Предстои „Часът на програмирането“ (Hour of Code) – научно-технологична работилница
11 Декември 2019 Acta Verba

На 14 декември (събота) от 11:00 до 13:00 ч. в Училищна Телерик Академия ще се проведе безплатна технологична работилница по повод международния ден „Часът на програмирането“ (Hour of Code).

Acronis придобива 5nine, за да добави унифицирано управление на облака и инструменти за сигурност към портфолиото си
10 Декември 2019 Acronis България

Acronis, световният лидер в киберзащитата, обяви придобиването на 5nine, глобален доставчик на решения за управление и сигурност на облака на Microsoft Hyper-V и Azure. Като част от споразумението, 5nine ще стане изцяло дъщерно дружество на Acronis.

Изкуствен интелект ще бори киберпрестъпленията в Европа
4 Декември 2019 Ardency Consulting

Днес EURid, организацията с нестопанска цел, на която Европейската комисия делегира управлението на домейна от най-високо ниво .eu.официално стартира Система за предвиждане на злоупотреби и ранно предупреждение (Abuse Prediction and Early Warning System – съкр. APEWS), разработвана в продължение на години от EURid в партньорство с Университета от Льовен (Белгия).

Acronis #CyberFit Summit донесе революционна киберзащита в ОАЕ
29 Ноември 2019 Acronis България

Acronis, глобален лидер в киберзащитата, посрещна през изминалата седмица стотици доставчици на услуги, риселъри и корпорации по време на Acronis #CyberFit Summit, който се състоя на красивия остров Яс Ротана, Абу Даби.

Министерство на правосъдието успешно създаде уникален портал за електронно правосъдие

Министерство на правосъдието създаде уникален портал за електронно правосъдие. Успешната реализация на портала дава пряк и удобен достъп на гражданите и бизнеса до редица услуги предлагани от различни институции - Министерство на правосъдието, Агенцията по вписванията, Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“, Главна дирекция „Охрана“ Национално бюро за правна помощ и Централен регистър на особените залози.

Борислав Борисов: Чрез надградените митически системи предоставяме на икономическите оператори бързо действие, увеличен капацитет и повишена надеждност

Агенция „Митници” представи резултатите от проект „Надграждане на основните системи на Агенция „Митници" за предоставяне на данни и услуги към външни системи - БИМИС 2020 (фаза 1)", финансиран от Оперативна програма „Добро управление“.

Отчитане на човешкия фактор е основния въпрос при планиране на корпоративната киберсигурност
15 Ноември 2019 Grayling Bulgaria

Днес, след като организациите са инсталирали модерни фишинг филтри и защитни стени и разполагат със специализирани инструменти за контрол на киберзаплахи, престъпниците, насочиха вниманието си към служителите като начална точка на навлизане в информационните системи на компаниите. Използването на пропуски в познанията на потребителите или използването на човешки слабости като невнимание, невежество или небрежност е значително по-лесно и по-евтино, отколкото да се опитват да заблудят сложен софтуер за защита.