ВУЗФ разкрива три нови магистърски програми на бъдещето
3 Юни 2019 myPR

Висшето училище по застраховане и финанси ще открие новата учебна 2019/2020 година с три нови магистърски програми, ориентирани към изграждане на специалисти за професиите на бъдещето – посока, която ВУЗФ следва от години.

Ученици от цялата страна показват какво “от тях зависи” на първи юни
31 Май 2019 Заедно в час

Близо 100 ученици ще вземат участие във финалната конференция на програмата за ученическо лидерство “Приключението: От мен зависи” . Тенисистката Цветана Пиронкова ще бъде специален гост на приключенците с вдъхновяваща реч на живо

IX Международна научна конференция за архитектура и строителство ArCivE’ 2019

130 български и чуждестванни лектори ще участват в IX Международна научна конференция

Студентски научен форум „Държавност и дипломация – 140 години по-късно“

Във ВСУ „Черноризец Храбър“ ще се проведе студентския научен форум „Държавност и дипломация – 140 години по-късно“

Български ученик е най-добрият млад автомеханик в Европа
27 Май 2019 myPR

Български ученик е най-добрият млад автомеханик в Европа. Ерен Осман от ПГМТ „Владимир Комаров“, гр. Силистра спечели първото място в международното състезание Young Car Mechanic, организирано от Inter Cars S.A. във Варшава, Полша.

Най-добрите ученици механици се състезават срещу конкуренти от 7 държави
24 Май 2019 myPR

Рано тази сутрин тримата ученици, които ще представят страната ни в международното състезание „Young Car Mechanic“ заминаха за финалната надпревара във Варшава.

20 отлични ученици ще учат със стипендии във ВСУ „Черноризец Храбър“

В навечерието на 24 май – деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“ обяви 20-те зрелостници, класирани като лауреати на стипендиантската си програма «Аз ще уча и ще успея в България» за учебната 2019/2020 г. Бъдещите студенти ще започнат обучението си в избрана от тях специалност, като програмата ще покрие 100 % от годишната такса за обучение в първи курс.