ВУЗФ започва предварителен прием в бакалавърските и магистърските си програми
17 Януари 2020 myPR

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) започна предварителен прием на кандидат-студенти.

РЕКТОРЪТ НА УХТ ПРОФ. Д-Р ПЛАМЕН МОЛЛОВ ПРЕДСТАВИ ЕКИПА СИ
14 Януари 2020 ПР агенция Golden Crown

На пресконференция в УХТ днес ректорът проф. д-р Пламен Моллов представи избраните от Академичния съвет заместник-ректори и функционални декани.

На кръгла маса в УХТ дискутираха връзката на образованието и науката с бизнеса
10 Януари 2020 ПР агенция Golden Crown

Кръгла маса на тема „Възможности за подобряване дейността на висшите училища в България“ се проведе днес в Университета по хранителни технологии в Пловдив.

Генералният консул на Република Турция бе първият гост на новия ректор на УХТ-Пловдив
9 Януари 2020 ПР агенция Golden Crown

Университетът по хранителни технологии активно ще взаимодейства със сродни висши училища в Република Турция. Около тази позиция се обединиха ректорът на УХТ-Пловдив проф. Пламен Моллов и генералният консул на Република Турция в Пловдив Хюсейин Ергани по време на визитата на дипломата в пловдивския ВУЗ днес.

В ПУ „Паисий Хилендарски“ представиха изследване за риска от бърнаут синдром при учителите
17 Декември 2019 Mega Communication Ltd.

Научна конференция за представяне на резултатите от национално изследване на тема „Диагностика на бърнаут синдром при педагогическите специалисти – стратегии за справяне с хроничния стрес на работното място” се проведе в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

ВУЗФ организира Ден на отворените врати на 14 декември

Висшето училище по застраховане и финанси, което преди броени бе обявено за четвъртото най-добро висше учебно заведение в направление „Икономика“ с едни от най-високоплатените дипломанти в страната, организира Ден на отворените врати.

Черноморска академия за сигурност стартира „Leaders Lectures Series“

С лекция на о.з. полк. Ицхак Турджеман – дългогодишен директор по социални политики в Министерството на отбраната на Израел и член на попечителския съвет на Черноморска академия за сигурност, бе поставено началото на цикъла лекции „Leaders Lectures Series“ във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“. Събитието е организирано от Черноморската академия за сигурност и е с финансовата подкрепа на „Гузик техникъл ентерпрайсис“ – САЩ.