Първата ERP магистратура в България стартира дистанционна форма на обучение
1 Юни 2020 myPR

Първите студенти ще получат 20% стипендия за целия период на обучение

До 8 юни училищата в 20 области могат да подават заявки за учители от “Заедно в час”
27 Май 2020 Заедно в час

Тази година организацията се фокусира върху подготовката на учители в начален етап, математика, информатика, природни науки и английски език

Формулата за сформиране на бъдещи лидери вече е известна - Schaffhausen Institute of Technology стартира уникална магистърска програма
27 Май 2020 Acronis България

Дигиталният свят е изправен пред криза, която в същото време отвори много нови възможности. За да се справи с недостига на потенциални лидери за дигиталния сектор, Schaffhausen Institute of Technology (SIT) разработи нов курс, магистърска програма по Компютърни науки и софтуерното инженерство, за по-добра подготовка на завършилите за заемане на ръководни позиции, най-вече в сферата на ИТ и научни дисциплини. Новоразработената програма стартира през септември 2020 и е достъпна за студенти с бакалавърска степен по Компютърни науки или Софтуерно инженерство, които имат амбиции да бъдат част от следващото поколение технологични лидери.

ВУЗФ продължава приема на студенти само с оценки от матури
22 Май 2020 myPR

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) продължава приема на кандидат-студенти за академичната 2020/2021 само по документи, без конкурсен изпит, като ще признава оценките от държавните зрелостни изпити.

От ръководството на УХТ: Специален поздрав за 180 пенсионирани преподаватели и служители на университета

За най-българския празник – 24 май, ръководството на Университета по хранителни технологии /УХТ/ изпрати специален поздрав, придружен с подаръчен ваучер до 180 пенсионирани преподаватели и служители на висшето училище.

Образователната инициатива "Знам.бе" стартира подкаст в подкрепа на българските учители
21 Май 2020 AVS Agency

Образователната инициатива Знам.бе стартира подкаст под наслов “За учителите”. Това е първият образователен подкаст у нас.

ВСУ „Черноризец Храбър“ провежда за първи път в България тестове за сигурни и честни онлайн изпити с Google-технологии

Проверката на знанията е един от най-важните въпроси, които стоят пред университетското обучение в онлайн среда.