Проучване на БТПП: Невъзможен е прогрес в образованието без дигиталното обучение!

75% от анкетираните предлагат видео стрийминг, 50% използват образователни и симулационни платформи, а около 40% имат live чат по време на лекция

Български проект за Ферма за криптовалути търси финансиране чрез платформа за групово финансиране
11 Юни 2018 Амелие Дол

Ферма “Съгласие Z” търси финансиране, за да започне да “копае” криптовалутата Zcash. Проектът е български и създателите му имат намерение да го реализират в България.

В БТПП се състоя представяне на електронна платформа за медиация e-MEDIATION

Представяне на електронна платформа за медиация e-MEDIATION се състоя в БТПП. В изпълнение на проект e-MEDIATION - Насърчаване прилагането на информационните и комуникационните технологии при разрешаването на международни спорове, бе създадена електронна платформа за извънсъдебно разрешаване на спорове.

73% ръст в броя на трансакциите към български търговци в eBay за последните две години
31 Май 2018 Grayling Bulgaria

eBay, водеща, световна, платформа за онлайн търговия разкрива данни за продажбите през уебсайта за 2017 г., които включват и подробности за българските продавачи.

Домейнът на кирилица .ею – все по-популярен
25 Май 2018 Ardency Consulting

София, 23 май 2018 г. – Домейнът на кирилица .ею отбелязва напредък и през втората година от създаването му. От създаването на домейна преди две години ново регистрираните .ею домейни са почти 2 000, като общият брой на регистрираните домейни на кирилица достигат над 3 000.

Теленор провежда трето обучение на служители за безопасен интернет
30 Април 2018 myPR

Теленор проведе трето поредно обучение на служители  – доброволци за безопасен интернет. След курса служителите ще могат да обучават деца срещу опасностите в интернет като част от експертните екипи на програмата „Киберскаут“ на Центъра за безопасен интернет.

Започна кандидатстването за „Сайт на годината“
24 Април 2018 Acta Verba

До 4 септември е отворена регистрацията за единствения конкурс за български уеб проекти