Иновативно обучение помага на родителите във възпитанието тази есен
5 Септември 2019 myPR

След края на лятото и с началото на учебната година доброто възпитание и обноските при децата отново стават актуална тема. Тази есен обаче обучението на Академията за добри обноски „Добре възпитано и емоционално интелигентно дете – мечта или мисията възможна" идва в помощ на родителите на деца между 5 и 10 г. с над 30 теми.

В Пловдив на 26 септември Нощта на учените стартира от АМТИИ
4 Септември 2019 Mega Communication Ltd.

На 26 септември Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев” – Пловдив стартира, а на 27 септември ще се присъедини към провеждащата се по едно и също време в около 300 града в цяла Европа и по света „Европейска нощ на учените”. За Пловдив организацията е обвързана с проект K-TRIO 3 - Учените в триъгълника на знанието (Researchers in Knowledge Тriangle).

Платформата Smart Classroom се готви да посрещне учители и ученици с нови функционалности
4 Септември 2019 Proximity Sofia

Samsung България продължава да усъвършенства възможностите за обучение и самоподготовка

Водещи международни компании обучават училищни директори на мениджърски умения
4 Септември 2019 myPR

24 училищни директори от София и София област бяха обучени от големи международни компании как да управляват екипите си. Първото издание на „Мениджърска академия за училищни директори“ беше организирано от сдружение „Образование България 2030“ и Българския форум на бизнес лидерите.

ВСУ „Черноризец Храбър и Медицински университет - Варна организират изследователски курс за анализ на биомедицински изображения

Варненският свободен университет „Черноризец Храбър" и Медицинския университет “Проф. д-р Параскев Стоянов” – Варна, организират изследователски курс за анализ на биомедицински изображения "Biomedical Image Analysis Summer Course”.

ХI Международна квалификационна школа "Съвременни педагогически технологии в обучението по руски език като чуждестранен"

Изпълнителният директор на Фонд „Русский мир“ Владимир Кочин пристига във Варненския свободен университет за ХI Международна квалификационна школа

Discovery Channel търси отговор на въпроса дали извънземните са се свързвали със Земята с премиерната поредица „Проект „Контакт“
8 Август 2019 All Channels Communication

Дали извънземните вече са се свързали с нас, без да знаем? Или идеята е чиста научна фантастика? Международна работна група, водена от САЩ, търси отговор на този въпрос с помощта на софтуер за анализ на ЦРУ.