Читателски клуб на НБУ: Разговор за „Морякът, комуто морето обърна гръб“ от Юкио Мишима

Център за книгата и департамент „Нова българистика“ отправят покана за среща на Читателския клуб на тема „Разговор за „Морякът, комуто морето обърна гръб“ от Юкио Мишимана“ 29. март 2023 г. от 16.30 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет.

Блогърът Анжелина Бъчварова представя дебютната книга си „Писмо от Тамагочи“
23 Март 2023 STEAM Net Ltd

Анжелина Бъчварова с хумористичен роман за детството през 90-те години

„НБУ В ЦЕНТЪРа“ отбелязва 80 години от рождението на Уинстън Грум, автор на романа „Форест Гъмп“

Авторът ще представи студент от програма „Българистика“ на департамент „Нова българистика“ под менторството на доц. Морис Фадел, д.н., във видео, което ще бъде излъчено във Facebook страницата на НБУ в ЦЕНТЪРа на 23. март 2023 г.

Представяне на книгата „Хауала“ на Гергана Йорданова

На 23. март 2023 г. от 18.00 ч. в книжарница и галерия „НБУ в ЦЕНТЪРа“ (ул. „Г.С. Раковски“ 191Б) ще се проведе представяне книгата „Хауала“ на Гергана Йорданова.

Биографията на световноизвестния комик Джон Клийз излезе на български език
20 Март 2023 STEAM Net Ltd

Посветил живота си на анализ на комедията и на сатирата, Джон Клийз ни представя биографията си по интересен и невероятно забавен начин

Представяне на общоуниверситетско юбилейно издание „Послания за музиката: Интервюта и избрани текстове“

Център за книгата и департамент „Музика“ представят общоуниверситетско юбилейно издание „Послания за музиката: Интервюта и избрани текстове“ на 22. март 2023 г. от 14.30 ч. в галерия „УниАрт“ на Нов български университет. Идеята, съставителството, авторството на предговора и интервютата са на проф. д-р Милена Шушулова-Павлова, а теоретичният увод и научната редакция на проф. Георги Фотев, д.н.

Представяне на книгата „Има спасение от алкохолизма“ от Соня Тотева

На 21. март 2023 г. от 18.00 ч. в книжарница и галерия „НБУ в ЦЕНТЪРа“ (ул. „Г.С. Раковски“ 191Б) ще се проведе представяне книгата „Има спасение от алкохолизма: 18 истории от българските групи на Анонимни алкохолици“ от Соня Тотева.