Аз мога да спра насилието с мирни преговори
25 Ноември 2020 Intelday Solutions

Близо 12% увеличение на случаите на домашно насилие през 2020 г. отчита ежегодното проучване на AVON и сдружение “Алианс”. Според доклада след края на въведеното извънредно положение ситуацията се влошава, като и до днес се отчита непрестанен ръст в броя на активните случаи.

Фондация "Сийдър" участва в доклад за живота на децата в Европа по време на пандемия
24 Ноември 2020 Фондация "Сийдър"

Като член на международната мрежа от организации в областта на грижата и правата на децата Юрочайлд, фондация „Сийдър“ участва в изготвянето на доклад, относно ефектите от пандемията върху живота на децата в Европа, включително България.

Технически университет – Габрово откри Център за компетентност "Интелигентни мехатронни, eко- и енергоспестяващи системи и технологии" по проект BG05M2OP001-1.002-0023

На 20.11.2020 г. с официална церемония „Откриване на обект“ Технически университет – Габрово представи ремонтираната сграда и закупеното оборудване по проект Център за компетентност "Интелигентни мехатронни, eко- и енергоспестяващи системи и технологии, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейския фонд за регионално развитие.
Проектът е на обща стойност 23 569 719, 17 лева, от които 20034261,29 лв. европейско и 3535457,88 лв. национално съфинансиране. Технически университет – Габрово е водеща организация по проекта и работи съвместно с: Технически университет - София, Технически университет - Варна, Софийски университет “Св. Кл. Охридски” – Факултет по химия и фармация, Институт по роботика - БАН, Институт по електроника – БАН, Централна лаборатория по приложна физика – БАН.

С 1000 изненади Lidl открива празничния сезон в аванс
23 Ноември 2020 myPR

По повод 10-ия си рожден ден Лидл България ще зарадва своите клиенти с 1000 ваучера по 300 лв.

Отопление с конвектор. Какво е важно да знаем. Предимства и недостатъци.
21 Ноември 2020 Термос

Когато купувате електрически конвектор, има няколко важни фактора, които трябва да предвидите, преди да направите своя избор.

Размер на стаята
Преди да изберете модел и мощност, ще трябва да измерите размера на стаята, т.е.подовата площ в квадратни метри и височината на помещението. Ако стаята е много голяма, може да са ви необходими няколко конвектора, за да разпределите равномерно топлината между всеки източник.

Мимо Гарсия: Какво може да кажем при ситуация, в която дете си е отишло от този свят по волята на собствената си майка?!
20 Ноември 2020 Да говорим заедно

МИМО ГАРСИЯ е студент по журналистика и водещ към платформата за подкрепа и помощ „ДА ГОВОРИМ ЗАЕДНО“ в периода 2019 – 2020 година

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ ремонтира и оборудва помещения на кризисен център „Самарянска къща“
20 Ноември 2020 AMI Communications

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ направи комплексен ремонт и предостави ново оборудване на Кризисен център „Самарянска къща“, управляван от Сдружение „Самаряни“, Стара Загора. Дарението ще даде повече сигурност и спокойствие на настанените в центъра хора в нужда и ще улесни достъпа им до качествени социални услуги, чиято важност нараства в условията на пандемията от COVID-19.