В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

ACCEDIA e „ТОП ИКТ Работодател“ на 2017 г.

11 Октомври 2017г.

  • Pin It

В инициативата на ICT Media и JobTiger бяха отличени също и компаниите TINQIN, Questers, SAP Labs Bulgaria и OrangeDot
Компанията Accedia оглави класацията „ТОП ИКТ Работодател“ за 2017 година.
Accedia е начело на подредбата, част от шестото издание на проекта на ICT Media и JobTiger. Компанията получи наградата си лично от Любомир Ганчев, съветник на Министъра на икономиката на Република България. „За нас всички фирми, които работят в тази сфера, са победители, тъй като те със своите усилия помагат страната да бъде привлекателно място за инвестиции. Вие от ИТ фирмите успявате да привличате и да задържате млади високомотиварани и производителни кадри, помагате на министерството и на страната да привлича нови инвеститори“, заяви Любомир Ганчев при връчването на наградата. Според данните на Министерството на икономиката, 73% от работещите в ИТ сектора са под 40 г., младите служители до 30 г. възраст получават два пъти над средното възнаграждение за страната, а възнаграждението на служителите на възраст от 30 до 39 г. е 3 пъти по-
високо от средното за страната. „ИКТ секторът ще продължава да бъде генератор на работни места, на иновации и на конкурентоспособност. В лицето на Министерството на икономиката ще имате един лоялен и коректен партньор“, допълни Любомир Ганчев.
Методологията и проучването са дело на компанията Audit Advice Associates (AAA), специализирана в одита в областта на човешките ресурси. Отличените компании бяха наградени на церемония на 10 октомври 2017 г. в Български Културен Център. 
Първите три позиции в крайното общо класиране на проекта „ТОП ИКТ Работодател“ сред всички участници и категории заемат: първо място - Accedia, две втори места - TINQIN и Questers и трето място – SAP Labs Bulgaria.
През 2017 г. в проучването “ТОП ИКТ Работодател” се включиха 28 компании, като 2393 техни служители попълниха въпросниците за изследване на удовлетвореността и ангажираността, а в класацията участваха 22 компании.
Основните категории на финалната подредба са четири: „Развой на софтуер“, „ИТ услуги“, „Аутсорсинг на ИТ услуги“ и „Малки компании до 60 служители“.
Победителите по категории в шестото издание на проекта „ТОП ИКТ Работодател“ са:

  • в категория „Аутсорсинг на ИТ услуги“ - Questers
  • в категория „ИТ услуги“ - TINQIN
  • в категория „Развой на софтуер“ - Accedia
  • в категория „Малки компании до 60 служители“ - OrangeDot

Инициативата “ТОП ИКТ Работодател” се организира със съдействието на Министерството на труда и социалната политика, Министерство на икономиката, Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ), Българска аутсорсинг асоциация (БАА), Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), ИКТ Клъстер България, Американска търговска камара в България и Audit Advice Associates.
Проектът нямаше да може да се реализира без подкрепата на Адвокатско дружество „Динова Русев и Съдружници“ и Experian.

Фотограф: Николай Дойчинов, Икономедиа

Още новини от Бизнес

RSS виж всички

MULTIVAC ще презентира линия за нарязване на изложението Anuga FoodTec 2018

MULTIVAC ще презентира линия за нарязване на изложението Anuga FoodTec 2018

Един от акцентите на щанда на MULTIVAC (A020) в зала 9.1 ще бъде линията за автоматично нарязване и опаковане на продукти като жълти сирена, шунка и други.

Kaufland България получава признание True Leader в сектора за търговия с бързооборотни стоки за 2016 г.

Kaufland България получи отличието True Leader в сектора за търговия на дребно с бързооборотни стоки. Инициативата има за цел да отличи фирмите за най-добри бизнес практики по измерими и обективни икономически критерии и се провежда за пета поредна година.

WIZZ AIR Е ЕВРОПЕЙСКА АВИОКОМПАНИЯ НА ГОДИНАТА СПОРЕД AVIATION 100

WIZZ AIR Е ЕВРОПЕЙСКА АВИОКОМПАНИЯ НА ГОДИНАТА СПОРЕД AVIATION 100

Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа, спечели престижното отличие „Европейска авиолиния на годината” на Aviation 100.

Turkish Airlines увеличава полетите си от София до Истанбул

Turkish Airlines увеличава полетите си  от София до Истанбул

Turkish Airlines, авиокомпанията, която лети до повече държави от всяка друга в света, разширява дейността си в България с допълнителен полет от София до Истанбул.

Intracom Telecom осигурява решения за видеонаблюдение за сухопътните граници на ЕС

Intracom Telecom осигурява решения за видеонаблюдение за сухопътните граници на ЕС

Intracom Telecom, глобален доставчик на телекомуникационни системи и решения, подписа договор с KEMEA – Центърът за изследване на сигурността в Гърция.

Абонамент за RSS новини