Студентка на Варненския свободен университет създаде рокля, която „говори“ за изкуство и дизайн

Дрехата – произведение на изкуството, стана хит на второто издание на изложението за текстил и мода „TexTailor Expo“ в Пловдив

Дипломанти от магистърска програма "Кръгова икономика" представят изследвания, резултати и препоръки пред местната власт и бизнеса

Приключи първият етап от защитата на дипломните работи на студентите от магистърска програма "Кръгова икономика". Програмата е подкрепена от Генерална дирекция „Околна среда“ на Европейската комисия.

Мостове от спагети носят 13-килограмови тежести в състезанието за креативни умения „Varna Spaghetti Engineering“ на ВСУ „Черноризец Храбър“

Мостове, направени от 500 гр спагети, носят тежест от над 13 килограма, а със спагетен сферичен купол може да се проектира обсерватория, елемент от църква, модерен природо-научен музей, арт-галерия или дори стадион. Това показаха вчера 6-те студентски и 13-те ученически отбора, които участваха в Международното състезание за креативни умения „Varna Spaghetti Engineering“. Събитието се провежда за седма поредна година във Варненския свободен университет по инициатива на катедрата "Строителство на сгради и съоръжения". Екипът на състезанието, с ръководител доц. д-р Милена Кичекова, е носител на престижната награда „Варна“ за 2019 г.

ПУ „Паисий Хилендарски” откри IX Международен научно-практически семинар по превод за студенти-русисти
15 Ноември 2019 Mega Communication Ltd.

В присъствието на представителя на Министерството на образованието и науката на Руската федерация в Посолството на Русия в България Роберт Робертович Шестаков днес в Гранд Хотел Пловдив бе открит Деветият Международен научно-практически семинар по превод за студенти-русисти „Обучение по преводаческо майсторство“.

Ученици и студенти създават куполи и мостове от спагети във Варненския свободен университет

За седма поредна година Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“ е организатор и домакин на Международното състезание за креативни умения „Varna Spaghetti Engineering“.

ВСУ „Черноризец Храбър“ подписа меморандум за взаиморазбирателство с Казанския федерален университет

Президентът на Варненския свободен университет доц. д-р Красимир Недялков и ректорът на Казанския федерален университет Илшат Гафуров подписаха меморандум за взаиморазбирателство.