Новини на агенция

Денят на отворените врати в рафинерията на „Булминт“ посрещна преподаватели и студенти
21 Май 2023 Татяна Белева

Преподаватели и студенти от Химическия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ и химици от практиката посетиха Деня на отворените врати в рафинерията на българския частен монетен двор „Булминт“. На събитието, посветено на чествания през месец май професионален празник на химика, присъстваха също любители на науката и служители от други звена на компанията домакин.

„Булминт“ дари медали „Васил Левски – 150 години безсмъртие“ на 4 музея
12 Април 2023 Татяна Белева

Четири български музея получиха като дарение от българския частен монетен двор „Булминт“ по един екземпляр от сребърния възпоменателен медал „Васил Левски – 150 години безсмъртие“. Той беше отсечен от 15 г чисто сребро с проба 999.9 във висше мат-гланцово качество по повод годишнината от гибелта на Апостола на свободата.

Посрещаме Великден със „Сребърно писано яйце“
6 Април 2023 Татяна Белева

„Сребърно писано яйце“ е най-новият медал на „Булминт“, вдъхновен от народните традиции по повод най-светлия християнски празник – Великден, и създаден в овална форма.

97 първокурсници от ТУ-София Филиал Пловдив нагледно се запознаха с производствени процеси в базата на „Булминт“
4 Април 2023 Татяна Белева

97 първокурсници от Факултета по машиностроене и уредостроене на ТУ – София Филиал Пловдив посетиха частния монетен двор „Булминт“ и се запознаха нагледно с производствените процеси на металолеене и пластична деформация и с преработката на благородни метали и отсичането на заготовки и готови изделия.

Амбициозен проект анализира мотивацията на новото поколение изследователи, фокусира се и върху социалния имидж на учения
23 Февруари 2023 Татяна Белева

Мотивацията на новото поколение учени за постигане на върхови професионални резултати и неговият имидж в обществото са атрактивните акценти в стартиралия иновативен проект, финансиран от Фонд „Научни изследвания“ (КП-06-ПН65/15 от 15.12.2022). Базова организация за осъществяване на проекта „Изследване на мотивацията на персонала за кариерно развитие в регионален клъстер за растениевъдство“ е Центърът по растителна системна биология и биотехнология (ЦРСББ) – Пловдив.

ЦРСББ представя проекта „Изследване на мотивацията на персонала за кариерно развитие в регионален клъстер за растениевъдство“
21 Февруари 2023 Татяна Белева

Иновативен проект „Изследване на мотивацията на персонала за кариерно развитие в регионален клъстер за растениевъдство“ стартира Центърът по растителна системна биология и биотехнология (ЦРСББ) – Пловдив. Амбициозната разработка е финансирана от Фонд „Научни изследвания“ (КП-06-ПН65/15 от 15.12.2022). Продължителността на проекта е 36 месеца.

ЦРСББ и АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ са пловдивските организатори и участници в проекта „К-ТРИО – Европейска нощ на учените 2022“ на 30 септември
15 Септември 2022 Татяна Белева

Центърът по растителна системна биология и биотехнология (ЦРСББ) и Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство (АМТИИ) „Проф. Асен Диамандиев“ са пловдивските представители – организатори на програмата и участници в проекта „К-ТРИО – Европейска нощ на учените 2022“ на 30 септември 2022 г.