Новини на агенция

Вечер, посветена на проф. д-р Кръстьо Мирски

На 29. март 2023 г. от 17.00 ч. в Университетския театър на Нов български университет ще се проведе „Вечер, посветена на проф. д-р Кръстьо Мирски“ с прожекция на документален филм за него.

Читателски клуб на НБУ: Разговор за „Морякът, комуто морето обърна гръб“ от Юкио Мишима

Център за книгата и департамент „Нова българистика“ отправят покана за среща на Читателския клуб на тема „Разговор за „Морякът, комуто морето обърна гръб“ от Юкио Мишимана“ 29. март 2023 г. от 16.30 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет.

„НБУ В ЦЕНТЪРа“ отбелязва 80 години от рождението на Уинстън Грум, автор на романа „Форест Гъмп“

Авторът ще представи студент от програма „Българистика“ на департамент „Нова българистика“ под менторството на доц. Морис Фадел, д.н., във видео, което ще бъде излъчено във Facebook страницата на НБУ в ЦЕНТЪРа на 23. март 2023 г.

Представяне на книгата „Хауала“ на Гергана Йорданова

На 23. март 2023 г. от 18.00 ч. в книжарница и галерия „НБУ в ЦЕНТЪРа“ (ул. „Г.С. Раковски“ 191Б) ще се проведе представяне книгата „Хауала“ на Гергана Йорданова.

Представяне на общоуниверситетско юбилейно издание „Послания за музиката: Интервюта и избрани текстове“

Център за книгата и департамент „Музика“ представят общоуниверситетско юбилейно издание „Послания за музиката: Интервюта и избрани текстове“ на 22. март 2023 г. от 14.30 ч. в галерия „УниАрт“ на Нов български университет. Идеята, съставителството, авторството на предговора и интервютата са на проф. д-р Милена Шушулова-Павлова, а теоретичният увод и научната редакция на проф. Георги Фотев, д.н.

Женски гласове във френскоезичната литература и наука: Voix féminines dans la littérature et la science d’expression française

На 22. март 2023 г. от 17.00 ч. в книжарница и галерия „НБУ в ЦЕНТЪРа“ (ул. „Г.С. Раковски“ 191Б) ще се проведат франкофонски четения „Женски гласове във френскоезичната литература и наука: Voix féminines dans la littérature et la science d’expression française“.

Представяне на книгата „Има спасение от алкохолизма“ от Соня Тотева

На 21. март 2023 г. от 18.00 ч. в книжарница и галерия „НБУ в ЦЕНТЪРа“ (ул. „Г.С. Раковски“ 191Б) ще се проведе представяне книгата „Има спасение от алкохолизма: 18 истории от българските групи на Анонимни алкохолици“ от Соня Тотева.