Новини на агенция

Машинното обучение като иновативен метод в рентгеновите изследвания
28 Май 2020 DataArt България

Възможно ли е да използваме 3D визуализация, скрита в конвенционалните 2D рентгенови изображения? Колкото и нетипично да звучи – да! Това откритие дава възможност на медицинските специалисти да работят с данни от обикновено рентгеново изследване, съпоставими с получените чрез компютърна томография, но на по-ниска себестойност и с по-малко вредни за здравето ефекти.

Информационна сигурност и защита на данни при работа от дома
25 Април 2020 DataArt България

Извънредната ситуация, свързана с COVID-19, принуди много компании да преминат към отдалечен режим на работа. И докато технологиите се превръщат в незаменимо средство за работа и комуникация, то не бива да забравяме, че те носят и съответните рискове, свързани със сигурността на информацията и поверителността на данните.

Технологични прогнози, свързани с музикалната индустрия
6 Февруари 2020 DataArt България

DataArt обяви прогнозите си за 2020 г., свързани с музикалния бранш, като посочи кои са факторите, които ще окажат влияние на индустрията, както и на какви промени предстои да станем свидетели в резултат на развитието на технологиите.

9 технологични прогнози за финасовия сектор
6 Февруари 2020 DataArt България

Дигиталната трансформация набира скорост, което неминуемо ще окаже влияние върху финансовия сектор. Технологии като изкуствен интелект (AI), роботизирана автоматизация на процеси (RPA) и анализи на големи масиви от данни ще заменят традиционните банкови системи, които или вече не работят, или работят бавно и неефективно.

DataArt обяви пускането на SkinCareAI – мобилно приложение, откриващо ранни признаци на меланом
2 Октомври 2019 DataArt България

DataArt обяви пускането на SkinCareAI - прототипно приложение, което анализира изображения на кожата, за да открие ранни признаци на меланом (вид кожен рак).
Използвайки най-новите постижения в областта на машинното обучение (ML), SkinCareAI е в състояние да извлече информация от огромна база данни, използвайки ML алгоритми за ранно откриване на меланом.

Отборното състезание по програмиране DataArt Proggy-Buggy ще се проведе на 13 септември
4 Септември 2019 DataArt България

Първото по рода си отборно състезание по програмиране, насочено към програмисти и ентусиасти, ще се проведе на 13 септември по случай Международния ден на програмиста. Инициативата се организира от глобалната компания за разработка на софтуерни решения DataArt и ще даде възможност на участници от различни държави да се състезават помежду си, докато се забавляват.

DataArt пуска решение с отворен код, спестяващо време и ресурси на .NET разработчиците
22 Юли 2019 DataArt България

DataArt, глобалната технологична компания, която проектира, разработва и поддържа персонализирани софтуерни решения, обяви, че инструментът Atlas Framework, разработен от компанията, ще бъде достъпен като проект с отворен код в GitHub под лиценз Apache 2.0. Това означава, че интеграцията с облака ще е значително по-бърза и по-ефективна и че бизнес решенията могат да бъдат реализирани в много по-кратки срокове.
Отварянето на кода на Atlas Framework от страна на DataArt означава, че на разработчиците на .NET решения вече няма да се налага да отделят време и ресурси за проучване, подбор, внедряване, интегриране и фини настройки на набор от основни инфраструктурни инструменти.