Актрисата Мира Котева издаде първата си книга "Приказки с Мира"

Сюжетът разглежда в дълбочина чувствата и мислите на герои от популярни класически приказки

„Книги за смет” продължава и този уикенд в Пловдив, София, Бургас и Кюстендил
1 Юни 2021 myPR

Близо седем тона бяха събрани и рециклирани в майското издание на „Книги за смет“. Велико Търново поведе с 2100 кг., следвано от Варна с 1640 кг., Русе – 1100 кг., Стара Загора – 880 кг. и Плевен – 730 кг. Събраните отпадъци са сортирани и рециклирани от Eкопак България, които предоставят и жълтите контейнери.

Представяне на монографията „Прокурорският надзор: произход, развитие, функции“

Център за книгата и департамент „Право“ представят монографията „Прокурорският надзор: произход, развитие, функции“ с автор Светослав П. Велчев, под научната редакция на проф. д-р Веселин Вучков, поредица „Българско юридическо наследство“ на 3. юни 2021 г. от 16.00 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет.

„Град Бохейн" – впечатляващ езиков експеримент в дистопия от Кевин Бари
28 Май 2021 myPR

Носителят на Европейската награда за литература 2012 Кевин Бари пренася читателите в 2053 година с най-новия роман в каталога на издателство ICU. Издаден дни преди Пролетния базар на книгата, „Град Бохейн" е симбиоза между красотата на ирландската литература и гротеската на едно бъдеще без технологии, управлявано от враждуващи банди.

НБУ на Пролетния базар на книгата на открито

Нов български университет е сред изложителите на Пролетния базар на книгата на открито в парка пред Националния дворец на културата. Организиран е от Асоциация „Българска книга“ и се осъществява с подкрепата на Национален фонд „Култура” в периода 31. май – 6. юни 2021 г.

24-ти май отбеляза и официалния старт на един интересен изцяло български проект, посветен на книгите
25 Май 2021 Nadejda Todorova

Става дума за Книжко - първото българско приложение за купуване и продаване на книги втора ръка. Приложението вече е достъпно за свободно изтегляне за Android и iOS устройства.

Константина Живова и “Малката мечтателка” с премиера в “Перото”
17 Май 2021 myPR

Новата книга “Малката мечтателка в бонбонения град” на Константина Живова, очаква своята премиера на живо. Книгата ще бъде представена в Литературен клуб “Перото” в НДК на 22-ри май, събота, от 10 часа със свободен вход.