Експертът по етикет Невена Басарова се включва в кампанията #ВкъщиСъмИЧета
7 Април 2020 myPR

Невена Басарова, основател на Първа детска академия за добри обноски и автор на книгата "Детска академия за добри обноски", ще бъде следващият онлайн гост на Регионална библиотека „Христо Ботев" – Враца и "Аз чета" в кампанията #ВкъщиСъмИЧета. Виртуалната среща ще се състои на 9 април, четвъртък, от 15:30 ч. и е отворена за всички почитатели на четенето и правилата за етикет

“Аз чета” и “Читател” стартират предизвикателството “30 дни в книги”
1 Април 2020 myPR

"Аз чета" и "Читател" стартират читателско предизвикателство "30 дни в книги" в социалните мрежи. Всеки ден последователите на двата сайта ще си припомнят любима книга и ще отговарят на забавен въпрос, свързан с литературата и читателските им навици. Част от предизвикателството е да тагнете свой приятел, известна личност или дори непознат и така да направите четенето споделено изживяване с хаштага #30дникниги.

Врачанската библиотека и „Аз чета" представят писателката Нуша Роянова в онлайн среща
23 Март 2020 myPR

Детската писателка и художничка Нуша Роянова ще бъде специален гост на първото онлайн представяне на автор в инициативата #ВкъщиСъмИЧета, организирана от екипа на „Аз чета" - на 24 март, вторник, от 15:00 ч.

Бягство по неволя в „Изхвърлени в Америка" от Джанин Къминс
20 Март 2020 myPR

Една от най-нашумелите и обсъждани книги в световен мащаб за последните месеци - „Изхвърлени в Америка" от Джанин Къминс - се появява на българския пазар с логото на издателство ICU само два месеца след световната си премиера.

“Любов” от Елен Делфорж
17 Март 2020 myPR

Преди година, "Мама" на Елен Делфорж и Кантен Гребан плени хиляди жени от цял свят със своя проникновен поглед към майчинството и спиращи дъха илюстрации. Сега двамата отново си партнират в създаването на "Любов" - картинна книга за възрастни, в която се влюбваш от пръв поглед.

"1984" на Оруел вдъхновява проект за медийна грамотност
4 Март 2020 myPR

Нов превод на класиката "1984" от Джордж Оруел ще бъде в основата на национална кампания за медийна грамотност през следващите 15 месеца, организирана от сайта за книги и четене "Аз чета" и НЧ "Читалище.то-2014".