Новини на агенция

Факултетът по икономически и социални науки на ПУ чества юбилей с международна конференция
24 Юни 2019 Mega Communication Ltd.

Съвременни тенденции в икономиката, международна търговия, политика и сигурност, корпоративни финанси и управление, иновативни подходи в маркетинга. Това са само част от направленията, в които ще протече Юбилейната международна научна конференция под мотото „Икономическа и социална (дез)интеграция“, организирана по повод 25-ата годишнина от основаването на Факултета по икономически и социални науки към Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

С Форум „140 години, посветени на здравето“ УМБАЛ „Свети Георги” отбеляза празника си
21 Юни 2019 Mega Communication Ltd.

С грандиозен спектакъл – форум в Драматичния театър УМБАЛ „Свети Георги“ отбеляза 140 години от основаването си. Събитието с присъствието си уважиха зам.-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков, кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, председателят на Общински съвет – Пловдив Савина Петкова, областният управител Здравко Димитров, ректорът на Медицински университет – Пловдив чл.-кор. проф. д-р Стефан Костянев, Пловдивският митрополит Николай, Знеполският епископ Архимандрит Арсений, зам.-кметове и районни кметове на Пловдив, директорът на ОДМВР – Пловдив ст. комисар Атанас Илков, депутати от Пловдив и още много представители на държавната власт, органите на реда, здравни и обществени организации, настоящи и вече пенсионирали се служители на болницата, предишни директори.

442 абсолвенти ще получат дипломи от ФМИ на Пловдивския университет
30 Март 2019 Mega Communication Ltd.

Факултетът по математика и информатика на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ днес, 30 март, връчва дипломите на 442 абсолвенти от Випуск 2018. От тях 144 завършват с отличие. Дипломираните 323 бакалаври, от които 79 отличници, и 119 магистри, сред които 65 отличници, от специалности в областта на информатиката, математиката и информационните технологии ще бъдат приветствани както от ръководството на университета и факултета, така и от техни настоящи и бъдещи работодатели и от представители на местните и държавните власти.

Според доцент по дигитален маркетинг датчаните има какво да научат от българите
14 Декември 2018 Mega Communication Ltd.

Лон Щайнес, водещ преподавател в ZIBAT - Zaeland Institute of Business and Technology, е партньор на МТМ Колеж София по Европейската програма за образование, обучение, младеж и спорт „Еразъм+. През ноември 2018 г. тя за първи път посети България, а в края на месеца изнесе специална лекция на тема "Дигитален маркетинг" пред нашите студенти. Представяме съкратена част от разговора й с доц. д-р Венцислав Савов, зам.-ректор на по познатото като Датски колеж висше училище.

Бебета и родители отпразнуваха Световния ден на недоносените деца в УМБАЛ „Свети Георги“ – Пловдив
16 Ноември 2018 Mega Communication Ltd.

Родители на преждевременно родени преди повече от година бебета отпразнуваха Световния ден на недоносените деца – 17 ноември, заедно с лекарите, медицинските сестри и акушерките от Отделението по неонатология към Клиниката по акушерство и гинекология на УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив.

Конференция „Право и културни ценности“ събра в Пловдивския университет юристи от 8 държави
16 Ноември 2018 Mega Communication Ltd.

Юристи от 8 държави, от 13 български и 14 чуждестранни академични, правни и музейни институции се включиха в международната научна конференция „Право и културни ценности“, организирана от Юридическия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ и Института за държавата и правото при БАН.

219 учени от 16 държави се включиха в конференцията 11СС на Химическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“
12 Октомври 2018 Mega Communication Ltd.

„Химията е царицата на природните науки“, каза при откриването на конференцията „11 Chemistry Conference (11СС)“ ректорът на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ проф. д-р Запрян Козлуджов. Форумът с международно участие се организира от Химическия факултет на висшето училище и тази година има рекордно спрямо останалите издания участие – 219 учени от 16 държави.