В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Хакатоните стимулират предприемачеството

07 Март 2018г.

  • Pin It

7 март 2018 г., София: Хакатоните стимулират предприемачеството чрез възможността за представяне на иновативни идеи пред по-широка експертна аудитория и получаване на конструктивна обратна връзка, с която да се надгради идеята. Това сподели д-р Милена Крумова, организатор на първия в България спортен хакатон, в интервю за Bloomberg TV.
Спортни Хакатони България събира на едно място програмисти, спортисти, софтуерни инженери и дизайнери, които ще имат възможност да разработят и представят иновативни софтуерни и хардуерни проекти за всички видове спорт. Те могат да са на концептуално (идейно) ниво, прототип или завършено решение. Събитието ще се проведе на 10 и 11 март.
„Технологичното състезание е крачка в посока към развитието на смарт спорта на световно ниво. То подкрепя личната мотивация на хората за развитие и стимулира младите да мислят в позитивна посока за своето кариерно развитие. Има примери за създадени иновации по време на хакатони, които впоследствие с превръщат в бизнес продукт или услуга“, добави д-р Крумова.
Технологиите имат редица приложения в спорта. Могат да се използват за мониторинг и анализ на тренировките при професионалните спортисти, за измерване на напредъка на начинаещите и дори помагат на треньорските екипи да подобряват и усъвършенстват програмите си. Работейки в екип или индивидуално, участниците в Спортни Хакатони България имат възможност да оптимизират спортните тренировки, да ги направят по-ефективни и да представят идеи за развитие на спорта като цяло.
В рамките на събитието ще се проведе и първата в страната конференция Sports Tech. Програмата ѝ включва представяне на добри практики в областта на спортния мениджмънт и предприемачеството, практически примери за внедряване на технологиите в различни дисциплини, ролята на самомотивацията за постигане на високи резултати.
Националната спортна академия „Васил Левски“ е домакин на двудневното събитие. Спортни Хакатони България и Sports Tech конференция се организира от EduTechFlag в партньорство с Министерството на младежта и спорта и със съдействието на комуникационна агенция „Интелдей Солушънс“. Инициативата е подкрепена от повече от двадесет организации.

За въпроси и допълнителна информация:
Рая Тодорова
Интелдей Солушънс
М: +359 879 408 500
E: r_todorova@intelday.com

Актуална информация:
https://www.facebook.com/SportsHackathonsBG/

Още новини от Софтуер

RSS виж всички

Приложението Match Prediction грабна голямата награда в Sports Hackathons Bulgaria

Приложението Match Prediction грабна голямата награда в Sports Hackathons Bulgaria

Ваня Колева, заместник-министър на младежта и спорта, участва в журито на първото състезание за спортни иновации

Експерти от бизнеса обучават кадри за икономиката на бъдещето

Експерти от бизнеса обучават кадри за икономиката на бъдещето

Магистърската програма „Бизнес анализ и ERP решения“ за четвърта поредна година обединява водещи експерти, които ще обучават бъдещи консултанти по бизнес софтуер.

Tableau отново е лидер сред софтуерните системи за бизнес анализи

За шеста поредна година софтуерното решение за бизнес анализи Tableau беше определено като Лидер в престижната класация Gartner Magic Quadrant.

За първи път в България: състезание за технологии в спорта – Sports Hackathons Bulgaria

За първи път в България: състезание за технологии в спорта – Sports Hackathons Bulgaria

Задачите са от робот-коментатор на състезания до аксесоари за скорост в реално време

DataArt обяви началото на партньорството си с Meetup

DataArt обяви началото на партньорството си с Meetup

Екипът на DataArt ще се включи и в разработването на нова функционалност от Meetup Pro, както и в работата по уеб платформата и мобилно приложение на Meetup

Абонамент за RSS новини