Алианц Риск Барометър 2022: Киберопасностите изпреварват Covid-19 в класацията за най-големите глобални бизнес рискове
18 Януари 2022 Алианц България

Според 11-тото проучване на Allianz през 2022 г. трите най-големи бизнес риска в световен мащаб са киберзаплахите, прекъсването на бизнеса и природните бедствия.

eMAG със сертификат ДЕКРА за COVID-19 стандарт за безопасност
18 Януари 2022 myPR

Шоурумите на онлайн ритейлъра са първите търговски обекти, сертифициарни в България

Наталия Футекова е част от престижното жури на бизнес наградите EGO Awards
18 Януари 2022 STEAM Net Ltd

Бизнес наградите на България EGO Awards обявиха членовете на експертното си жури. Сред тях е и Наталия Футекова – управляващ партньор в ERP.BG и основател на образователната организация ERP Academy, чиито експертиза, висок професионализъм, богат опит и визия за бъдещето спечелиха доверието на организаторите.

В трети енергоблок на китайската АЕЦ „Сюйдапу“ инсталираха корпуса на уловителя на стопилката

В трети енергоблок на АЕЦ „Сюйдапу“, който се строи в Китай по руския проект ВВЕР-1200, монтираха корпуса на устройството за локализиране на стопилката на активната зона. Оборудването е с тегло 156 тона и височина 6,1 метра.

„Росатом“ започна производство на оборудване за АЕЦ „Куданкулам“ в Индия

Руското предприятие „Атоммаш“ (част от „Росатом“) започна производство на реактора и парогенераторите за шести енергоблок на АЕЦ „Куданкулам“ в Индия. По договор компанията трябва да достави два атомни реактора с вътрешнокорпусните устройства и горен блок тип ВВЕР-1000 за пети и шести енергоблок на централата, парогенератори, корпусите на главния циркулационен помпен агрегат, главен циркулационен тръбопровод и още оборудване с обща маса от около 6000 тона.

Атомният ледоразбивач „Сибир“ започва рейсове в Арктика

Първият сериен универсален атомен ледоразбивач „Сибир“ на „Атомфлот“ (компания на „Росатом) потегли от Санкт Петербург към пристанище Мурманск и е готов за работа в акваторията на Северния морски път. Преходът ще отнеме до 9 дни.

Среща на Двустранните Камари в България с министъра на иновациите и растежа Даниел Лорер
13 Януари 2022 myPR

На 18 януари 2022г. в 11:00 ръководствата на Двустранните търговски и индустриални камари в България ще се срещнат с министъра на иновациите и растежа Даниел Лорер по тяхна инициатива.