Протези върху 4 импланта – имплантологично лечение от Д-р Янчо Божиков

Протези върху 4 импланта е изключително достъпно решение за всеки, решил да замени класическата протеза с фиксирана дъга от зъби. При този вид протезиране са необходими само четири зъбни импланта за осигуряване на пълна дъга от долни зъби, и от шест за стабилното фиксиране на горната.

Храна за здрави кости
25 Ноември 2022 FitwithStrahil

Освен всички други ползи, здравословното хранене може ти помогне да изградиш здрави кости от ранна възраст и да ги поддържаш през целия си живот.

Доц. д-р Есте Джерати от Esri - класирана първа сред жените лидери в медицината за 2022-а
22 Ноември 2022 myPR

В класацията на Women We Admire са включени 50 лекари, клиницисти и преподаватели, които променят лицето на съвременната медицина с професионалните си достижения и личния си живот

На 17-и ноември отбелязваме Международния ден за борба с рака на панкреаса

По традиция всяка година третият четвъртък от месец ноември се посвещава на Международния ден за борба с рака на панкреаса.

Зъбни импланти - как да изберем правилния специалист за тяхното поставяне

Зъбният имплант е медицинско изделие, което се поставя в челюстната кост на пациента. Целта на импланта е да замести липсващ зъб, да поддържа мост или протеза, и е във формата на винт.

Първата стъпка към успешното му поставяне е намирането на правилния зъболекар, който с богатия си хирургически опит да направи квалифицирана оценка.
Тук са събрани няколко основни съвета, от едни от най-добрите специалисти по поставяне на зъбни импланти в България.

Медицински проучвания доказват положителния ефект на хомеопатията върху детското здраве
18 Ноември 2022 V+O Communication

Най-честите причини за консултация с лекар при децата са повтарящи се инфекции, които през есенно-зимния сезон се проявяват с по-голяма честота, дори на всеки 2-3 седмици. Има ли място хомеопатията при лечението на често боледуващи деца и съществуват ли безспорни доказателства за ефективността на метода е една от темите, за които международната научна и медицинска образователна кампания „За Хомеопатията“ дава информация. Д-р Василка Юрукова, хомеопат и специалист по вътрешни болести, дългогодишен преподавател по хомеопатия в редица медицински университети в България и САЩ, представи научни доказателства, ефективността на метода върху детското здраве.

Омега 3 и тяхното важно значение за организма
17 Ноември 2022 FitwithStrahil

Когато става дума за хранителни добавки, има една определена, която не бива да пропускаш – омега 3 мастни киселини.