ВСУ "Черноризец Храбър" участва в Европейската седмица на клъстерите

Иновации в строителството и машиностроенето ще бъдат представени по време на международна среща-дискусия „Съвременно инженерство – иновативно индустриално строителство и машиностроене“, организира Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“, в партньорство с Европейския индустриален клъстер.

До 15 април "Заедно в час” приема кандидатури за учители
12 Април 2019 Заедно в час

Одобрените кандидати ще преподават от септември в 11 области на България

Acronis Foundation изгражда ново училище и осигурява безопасна среда за обучение на деца в далечен Сенегал
9 Април 2019 Acronis България

Четири месеца след като група служители на Acronis отиват в remote village of Soupa Serere в Сенегал, за да направят първа копка за ново училище, то отваря врати за 140 развълнувани момчета и момичета, нетърпеливи да учат и да следват мечтите си. Училището е построено като част от общ проект между Acronis Foundation (организация с нестопанска цел, основана за изграждане на по-интелигентно бъдеще) и buildOn (организация с нестопанска цел, фокусирана върху прекъсване цикъла на бедност, неграмотност и ниски очаквания чрез услуги и образование).

НАД 50 ЖЕНИ ПРЕПОДАВАТЕЛИ ВЗЕХА УЧАСТИЕ В СЕМИНАР НА ЮНЕСКО „МЯСТОТО НА ЖЕНИТЕ В ИНЖEНЕРНИТЕ ТЕХНОЛОГИИ И НАУКИ“
4 Април 2019 myPR

По време на събитието бе представена платформа за обмен на добри практики и дискусии в инженерните науки и технологии

ВСУ „Черноризец Храбър“ обучава директори на училища и детски градини за прилагане на STE(А)M

Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“ ще обучи над 100 директори на образователни институции от Варна по темата „STE(А)M – Стратегии, политики, методики и практики“.

Остават две седмици да станете учител със "Заедно в час”
2 Април 2019 Заедно в час

15 април е последната дата за 2019 г., до която желаещите да се включат в програмата на “Заедно в час” за професионално и лидерско развитие могат да подадат своите кандидатури.

25 открити уроци на тема финансова грамотност в над 10 града проведе Пощенска банка
1 Април 2019 Proximity Sofia

Пощенска банка за трета поредна година се включи активно в Европейската седмица на парите, като част от цялостната си корпоративна социална отговорност в подкрепа на младите хора и повишаването на финансовата грамотност