Новини на агенция

България е с две отличия от тазгодишното състезание по програмиране DataArt Proggy-Buggy
2 Юни 2021 DataArt България

Участници от България се класираха на второ и трето място в състезанието по програмиране Proggy-Buggy, което софтуерната компания DataArt организира за поредна година.

Второ място в надпреварата зае Даниел Атанасов, а на трето място се нареди Станислава Тодорова. И двамата участници решаваха програмни задачи в категорията „Професионалисти“ и показаха високо ниво на познания. Първото място в тази категория спечели Матвей Асландуков от Украйна.

DataArt търси софтуерни специалисти в Пловдив
23 Април 2021 DataArt България

Глобалната софтуерна компания DataArt, която от 2016 г. има свое представителство в София, планира да разшири дейността си и в други градове страната, като първата стъпка в тази посока ще е насочена към Пловдив. Компанията вече активно търси софтуерни специалисти в града под тепетата, които имат желание да работят дистанционно.

DataArt ще си партнира с Hospitio за внедряване на иновативни решения в туристическата индустрия
29 Март 2021 DataArt България

DataAr обяви официално партньорството си с базираната в Далас Hospitio Consulting and Services.
Двете компании ще обединят усилия в предоставянето на иновативни услуги, които да помогнат на настоящите и бъдещи клиенти от туристическия бранш да възстановят бизнеса си и да излязат от кризата, предизвикана от пандемията.

DataArt отчете рекордни приходи и устойчив растеж през 2020 г.
19 Февруари 2021 DataArt България

Въпреки затрудненията, породени от пандемията с Covid-19 и рязкото намаляване на търсенето на услуги в някои сектори, DataArt постигна общ ръст на приходите от 15% спрямо предходната година, като същевременно запази планирания 10% марж. Компанията привлече над 150 нови клиента и генерира 21,8 млн. долара приходи в следствие на тези нови партньорства.
През изминалата година DataArt не само запази цялата си работна сила от над 3500 служители, но и нае повече от 700 нови професионалисти, които станаха част от екипите й.
Значителният устойчив растеж произтича от затвърждаването на позициите на компанията в индустрии като туризма, финансовата сфера, здравеопазването, търговията и др.

DataArt отваря нов офис в Дубай
2 Февруари 2021 DataArt България

Новият офис е резултат от разрастването на бизнеса на DataArt, който вече обхваща пазари в Близкия изток и Северна Африка. Дубай се е наложил като водещ център за иновации с прогресивен подход към технологиите, което е причина DataArt да насочи вниманието си именно към този регион.

CV Duck – услугата, чрез която ИТ специалистите получават обратна връзка за качеството на своето CV
11 Януари 2021 DataArt България

Най-просто казано, онлайн услугата дава възможност да получите обратна връзка относно качеството на своята автобиография, заедно с препоръки за това какво и как може да бъде подобрено, за да имате по-голям успех на пазара на труда. За целта трябва да качите своето CV в cvduck.pro. Около десет дни по-късно получавате редактирана версия на автобиографията си заедно с коментари и съвети от страна на HR специалист и редактор. Експертите от DataArt изпращат препоръки относно съдържанието на документа (структура, обем, формат на автобиографията, липсващи важни данни и др.). Освен това, те проверяват стила, правописа и пунктуацията на английски и руски език. За разлика от други услуги, всички коментари в CV Duck са написани от реални специалисти от DataArt, а не от автоматизирана система.

DataArt официално е със статут на Amazon RDS партньор
16 Декември 2020 DataArt България

DataArt , глобална софтуерна компания, която проектира, разработва и поддържа персонализирани софтуерни решения, обяви, че вече е със статут на официален партньор на Amazon RDS. Това означава, че компанията ще може да оперира като доставчик на услугите на Amazon Web Services (AWS) за Amazon Relational Database Service (Amazon RDS) с Aurora MySQL и RDS за MySQL.