Специални финансови условия за обучение в специалности от ПН „Икономика“

ВСУ „Черноризец Храбър“ с най-добри условия за ученици с интереси в икономиката

ВУЗФ обявява начало на новия ежегоден национален конкурс „Млад застраховател”
16 Март 2021 myPR

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) поставя начало на първия по рода си ежегоден национален конкурс “Млад застраховател”.

ВСУ „Черноризец Храбър“ е в ТОП 3 на частните университети в страната и в ТОП 10 на българските висши училища

Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“ е в ТОП 3 на частните университети в България и в ТОП 10 на висшите училища в страната за 2021 г., според класацията на UniRank – независимата световна информационна търсачка за висше образование.

Онлайн изданието на „Дни на отворените врати“ в УХТ ще има второ издание

Мартенското издание на „Дни на отворените врати“, които УХТ организира по традиция, за да се срещнат кандидат-студентите с преподаватели, приключи.

За четвърта поредна година ВУЗФ организира безплатна онлайн Финансова академия за ученици от 11 и 12 клас
11 Март 2021 myPR

Академията ще бъде безплатна и ще се проведе онлайн, започва на 15 март

Български екип разработи първата образователна мобилна игра за деца, която развива меките им умения
10 Март 2021 V+O Communication

SPACE PATROL е първата образователна мобилна игра за ученици, която развива меките им умения (soft skills) - критично мислене, работа в екип, креативност и лидерство. Играта няма комерсиална цел, създаването й е финансирано изцяло от фондация „Лъчезар Цоцорков“, които инвестират в разработването на иновативни формати в образованието и развитието на децата.

Конференцията "Културна политика: Япония и пътят на успеха" събра онлайн учени и интелектуалци от Япония и България

За първи път в онлайн среда се състоя международната конференция "Културна политика: Япония и пътят на успеха". Форумът, с домакин Катедра „Японистика” на СУ „Св. Климент Охридски“, се проведе на 6 и 7 март 2021 г. и беше предаван на живо във фейсбук страницата на катедрата - https://www.facebook.com/YaponistikaSofiaUniversity. По този начин всички регистрирани потребители от България и страната на изгряващото слънце имаха възможност да проследят дискусията и да поставят своите въпроси към панелистите.