Излезе от печат книгата „Варна. Архитектура и строителство (1944–1990–2020)“
26 Септември 2020 ФИЛ-ООД

Поради изключителния интерес и изчерпването на първото издание на книгата бе подготвено второ допълнено издание – Варна. Архитектура и строителство (1944–1990–2020), чието отпечатване бе подпомогнато от Фонд „Култура“ към Община Варна.

Топ 10 най-продавани книги на Издателството на Нов български университет за август 2020 г.

„Модерна ски техника : Съвети за любители“ на Стефан Попов е най-продаваната книга на Издателството на Нов български университет през месец август 2020 г. Вижте как изглежда топ 10 на най-купуваните книги през изминалия месец.

Пъзелът на скръбта в романа “Нора Уебстър” от Колъм Тойбин
2 Септември 2020 myPR

В последните дни на лятото издателство ICU представя перфектното четиво, което да настрои читателите на есенна вълна - “Нора Уебстър” от Колъм Тойбин.

ВУЗФ издаде сборник с експертни доклади за кръговата икономика от водещите учени в страната
31 Август 2020 myPR

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) – един от водещите бизнес университети в България, който от години има сериозна научнопубликационна и издателска дейност, завърши още един експертен труд без аналог у нас. ВУЗФ издаде сборник с колективни доклади на учени от страната по една нова за българската научна литература тема - за кръговата икономика и нейните съвременни перспективи.

„Живея в светлина“ , романът на Никола Манев, тръгва към читателите

„Нося България в сърцето си като ранена птица.“ Тези са последните думи, които Исак Гозес чул от Никола Манев в агелието му, близо до площад Един Пиаф в Париж. Няколко месеца по-късно на 25 автуст 2018 година художникът поел по своите „Небесни магистрали“, които толкова много обичал да рисува.

Пътуващата "Любов" обиколи България и акостира във Варна
21 Юли 2020 myPR

Един много специален екземпляр от картинната книга “Любов” на писателката Елен Делфорж и илюстратора Кантен Гребан измина над 2238 км, срещна се с деветима български блогъри и се завърна при своите издатели от “Дъбови листа”, изпъстрена с цветни читателски отзиви.

Теодора Лилова на премиерата на "Санаториумът": Книгата ми помогна да опозная себе си и да си простя
9 Юли 2020 Аз чета

Зажадняла за събития на живо, публиката на премиерата на "Санаториумът" изпълни лятната градина на столично заведение, за да разбере от авторката ѝ Теодора Лилова как една истинска история се превръща в завладяваща книга. Част от героите в произведението, жанрово разположено между роман и мемоар, присъстваха на живо и се върнаха в миналото с разказа на авторката.