Новини на агенция

Асоциацията на българските училища в чужбина съвместно с ПУ и МОН организира двудневна конференция в Пловдив
25 Юли 2019 Mega Communication Ltd.

Асоциацията на българските училища в чужбина (АБУЧ), в съорганизаторство с Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” и Министерството на образованието и науката организира в Пловдив на 27 и 28 юли своята годишна конференция под надслов „Съхранението на българския език и родовата памет по света – път към Родината“.

Таблети в класната стая на ПХГ „Св. св. Кирил и Методий“ - Велико Търново
25 Юли 2019 Mega Communication Ltd.

През новата учебна 2019/2020 година за учениците в паралелка с изучаване на журналистика и връзки с обществеността в Профилирана хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ във.Велико Търново ще бъде въведено обучение с таблети.

Стартираха строителните дейности за 5 лаборатории в ПУ „Паисий Хилендарски“ по проекта „ПЕРИМЕД“
1 Юли 2019 Mega Communication Ltd.

С първа копка стартираха строително-ремонтните дейностите по Проект № BG05M2OP001-1.002-0005 Център за компетентност „Персонализирана иновативна медицина (ПЕРИМЕД)“ в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Висшето училище е партньор по проекта, заедно с Института по минералогия и кристалография „Акад. Иван Костов" към БАН, водеща организация е Медицинският университет – Пловдив.

ПУ е домакин на Международна конференция „Икономическа и социална (дез)интеграция“
27 Юни 2019 Mega Communication Ltd.

С форума „Икономическа и социална (дез)интеграция“ се отбелязва четвърт век от основаването на Факултета по икономически и социални науки на ПУ „Паисий Хилендарски“, участват независими експерти и представители на 18 български и европейски институции

Факултетът по икономически и социални науки на ПУ чества юбилей с международна конференция
24 Юни 2019 Mega Communication Ltd.

Съвременни тенденции в икономиката, международна търговия, политика и сигурност, корпоративни финанси и управление, иновативни подходи в маркетинга. Това са само част от направленията, в които ще протече Юбилейната международна научна конференция под мотото „Икономическа и социална (дез)интеграция“, организирана по повод 25-ата годишнина от основаването на Факултета по икономически и социални науки към Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

С Форум „140 години, посветени на здравето“ УМБАЛ „Свети Георги” отбеляза празника си
21 Юни 2019 Mega Communication Ltd.

С грандиозен спектакъл – форум в Драматичния театър УМБАЛ „Свети Георги“ отбеляза 140 години от основаването си. Събитието с присъствието си уважиха зам.-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков, кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, председателят на Общински съвет – Пловдив Савина Петкова, областният управител Здравко Димитров, ректорът на Медицински университет – Пловдив чл.-кор. проф. д-р Стефан Костянев, Пловдивският митрополит Николай, Знеполският епископ Архимандрит Арсений, зам.-кметове и районни кметове на Пловдив, директорът на ОДМВР – Пловдив ст. комисар Атанас Илков, депутати от Пловдив и още много представители на държавната власт, органите на реда, здравни и обществени организации, настоящи и вече пенсионирали се служители на болницата, предишни директори.

442 абсолвенти ще получат дипломи от ФМИ на Пловдивския университет
30 Март 2019 Mega Communication Ltd.

Факултетът по математика и информатика на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ днес, 30 март, връчва дипломите на 442 абсолвенти от Випуск 2018. От тях 144 завършват с отличие. Дипломираните 323 бакалаври, от които 79 отличници, и 119 магистри, сред които 65 отличници, от специалности в областта на информатиката, математиката и информационните технологии ще бъдат приветствани както от ръководството на университета и факултета, така и от техни настоящи и бъдещи работодатели и от представители на местните и държавните власти.