WWF събира отново отбора на Пандата за Софийския маратон
1 Октомври 2019 myPR

Десетки любители на природата ще стартират в подкрепа на крайречните гори у нас

LG Electronics и Unity Technology в партньорство за симулатор на автономен автомобил
27 Септември 2019 All Channels Communication

LG ще се възползва от лидера в симулациите Unity, за да въведе революционна новост в обучителните системи на разработчиците на самоуправляващи се автомобили

МОСВ е бенефициент по проект № BG16M1OP002-1.013-0001-С03 "Доизграждане на мрежите за мониторинг на количеството на водите“

Министерство на околната среда и водите организира откриваща пресконференция и официална церемония за стартиране на дейностите по проект Проект № BG16M1OP002-1.013-0001-С03 "Доизграждане на мрежите за мониторинг на количеството на водите“. Двете събития се проведоха на 25.09.2019г. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020. Европейското финансиране, в размер на 12 749 914.00 лв., е със средства на Кохезионния фонд.

T MARKET внедри иновативни каси на самообслужване и в Студентски град
26 Септември 2019 PRoPR Agency

От днес клиентите на T MARKET Студентски град вече могат да пазаруват напълно автономно в супермаркета. Четири иновативни каси на самообслужване бяха внедрени и пуснати в действие в магазина. Модерното решение носи повече удобство и бързина в ежедневието на потребителите.

Въздействието на климатичната криза върху океаните и леда застрашава един милиард души, предупреждава доклад на ООН
25 Септември 2019 myPR

Според учените нито една част от света няма да остане незасегната

Специализирани STEM конструктори ще обучават и забавляват младежите в „Тийн зоната“ на Стара Загора
25 Септември 2019 AMI Communications

Регионалната библиотека „Захарий Княжески“ Стара Загора поставя началото на специализиран клуб „СЪЗДАТЕЛИТЕ“, в който учениците от региона ще могат да подобряват знанията си в областта на природните и точните науки, развиването на инженерни умения, изследването на физичните закони и роботизираните механизми, както и техниките при конструирането и програмирането. Проект „СЪЗДАТЕЛИТЕ” се осъществява с финансовата подкрепа на „КонтурГлобал Марица Изток 3“.

С демонстрационен урок, в който взеха участие деветокласници от ГПЧЕ „Ромен Ролан“, Стара Загора, бе поставено началото на клуба по STEM конструиране. IT специалистът и графичен дизайнер в библиотеката, Дилян Балкански, демонстрира специалните конструктори – програмируеми роботи, механични товароподемници, соларни двигатели, електрически схеми и много други.

FLOURISH - ОЧАКВАЙТЕ СКОРО БЕЗПЛАТНО ПИЛОТНО ОБУЧЕНИЕ ЗА КОУЧИНГ ПО ИНОВАЦИИ ЗА МСП
25 Септември 2019 European Center for Quality

БЕЗПЛАТНО ПИЛОТНО ОБУЧЕНИЕ ЗА КОУЧИНГ ПО ИНОВАЦИИ ЗА МСП