Протест за оставката на министър Нено Димов след окончателното решение на съда за Пирин
23 Януари 2019 myPR

София, 23 януари 2019 г. – Коалицията от неправителствени организации и граждански групи „За да остане природа в България организира протест за оставката на министъра на околната среда и водите Нено Димов след окончателното решение на Върховния административен съд за Пирин.

Покана за журналисти - WWF внася в Министерски съвет визия за устойчиво развитие на Пирин
23 Януари 2019 myPR

Година след излизане на доклада  на WWF "Хлъзгави склонове - защита на Пирин от неустойчиво развитие" и въпреки съдебното решение в полза на опазване на Национален парк "Пирин", натискът за застрояване и изсичане на парка продължава. Отговорните институции не предлагат алтернатива, а някои министри директно лобират за отваряне на защитените територии за строежи. Това се прави, въпреки че България има достатъчно научен, икономически и законов ресурс, за да може спокойно да опази ценните си гори, реки, въздух и почви и дългосрочно да печели от това.

АОБР - писмо до премиера Бойко Борисов с искане за среща

Писмо от името на АОБР до премиера Бойко Борисов с искане за провеждане на среща на социалните партньори във връзка с последните развития на пазара на електроенергия.

Нено Димов като лобист за застрояване и сечи в Национален парк Пирин трябва да поеме политическата отговорност след решението на съда
17 Януари 2019 myPR

Коалицията от неправителствени организации и граждански групи „За да остане природа в България настоява за оставката на министъра на околната среда и водите Нено Димов след вчерашното окончателно решение на Върховния административен съд (ВАС), което отмени скандалните промени в плана за управление на Национален парк Пирин от декември 2017 г.

Започна сеч в Борисова градина
15 Януари 2019 myPR

София, 15 януари 2019 г. – Коалицията от неправителствени организации и граждански групи „За да остане природа в България" сигнализира, че на 14 януари, в участък на Борисовата градина, близо до бул. Цариградско шосе и ул. Незабравка, е започнало извършването на неправомерна сеч.

Дадоха на Жирардели водата на Пирин
20 Декември 2018 myPR

Коалицията от неправителствени организации и граждански групи „За да остане природа в България“, предупреждава, че водата на Пирин отива лесно при концесионера на ски зона Банско с гласуваните днес от парламента промени в преходните и заключителни разпоредби на Закона за чистота на атмосферния въздух (!)

На COP24 беше подписана важна за България декларация за намаляване на въглищната зависимост
17 Декември 2018 myPR

През последните две седмици полският град Катовице е в центъра на световните медии. Домакин на най-важната годишна среща за климата на ООН, по-известна като COP24, той събра представители на високо равнище от 200 държави. До късно тази нощ ще продължат дискусиите върху последните детайли на правилника за прилагане на Парижкото споразумение от 2015 г., който трябва да ръководи изпълнението му в детайли по години. Международната природозащитна организация WWF предупреждава, че от това решение до голяма степен зависи и бъдещето на нашата планета.