Монтираха корпуса на най-големия изследователски реактор на бързи неутрони

Корпусът на най-големия в света многоцелеви изследователски реактор на бързи неутрони - МБИР, бе монтиран в проектно положение на строителната площадка на Научноизследователския институт за атомни реактори в руския Димитровград. Това е една от ключовите операции по сглобяването на реакторната инсталация, която ще позволи завършване на купола на реакторния блок.

ВУЗФ даде официален старт на ранния си прием на студенти
19 Януари 2023 myPR

Записването за летния семестър в магистърските програми ще продължи до края на февруари

Обучението и подкрепата на цели училищни екипи са новият фокус в работата на “Заедно в час”
19 Януари 2023 Заедно в час

Организацията целенасочено развива програмата си “Училища за пример”, която набира нови участници от 16 януари

Изложба „Стихът и каузите на Атанас Славов“

По повод отбелязването на Атанас-Славов ден на 18 януари 2023 г. Библиотеката на НБУ организира изложба „Стихът и каузите на Атанас Славов“.
В рамките на провеждащите се за тринадесета поредна година „Атанас-Славови четения“ в Нов български университет ще бъде представена и личната библиотека „Атанас Славов“ – колекция с изключително богато тематично разнообразие, традиционно представляваща изследователски и читателски интерес.

Световно известен учен с лекция пред магистри от специалност „Технологията на виното и пивото“ в УХТ
16 Януари 2023 ПР агенция Golden Crown

Световно известният експерт в областта на производството на пиво с имобилизирани клетки (б.а. – специфична ферментация) проф. Виктор Недович от Университета на Белград, Република Сърбия, изнесе специална лекция пред студентите магистри от специалност „Технология на виното и пивото“ в Университета по хранителни технологии.

Атанас-Славови четения 2023: „Споровете за стиха: Атанас Славов и Никола Георгиев“

Център за книгата и департамент „Нова българистика“ отправят покана за Атанас-Славови четения 2023 на 18 януари 2023 г. от 16.30 ч. в книжарницата на Нов български университет. Темата на четенията през тази година е „Споровете за стиха: Атанас Славов и Никола Георгиев“.