Деница Симеонова и Бойко Благоев откриват симулация на Европейския съюз в Американския университет в България
17 Април 2024 myPR

Симулацията започва на 19-ти април от 16:45 ч. в театър „Д-р Карл Джераси“ в Студенски център „Америка за България“ на АУБ

Американският университет в България спечели $100,000 за стратегия за етично използване на изкуствения интелект в образованието
15 Април 2024 myPR

Центърът за информация, демокрация и гражданска активност (CIDC) към Американския университет в България (АУБ) спечели финансиране на стойност $100 000 за разрастване на своята инициатива „Овластяване на университетските общности за етичното използване на изкуствен интелект”.

УХТ организира в Хасково среща на бизнеса и образованието

Защо завършилите Университета по хранителни технологии в Пловдив са толкова търсени специалисти във всички сфери на най-важната индустрия – хранително-вкусовата, ще дискутират на среща ученици от гимназии в Хасково и региона.

Проектно базираното обучение е все по-привлекателно за българските учители
15 Април 2024 myPR

В националния конкурс “Добрите практики на фокус” се включиха над 170 учители

Откриване на изложба „Числа“ на Александър Цанков

Книжарница и галерия ,,НБУ в ЦЕНТЪРа“ отправя покана за откриване на изложба „Числа“ на Александър Цанков на 18. април 2024 г. от 18.00 ч. на ул. „Георги С. Раковски“ 191Б.
Водещ на събитието е гл. ас. д-р Румен Кожухаров.

11 пъти избори и нула реформи в образованието
12 Април 2024 Заедно в час

Без добро образование нито една друга реформа няма да е успешна

Изложба на колекция от нестандартно сгънати дипляни „Книжен свят“

Книжарница и галерия ,,НБУ в ЦЕНТЪРа“ отправя покана за посещение на изложба от нестандартно сгънати дипляни „Книжен свят“ от 15 до 20 април 2024 г. Провежда се в рамките на седмицата на програма „Графичен дизайн“ и е част от събитията, свързани с честване на „30 години департамент „Кино, реклама и шоубизнес“.