19 Септември 2024г.
Кулинарното приключение включва вълнуващи курсове и ново професионално обучение за
хлебари и пекари
Инициативната академия „Изпечи с любов“ се завръща с много кулинарни изненади. От тази
година всички опитни ентусиасти и професионалисти могат да задълбочат знанията си с най-
новото професионално обучение за хлебари и пекари, което академията предлага.
Същевременно, любителите на тестените изделия ще имат възможност да се възползват от
богато разнообразие от кулинарни курсове, съчетаващи традиционните продукти с модерната
кулинария. Те разкриват тайните на различните печива и представят иновативни подходи,
които помагат на взелите участие да усъвършенстват своите кулинарни умения и възможности.
Академията се провежда в мултифункционална зала „София Мел“, където стотици любители-
пекари споделят страстта си към готвенето и използват модерно кухненско оборудване за
създаването на вкусни изкушения.
Професионално обучение за хлебари и пекари на академията стартира за първи път на
21.10.2024 г. и продължава цели 10 дни. Взелите участие в него преминават през три модула
– хлебарство, закуски и сладкарство, като по време на тях имат възможност да обменят опит
един с друг и да усвояват най-различни техники за работа с тесто.
А за любителите-пекари - „Изпечи с любов“ е приготвила богата селекция от тематични
курсове. Всеки един от тях продължава 5 часа и позволява на записалите се да се запознаят от
близо и да приготвят изцяло някои от основните видове тестени изделия, като: баница, пица,
фокача, хляб, погача, кифли и любимите на всички коледни бисквитки.
По време на курсовете, участниците черпят знания и умения от технолога Емилия Николова. Тя
има дългогодишен професионален опит в областта на хлебопроизводството и млечната
промишленост и помага за осигуряването на безопасността при използването на модерното
кухненско оборудване, което включва конвектомат с 500 програми, ледогенератор, фурна,
охладители, миксери и много други съвременни уреди. В хода на академията, Емилия
Николова участва и в целия процес по приготвянето на печивата и съдейства на включилите се
за създаването на изящни изделия в иновативната зала „София Мел“.
Тя е собственост на ГудМилс България и за втора поредна година е домакин на академията
„Изпечи с любов“. Пространството разполага със специализирана кухненска част, която е
оборудвана с модерни съоръжения за кулинарни демонстрации, и конферентна зала с
иновативна озвучителна техника, мултимедия и екран. Двете зони се отдават под наем за
външни събития, като те могат да се използват заедно или поотделно, което я прави идеална
за най-различни събития като лекции, семинари и тиймбилдинги.Записването за иновативната
академия „Изпечи с любов“ става бързо и лесно в сайта на София Мел, от където могат да бъдат
проследени и останалите свободните места за всеки курс: https://sofiamel.bg/bg/academy/.