Учредиха Фондация Ядлива Роза
12 Декември 2022 Rosey's mark

Регистрираната в края на ноември 2022-ра НПО организация има за цел да проучва и популяризира сред широката публика функционалните полезни свойства на българската маслодайна роза дамасцена при консумация.

Във ВСУ „Черноризец Храбър“ завърши вторият випуск магистри по кръгова икономика

Вторият випуск на магистърската програма „Кръгова икономика“ завърши успешно обучението си във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“.

Публична дискусия „Коалиции и преговори: Дефицити на политическия диалог“

Департамент „Политически науки“ и НБУ в ЦЕНТЪРа отправят покана за участие във втора среща от серията от дебати, посветени на актуални политически проблеми на 9 декември 2022 г. от 17.00 ч. Събитието ще се проведе в книжарница и галерия НБУ в ЦЕНТЪРа на ул. „Г. С. Раковски“ 191Б.

"Клубът на криминалиста" създаде "Корпус на поемните лица" и в Пловдив

"Клубът на криминалиста" към Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" разшири дейността си на територията на град Пловдив. Студенти от специалност "Право" в Пловдивския университет – членове на Клуба, се обединиха в местен "Корпус на поемните лица", под ръководството на проф. д.ю.н. Йонко Кунчев.

Microsoft и LinkedIn стартират програма, с която ще помогнат на 10 милиона души да развият дигиталните си умения
5 Декември 2022 myPR

Ще бъдат осигурени безплатен достъп до 350 нови курса, шест нови сертификата Career Essentials и 50 000 LinkedIn стипендии за обучение

Експерти и практици обсъждат как учениците с различен майчин език да учат уверено и успешно в училище
5 Декември 2022 Заедно в час

По време на онлайн дискусия на 6 декември ще бъдат споделени полезни практики и опит в подкрепата на ученици с различен майчин език

Проф. Мартин Вечев от INSAIT дари 40,000 лева за подготовка на националния отбор по олимпийска информатика
5 Декември 2022 myPR

Личното дарение ще осигури провеждането на националните лагер-школи по състезателна информатика през 2023 година, важен елемент за развитието на българските таланти в областта на информатиката.