В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

ACCEDIA e „ТОП ИКТ Работодател“ на 2017 г.

11 Октомври 2017г.

  • Pin It

В инициативата на ICT Media и JobTiger бяха отличени също и компаниите TINQIN, Questers, SAP Labs Bulgaria и OrangeDot
Компанията Accedia оглави класацията „ТОП ИКТ Работодател“ за 2017 година.
Accedia е начело на подредбата, част от шестото издание на проекта на ICT Media и JobTiger. Компанията получи наградата си лично от Любомир Ганчев, съветник на Министъра на икономиката на Република България. „За нас всички фирми, които работят в тази сфера, са победители, тъй като те със своите усилия помагат страната да бъде привлекателно място за инвестиции. Вие от ИТ фирмите успявате да привличате и да задържате млади високомотиварани и производителни кадри, помагате на министерството и на страната да привлича нови инвеститори“, заяви Любомир Ганчев при връчването на наградата. Според данните на Министерството на икономиката, 73% от работещите в ИТ сектора са под 40 г., младите служители до 30 г. възраст получават два пъти над средното възнаграждение за страната, а възнаграждението на служителите на възраст от 30 до 39 г. е 3 пъти по-
високо от средното за страната. „ИКТ секторът ще продължава да бъде генератор на работни места, на иновации и на конкурентоспособност. В лицето на Министерството на икономиката ще имате един лоялен и коректен партньор“, допълни Любомир Ганчев.
Методологията и проучването са дело на компанията Audit Advice Associates (AAA), специализирана в одита в областта на човешките ресурси. Отличените компании бяха наградени на церемония на 10 октомври 2017 г. в Български Културен Център. 
Първите три позиции в крайното общо класиране на проекта „ТОП ИКТ Работодател“ сред всички участници и категории заемат: първо място - Accedia, две втори места - TINQIN и Questers и трето място – SAP Labs Bulgaria.
През 2017 г. в проучването “ТОП ИКТ Работодател” се включиха 28 компании, като 2393 техни служители попълниха въпросниците за изследване на удовлетвореността и ангажираността, а в класацията участваха 22 компании.
Основните категории на финалната подредба са четири: „Развой на софтуер“, „ИТ услуги“, „Аутсорсинг на ИТ услуги“ и „Малки компании до 60 служители“.
Победителите по категории в шестото издание на проекта „ТОП ИКТ Работодател“ са:

  • в категория „Аутсорсинг на ИТ услуги“ - Questers
  • в категория „ИТ услуги“ - TINQIN
  • в категория „Развой на софтуер“ - Accedia
  • в категория „Малки компании до 60 служители“ - OrangeDot

Инициативата “ТОП ИКТ Работодател” се организира със съдействието на Министерството на труда и социалната политика, Министерство на икономиката, Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ), Българска аутсорсинг асоциация (БАА), Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), ИКТ Клъстер България, Американска търговска камара в България и Audit Advice Associates.
Проектът нямаше да може да се реализира без подкрепата на Адвокатско дружество „Динова Русев и Съдружници“ и Experian.

Фотограф: Николай Дойчинов, Икономедиа

Още новини от Бизнес

RSS виж всички

Форум ПЪТЯТ НА МОЯ БИЗНЕС споделя истории за страстта по пътя на успеха

Форум ПЪТЯТ НА МОЯ БИЗНЕС споделя истории за страстта по пътя на успеха

На 19 октомври – четвъртък, София ще е домакин на събитието, на което членове от BNI ще споделят как са се справили с предизвикателствата при създаването на своя бизнес.

Икономистите на БАН представят изследване за пазара на труда, доходите и социалната защита с хоризонт 2020

Институтът за икономически изследвания при БАН организира публична дискусия с представяне на книгата: „Пазарът на труда и социалната защита на хоризонт 2020“.

Международно жури с експерти и инвеститори оценява луксозното строителство в България

Международно жури с експерти и инвеститори оценява луксозното строителство в България

Международно жури от експерти и инвеститори от Италия, Англия, Русия и Eвропейския икономически сенат ще оценява участниците в седмото издание на годишните награди за луксозно строителство, архитектура и дизайн LUXURY PROPERTY AWARDS 2017.

Кариера с(рещу) Kауза. Кое избираш?

Кариера с(рещу) Kауза. Кое избираш?

На 25 ноември, 2017г. от 10 часа ще се състои петото поредно издание на форума Кариера с Kауза. Събитието ще се проведе в СофияТехПарк, в зала Startup Hambar в сградата на бизнес „Инкубатора“.

BILLA представя втория си Доклад по корпоративна отговорност

BILLA представя втория си Доклад по корпоративна отговорност

BILLA представя втория си Доклад по корпоративна отговорност . Грижата за хората и за природата е основен акцент в политиката на компанията

Абонамент за RSS новини