Новини на агенция

Няколко признака, че стоматологичната ви периферия се нуждае от ремонт
26 Януари 2019 dentexpert.info

Разпознаването на симптомите на неправилно работещата периферия ще ви спести време и пари в дългосрочен план. Представям ви няколко от най-честите симптоми, показващи, че стоматологичната турбина или наконечник не работят нормално

Турбини и наконечници за денталната ни практика
2 Януари 2019 dentexpert.info

Важността на стоматологичните накрайници за денталната практика е общоизвестен факт. Независимо дали сте ортодонт, ендодонт, общопрактикуващ лекар или друг специалист, периферията е инструмент, използван ежедневно за широк спектър от процедури.

Какво е амалгамен сепаратор?
16 Декември 2018 dentexpert.info

Напоследък много се заговори за амалгамите в стоматологията, благодарение на наредбата на Министерство на здравеопазването и предстоящата регулация в цялата страна, която ще изисква използването на амалгамни сепаратори в повечето дентални практики. Редица международни проучвания показват, че 50% от живака, попадащ в пречиствателните станции за отпадъчни води, идва от амалгамните пломби. Въпросът е един от основните в съвременната дентална индустрия, касаещи околната среда.

Ползите от използването на стоматологичен микроскоп
8 Декември 2018 dentexpert.info

Микроскопът е уникален с това, че е единствената технология, която може да подобри всички останали. Защо? Защото без значение каква процедура извършвате, ви е необходима много добра видимост за да го направите.

Да ремонтирате ли стоматологичното си оборудване или да го замените с ново?
13 Ноември 2018 dentexpert.info

Има ли смисъл да ремонтирате стоматологичното си оборудване, или е по-добре да го замените с ново? За да направите правилния избор е необходимо да получите съвети от експерти, които да преценят кое е най-доброто в случая.
За никого не е изненада, че стоматологичното оборудване е най-големият разход за една дентална практика.

Правилното почистване удължава живота на стоматологичния автоклав
14 Октомври 2018 dentexpert.info

Причината, че засягам често темата за автоклавите е, че те са важна част от стоматологичната практика, която за съжаление често се нуждае от ремонт.
Наскоро открих проучване, проведено от голяма американска компания за поддръжка на стоматологично оборудване.
То показва, че над 60% от всички сервизни обаждания са свързани с автоклавите.
От моя опит смятам, че този процент е реален.
Нещо, което не знаете е, че процентът на повреди в стерилизаторите е пряко свързан със самата им поддръжка.

Ремонт и поддръжка на стоматологична техника за гр. Пловдив и региона
29 Септември 2018 dentexpert.info

Независимо дали се нуждаете от ремонт на оборудване или превантивна поддръжка, аз и моите експертни специалисти, ще поддържат вашата стоматологична практика безпроблемно. Може да разчитате на нас за: