Новини на агенция

Динозаври завлядяват отново парка на Военна академия в столицата от утре
9 Септември 2022 Пюър комюникейшън

Алпийски тролеи за деца, приказни пеперуди и гъби с човешки размери са сред новите експонати, които ще радват децата

Тестовото автоматизирано взимане на проби от новомонтираните мултипараметрични сонди е успешно
1 Септември 2022 Пюър комюникейшън

Извършени са тестови автоматизирани измервания на химични анализи от проби за подземни води, чрез новомонтираните мултипараметрични сонди на 20 пункта за подземни води у нас по проект „Подобряване мониторинга на химичното състояние на подземните води“.

20 съоръжения за подземни води в страната вече са оборудвани с мултипараметрични сонди по проект „Подобряване мониторинга на химичното състояние на подземните води“ и следят автоматично състава на водите
30 Август 2022 Пюър комюникейшън

Мултипараметрични сонди за автоматично измерване на физико-химичните показатели в подземните води вече са монтирани в 20 водовземни съоръжения.

„Захарни заводи“ Горна Оряховица отбелязва 110-годишен юбилей
19 Август 2022 Пюър комюникейшън

„Захарни заводи“ Горна Оряховица отбелязва 110 години от основаването на един от най-големите и стари комплекси за производство на храни в България. Компанията е най-дълго функциониращият и голям производител на захар и захарни изделия в нашата страна.

Автоматично ще се генерират данни от химични анализи на подземни води в 20 пункта за контролен и оперативен мониторинг по проект „Подобряване мониторинга на химичното състояние на подземните води“

Ще се създаде възможност за автоматично измерване на физико-химични показатели в проби от подземни води. Това ще стане чрез мултипараметрични сонди, монтирани в 20 пунка за контролен и оперативен мониторинг.

Стартира рехабилитация на мониторингови пунктове по проект „Подобряване мониторинга на химичното състояние на подземните води“

На 11.07.2022 г. (понеделник) от 11:00 часа, в с. Самораново, каптаж "Купищата" (ВиК Дупница ЕООД), ще се даде официален старт на дейностите по рехабилитация и доизграждане на пунктовете за контролен и оперативен мониторинг на качеството на подземните води по проект "Подобряване мониторинга на химичното състояние на подземните води“.

Нелбо стартира годишното отчитане на уредите за дялово разпределение

Двойно повече клиенти вече се отчитат без влизане в дома