Новини на агенция

Очила за четене в подкрепа на четенето

Нов български университет осъществи проект, финансиран от Централен фонд за стратегическо развитие към Настоятелството, за да насърчи четенето на произведения на български литературни класици.

Дарение от проф. Михаил Неделчев

На 23 ноември 2017 г. по повод отбелязването на своята 75-годишнина в Центъра на книгата на Нов български университет проф. Михаил Неделчев дари на университетската библиотека девет свои монографии, студии и изследвания.

НБУ с участие в Софийския международен панаир на книгата

Нов български университет участва в Софийския международен панаир на книгата, организиран ежегодно от асоциация „Българска книга“.

Представяне на сборник „Европа: Глобални заплахи и интегрирана сигурност. Сигурност в Черноморския регион“

Департамент „Национална и международна сигурност“ и Център за книгата отправят покана за представяне на сборник с доклади от международна научна конференция „Европа: Глобални заплахи и интегрирана сигурност. Сигурност в Черноморския регион“, провела се на 19 май 2017 г. в аудитория „Проф. Петър Мутафчиев“ в Нов български университет.

Книга на месец декември 2017 г.

Изборът на водещите на Читателския клуб на НБУ, доц. Пламен Дойнов, д.н., доц. д-р Йордан Ефтимов и доц. д-р Морис Фадел, за месец декември е „Шегата“ от Милан Кундера.

Семинар дискусия „Умения за управление на кариерата“

Събитието е насочено към студенти, които съвсем скоро ще направят преход от образователно ниво към активна реализация на пазара на труда.

Нов български университет на панаира на книгата във Франкфурт

За първи път на българския щанд на най-голямото международно книжно изложение са представени 32 заглавия на Нов български университет.