Новини на агенция

ЦРСББ и АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ са пловдивските организатори и участници в проекта „К-ТРИО – Европейска нощ на учените 2022“ на 30 септември
15 Септември 2022 Татяна Белева

Центърът по растителна системна биология и биотехнология (ЦРСББ) и Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство (АМТИИ) „Проф. Асен Диамандиев“ са пловдивските представители – организатори на програмата и участници в проекта „К-ТРИО – Европейска нощ на учените 2022“ на 30 септември 2022 г.

Мобилности на специализанти, преподаватели и студенти от МУ-Пловдив ще се договорят с обществена болница във Франция
12 Юли 2022 Татяна Белева

На 6 юли 2022 г. проф. д-р Диляна Вичева, дм, зам.-ректор на МУ-Пловдив по международно сътрудничество и проектна дейност и координатор на Проект ОМНИА посети обществената болница SITE DE CREIL – GHPSO в департамент Оаз, Франция.

В рамките на визитата бяха проведени преговори за обсъждане на споразумение между Медицински университет – Пловдив и лечебното заведение.

Студенти от МУ-Пловдив се обучават в предприемачество
27 Юни 2022 Татяна Белева

270 студенти от Медицински университет – Пловдив се включиха в пилотно обучение по предприемачество, единствено по рода си в България. Курсът, който е разработен върху спецификата на здравните бизнес отношения, е част от активностите по Проект ОМНИА

Български и чуждестранни студенти от МУ-Пловдив се обучаваха на „меки умения“
12 Юни 2022 Татяна Белева

Успешно приключи обучението по т.нар. „меки умения“ за студенти от Медицински университет – Пловдив. В него се включиха 279 български и чуждестранни студенти от всички факултети на висшето училище.

Световноизвестен квантов физик с лекция в Медицински университет - Пловдив
17 Май 2022 Татяна Белева

Световноизвестният квантов физик проф. Леандър Литов изнесе лекция в Медицински университет – Пловдив. Голямата наука за елементарните частици – квантовата физика, и медицината търсят решения за нови методи за онкотерапия.

МУ-Пловдив се включи в Европейската седмица по повод Деня на Европа
10 Май 2022 Татяна Белева

Медицински университет – Пловдив се включи в Европейска седмица, организирана от 5 до 17 май по повод Деня на Европа и Европейска година на младежта 2022.