Университетът е уникален, на световно ниво, водещ е у нас и в Европа

Това заяви зам.-министър Явор Гечев на Спасовден в УХТ

Учени от БАН тестват иновативна терапия за лечение на рак, таргетираща само туморните клетки в организма

Ръководител на проекта е докторант Мария Шрьодер, завърнала се от Германия, за да развива научната си кариера у нас

Хиляди хора от България и света се предизвикаха с кауза образование
2 Юни 2021 Заедно в час

Първото издание на благотворителното спортно събитие „Предизвикай се с кауза" набра близо 60 000 лв. от над 1000 души и различни компании

„Часът на банката“ помогна за подобряване на финансовата грамотност на повече от 1500 ученици от цялата страна

Над 1500 ученици на различна възраст от цялата страна подобриха познанията си за съвременния финансов свят, значението и сигурното управление на парите и се запознаха с дигиталните иновации, които правят ежедневието по-удобно и сигурно. Образователната програма бе част от традиционната инициатива „Часът на банката“ на Райфайзенбанк, която се провежда за четвърта поредна година.

„ХЮЛЕТ ПАКАРД ЕНТЕРПРАЙС, УПРАВЛЯВАН ОТ СЕЛЕКТИУМ“ ЩЕ ПОДКРЕПИ НАЙ-ДОБРИТЕ УЧЕНИ
31 Май 2021 myPR

Тази година „Хюлет Пакард Ентерпрайс, управляван от Селектиум“ ще подкрепи два най-добри научни резултата, представени на международната научна конференция „Large-Scale Scientific Computations“.

dm стартира обучение по професия „дрогерист“ в София, Варна и Плевен

Учениците в паралелките с официално наименование "Koнcyлтaнт ĸoзмeтични, пapфюмepийни, биoлoгични пpoдyĸти и битoвa xимия" ще се обучават по австрийска програма в системата на дуалното обучение

Варна ще стане Scratch-столица на 29 май 2021

Международният Ден на Scratch за 2021 г. ще се проведе във Варна на 29 май, от 14.00 ч. изцяло във виртуална среда. Събитието се организира ежегодно от Катедра “Информатика” на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ и за втори път е подкрепено от Община Варна.