Информационен ден за кандидат-студенти: 28. октомври 2023 г.

На 28. октомври 2023 г. в книжарница и галерия „НБУ в ЦЕНТЪРа“ ще се проведе „Информационен ден за кандидат-студенти“ от 11.30 ч. до 15.30 ч.

Публична лекция на тема „Свят и свобода: Трансцендентална философия и модална онтология“ и представяне на едноименната книга от Боян Манчев

Департамент „Изящни изкуства“ и книжарница и галерия „НБУ в ЦЕНТЪРа“ канят на публична лекция на тема „Свят и свобода: Трансцендентална философия и модална онтология“ и представяне на едноименната книга от Боян Манчев на 27 октомври 2023 г. от 18.00 ч.

Остават броени дни до края на кандидатстването за конкурса Solve for Tomorrow на Samsung България
25 Октомври 2023 Proximity Sofia

Младежите от 9. до 12. клас ще могат да се включат в образователното предизвикателство до 28 октомври

ГОДИШНА РАБОТНА СРЕЩА „ПАРТНЬОРСТВО И ДИАЛОГ: ГАРАНЦИЯ ЗА УСПЕХ В ОБРАЗОВАНИЕТО”
23 Октомври 2023 KNOW YOUR BRAND

Събитието "Годишна Работна Среща 2023", организирано от Българската асоциация на частните училища в партньорство с Министерството на образованието и науката (МОН), привлича вниманието на ключови фигури в областта на образованието и предоставя възможност за диалог, споделяне на идеи и опит, добри практики и отговори на множество въпроси, свързани с образованието, науката, иновациите, лидерството и предприемачеството.

Картина на Теодор Ушев за първи и единствен път беше продадена по време на благотворителен търг
23 Октомври 2023 Заедно в час

Търгът на звездите на фондация “Заедно в час” набра рекордните над 400 000 лв за осигуряването на равен достъп до качествено образование за всяко дете

Кинороман (Cinéroman) - Университетски клуб за франкофонска литература и кино

Център за книгата и Франкофонски център на НБУ канят на ново общоуниверситетско събитие, което два пъти през семестъра и четири пъти в рамките на академичната година ще предоставя пространство за дискусии върху култови, класически и съвременни франкофонски литературни творби и техни не по-малко значими екранни адаптации. На 24. октомври 2023 г. от 16.30 ч. в книжарницата на Нов български университет предстои разговор за „Сияние на жена“ на Ромен Гари (1977) и едноименния филм на Коста-Гаврас (1979).

Кампания „Международна седмица на открития достъп до научна информация“

Библиотеката на Нов български университет отбелязва Международната седмица на открития достъп, която тази година се провежда от 23 до 29 октомври и е под надслов „Общността срещу комерсиализацията”. Ръководител на кампанията e Радостина Тодорова, директор Библиотека.