Новини на агенция

DataArt се изтегля от руския пазар и разширява операциите си в глобален план
25 Май 2022 DataArt България

DataArt, глобална технологична компания, която проектира, разработва и поддържа софтуерни решения, обяви, че прекратява всички свои операции в Русия, считано от 15 юни 2022 г.
Компанията окончателно напуска руския пазар, като това ще се случи в съответствие с корпоративните ценности и изпълнение на ангажиментите към всички служители и клиенти.
Предстои затваряне на офисите на DataArt в Русия и стартиране на процес по ликвидация на всички юридически лица, регистрирани в страната.

DataArt ще си партнира със Stripe с цел подобряване на финансовата инфраструктура за клиентите
13 Май 2022 DataArt България

DataArt, глобална технологична компания, която проектира, разработва и поддържа софтуерни решения, обяви стратегическо партньорство със Stripe, платформа за финансова инфраструктура за бизнеса. Партньорството е насочено към разработка на софтуерни решения за подобрени разплащания за клиентите на двете компании.

DataArt разширява дейността си на Балканите и отваря офис в Сърбия
7 Април 2022 DataArt България

Разширяването на дейността на DataArt в региона е част от плана на компанията за географска диверсификация на бизнеса и увеличаване на нейния глобален обхват. Отварянето на новия офис е в резултат и на нарастващото търсене на софтуерни решения и услуги за цифрова трансформация в региона.

Състезанието по програмиране DataArt Proggy-Buggy ще се проведе на 30 октомври
20 Октомври 2021 DataArt България

И тази година софтуерната компания DataArt кани всички професионалисти и ентусиасти да се включат в международното състезание по програмиране Proggy-Buggy, което ще се проведе онлайн на 30 октомври.

Proggy-Buggy е блиц състезание, което по забавен и динамичен начин ще предизвика участниците да решат 13 задачи в сферата на програмирането в рамките на 42 минути.

DataArt придобива арменската софтуерна компания SFL
16 Септември 2021 DataArt България

DataArt обяви официално придобиването на SFL, софтуерна компания, базирана в Ереван, Армения. Целта на сделката е да се разширят възможностите на DataArt в областта на софтуерното инженерство в отговор на нарастващото търсене на висок клас технологични услуги в глобален план.
DataArt ще продължи да обслужва съществуващите клиенти на SFL, които са базирани предимно в САЩ и Европа.
Посредством придобиването, DataArt ще може да ускори своя растеж, като същевременно ще даде на настоящия си екип достъп до нови, предизвикателни и мащабни проекти. 

DataArt открива нови офиси в Казахстан и Грузия
25 Август 2021 DataArt България

DataArt, водеща технологична компания за разработване на персонализирани софтуерни решения, обяви, че разширява глобалните си операции в Европа и Централна Азия и отваря нови офиси в Алмати, Казахстан и Тбилиси, Грузия. Едновременно с навлизането на изцяло нови пазари, компанията планира да разшири обхвата си на дейност в България, като освен специалисти в София, вече ще наема разработчици и в Пловдив и Варна, които ще могат да работят дистанционно.

България е с две отличия от тазгодишното състезание по програмиране DataArt Proggy-Buggy
2 Юни 2021 DataArt България

Участници от България се класираха на второ и трето място в състезанието по програмиране Proggy-Buggy, което софтуерната компания DataArt организира за поредна година.

Второ място в надпреварата зае Даниел Атанасов, а на трето място се нареди Станислава Тодорова. И двамата участници решаваха програмни задачи в категорията „Професионалисти“ и показаха високо ниво на познания. Първото място в тази категория спечели Матвей Асландуков от Украйна.