Новини на агенция

DataArt получава 75 милиона долара инвестиции от FTV Capital
30 Юни 2022 DataArt България

DataArt, глобаа технологична компания за разработка на софтуерни решения, обяви, че ще получи инвестиция в размер на 75 милиона долара от страна FTV Capital, водеща компания за инвестиции в дялов капитал с над две десетилетия опит в тази сфера.

Финансирането е договорено вследствие на добрите резултати, които DataArt демонстрира, сред които рекорден ръст на приходите за изминалата година, разширяване на дейността на компанията в глобален план и налагането ѝ като разработчик на иновативни софтуерни решения в ключови индустрии

DataArt се изтегля от руския пазар и разширява операциите си в глобален план
25 Май 2022 DataArt България

DataArt, глобална технологична компания, която проектира, разработва и поддържа софтуерни решения, обяви, че прекратява всички свои операции в Русия, считано от 15 юни 2022 г.
Компанията окончателно напуска руския пазар, като това ще се случи в съответствие с корпоративните ценности и изпълнение на ангажиментите към всички служители и клиенти.
Предстои затваряне на офисите на DataArt в Русия и стартиране на процес по ликвидация на всички юридически лица, регистрирани в страната.

DataArt ще си партнира със Stripe с цел подобряване на финансовата инфраструктура за клиентите
13 Май 2022 DataArt България

DataArt, глобална технологична компания, която проектира, разработва и поддържа софтуерни решения, обяви стратегическо партньорство със Stripe, платформа за финансова инфраструктура за бизнеса. Партньорството е насочено към разработка на софтуерни решения за подобрени разплащания за клиентите на двете компании.

DataArt разширява дейността си на Балканите и отваря офис в Сърбия
7 Април 2022 DataArt България

Разширяването на дейността на DataArt в региона е част от плана на компанията за географска диверсификация на бизнеса и увеличаване на нейния глобален обхват. Отварянето на новия офис е в резултат и на нарастващото търсене на софтуерни решения и услуги за цифрова трансформация в региона.

Състезанието по програмиране DataArt Proggy-Buggy ще се проведе на 30 октомври
20 Октомври 2021 DataArt България

И тази година софтуерната компания DataArt кани всички професионалисти и ентусиасти да се включат в международното състезание по програмиране Proggy-Buggy, което ще се проведе онлайн на 30 октомври.

Proggy-Buggy е блиц състезание, което по забавен и динамичен начин ще предизвика участниците да решат 13 задачи в сферата на програмирането в рамките на 42 минути.

DataArt придобива арменската софтуерна компания SFL
16 Септември 2021 DataArt България

DataArt обяви официално придобиването на SFL, софтуерна компания, базирана в Ереван, Армения. Целта на сделката е да се разширят възможностите на DataArt в областта на софтуерното инженерство в отговор на нарастващото търсене на висок клас технологични услуги в глобален план.
DataArt ще продължи да обслужва съществуващите клиенти на SFL, които са базирани предимно в САЩ и Европа.
Посредством придобиването, DataArt ще може да ускори своя растеж, като същевременно ще даде на настоящия си екип достъп до нови, предизвикателни и мащабни проекти. 

DataArt открива нови офиси в Казахстан и Грузия
25 Август 2021 DataArt България

DataArt, водеща технологична компания за разработване на персонализирани софтуерни решения, обяви, че разширява глобалните си операции в Европа и Централна Азия и отваря нови офиси в Алмати, Казахстан и Тбилиси, Грузия. Едновременно с навлизането на изцяло нови пазари, компанията планира да разшири обхвата си на дейност в България, като освен специалисти в София, вече ще наема разработчици и в Пловдив и Варна, които ще могат да работят дистанционно.