Новини на агенция

DataArt стартира проект, посветен на историята на информационните технологии в България
1 Ноември 2022 DataArt България

DataArt, глобална технологична компания, която проектира разработва и поддържа софтуерни решения, стартира проект, посветен на историята на информационните технологии в България. Целта на проекта е да популяризира някои от най-интересните и значими събития в областта на технологиите у нас - от появата на първия компютър до масовата употреба на изчислителни устройства. 

DataArt открива офис в Румъния с придобиването на Lola Tech
5 Октомври 2022 DataArt България

DataArt, глобална технологична компания, която проектира, разработва и поддържа софтуерни решения, обяви разширяването си на Балканите и откриването на свое представителство в Румъния. Това се случва с придобиването на Lola Tech, водеща компания за разработка на софтуер, базирана в Обединеното кралство и Румъния, и е част от стратегията на DataArt за глобално разширяване и географска диверсификация. Използвайки центъра на Lola Tech в Клуж-Напока и неговата съществуващата инфраструктура и човешки ресурси, DataArt ще инвестира в своето развитие в Румъния и ще увеличи екипа си там.

DataArt се присъединява към на Socotra App MarketPlace
29 Септември 2022 DataArt България

DataArt, глобална технологична компания, която проектира, разработва и поддържа софтуерни решения, и CAPE Analytics, лидер в AI-базираните решения за геопространствено обследване на имоти, обявиха, че тяхното съвместно приложение за оценка на риска вече е достъпно на Socotra App MarketPlace.

DataArt обяви партньорството си с Decathlon в Германия
26 Септември 2022 DataArt България

DataArt, глобална технологична компания, която проектира, разработва и поддържа софтуерни решения, обяви официално партньорството си с Decathlon, водеща търговска верига за спортни стоки. Сътрудничеството между двете компании стартира в Германия и е насочено към технологии, базирани на изкуствен интелект, чрез които да се изготвя изключително точна прогноза, на базата на която търговецът да може да предвиди нивото на търсенето и продажбите.

DataArt разширява присъствието си в Европа и отваря офис в Кипър
16 Септември 2022 DataArt България

DataArt, глобална технологична компания за разработка на софтуерни решения, обяви откриването на нов офис в кипърския град Никозия. Отварянето на представителството на DataArt в страната се случва с подкрепата на Invest Cyprus, агенцията за насърчаване на инвестициите в Кипър.
Плановете на DataArt са да назначи над 50 специалисти на местно ниво и да продължи да инвестира на пазара на труда в Кипър, увеличавайки екипа си. 

Софтуерната компания DataArt откри своя развоен център във Варна
22 Юли 2022 DataArt България

Предвижда се в новия офис първоначално да бъдат наети 50 нови служители до края на годината и процесът по наемане да продължи активно и през 2023 г.. Сред позициите, за които компанията търси специалисти, са софтуерни разработчици, QA мениджъри, мениджъри на проекти, бизнес анализатори и др.

DataArt получи отличие по време на тазгодишното издание на “B2B Media Awards”
13 Юли 2022 DataArt България

DataArt получи поредното признание като водеща работодателска марка и компания, за която хората от екипа са основна ценност, по време на тазгодишното издание на наградите „B2B Media Awards”.

Компанията бе отличена в категорията „Социален проект в отговор на криза“ за своята поредица от инициативи, насочени към колегите от Украйна и целящи предоставяне на помощ и подкрепа в трудната ситуация, провокирана от войната.