В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

ACCEDIA e „ТОП ИКТ Работодател“ на 2017 г.

11 Октомври 2017г.

  • Pin It

В инициативата на ICT Media и JobTiger бяха отличени също и компаниите TINQIN, Questers, SAP Labs Bulgaria и OrangeDot
Компанията Accedia оглави класацията „ТОП ИКТ Работодател“ за 2017 година.
Accedia е начело на подредбата, част от шестото издание на проекта на ICT Media и JobTiger. Компанията получи наградата си лично от Любомир Ганчев, съветник на Министъра на икономиката на Република България. „За нас всички фирми, които работят в тази сфера, са победители, тъй като те със своите усилия помагат страната да бъде привлекателно място за инвестиции. Вие от ИТ фирмите успявате да привличате и да задържате млади високомотиварани и производителни кадри, помагате на министерството и на страната да привлича нови инвеститори“, заяви Любомир Ганчев при връчването на наградата. Според данните на Министерството на икономиката, 73% от работещите в ИТ сектора са под 40 г., младите служители до 30 г. възраст получават два пъти над средното възнаграждение за страната, а възнаграждението на служителите на възраст от 30 до 39 г. е 3 пъти по-
високо от средното за страната. „ИКТ секторът ще продължава да бъде генератор на работни места, на иновации и на конкурентоспособност. В лицето на Министерството на икономиката ще имате един лоялен и коректен партньор“, допълни Любомир Ганчев.
Методологията и проучването са дело на компанията Audit Advice Associates (AAA), специализирана в одита в областта на човешките ресурси. Отличените компании бяха наградени на церемония на 10 октомври 2017 г. в Български Културен Център. 
Първите три позиции в крайното общо класиране на проекта „ТОП ИКТ Работодател“ сред всички участници и категории заемат: първо място - Accedia, две втори места - TINQIN и Questers и трето място – SAP Labs Bulgaria.
През 2017 г. в проучването “ТОП ИКТ Работодател” се включиха 28 компании, като 2393 техни служители попълниха въпросниците за изследване на удовлетвореността и ангажираността, а в класацията участваха 22 компании.
Основните категории на финалната подредба са четири: „Развой на софтуер“, „ИТ услуги“, „Аутсорсинг на ИТ услуги“ и „Малки компании до 60 служители“.
Победителите по категории в шестото издание на проекта „ТОП ИКТ Работодател“ са:

  • в категория „Аутсорсинг на ИТ услуги“ - Questers
  • в категория „ИТ услуги“ - TINQIN
  • в категория „Развой на софтуер“ - Accedia
  • в категория „Малки компании до 60 служители“ - OrangeDot

Инициативата “ТОП ИКТ Работодател” се организира със съдействието на Министерството на труда и социалната политика, Министерство на икономиката, Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ), Българска аутсорсинг асоциация (БАА), Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), ИКТ Клъстер България, Американска търговска камара в България и Audit Advice Associates.
Проектът нямаше да може да се реализира без подкрепата на Адвокатско дружество „Динова Русев и Съдружници“ и Experian.

Фотограф: Николай Дойчинов, Икономедиа

Още новини от Бизнес

RSS виж всички

BILLA България е „Национален победител“ на Европейските бизнес награди

BILLA България е „Национален победител“ на Европейските бизнес награди

BILLA България е „Национален победител“ на Европейските бизнес награди Компанията бе отличена в категория „Социална отговорност и опазване на околната среда“

България пада с две места в класацията за дигитализация на бизнеса на Euler Hermes

България пада с две места в класацията за дигитализация на бизнеса на Euler Hermes

България е класирана на 58 място от 115 държави в годишната класация за дигитализация на бизнеса на световният лидер в застраховането на търговски кредити - Euler Hermеs.

Блокчейн компанията Jarvis Edge прави универсална платформа за търговия с финансови инструменти

Jarvis Edge, бързо развиваща се блокчейн компания, изгражда платформа, в която потребителите могат да търгуват от един акаунт с всички познати финансови инструменти, включително и крипто валуги.

Риск конференцията на Кофас е посветена на дигитализацията на процесите и изкуствения интелект

Риск конференцията на Кофас е посветена на дигитализацията на процесите и изкуствения интелект

Шестата ежегодна конференция на Кофас ще се проведе на 12 април в София Тех Парк с тема „Дигитализация, автоматизация и изкуствен интелект: поемаме управлението“.

Dynamo Software придоби Q-Biz Solutions

След сделката с гиганта Francisco Partners и назначаването на Ханк Боунър като CEO, Dynamo Software разширяват портфолиото си с Q-Biz Solutions, водещ доставчик на софтуер и услуги за алтернативни инвестиции

Абонамент за RSS новини