В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Българската SQL Server общност се събра на SQL Server 2017 Discovery Day

20 Юни 2017г.

  • Pin It

 

 На 15 юни се проведе SQL Server 2017 Discovery Day - традиционната среща на експерти в сферата, организирана от Инспирит и SQL Master Academy. В неформална среда участниците се срещнаха, за да обменят опит и да се запознаят с новостите при Microsoft SQL Server.
Над 90 специалисти от компании, сред които Райфайзенбанк, ProCredit Bank, Мобилтел, Девня цимент, Naxex Technology, ReconArt, Software Group, Hewlett-Packard Enterprise, DXC и редица други, посетиха събитието.
Представянето на SQL Server 2017, който, според Майкрософт, е първата релационна система за управление на бази данни с изкуствен интелект, беше направено от Маргарита Наумова - Microsoft Certified Master, Microsoft Certified Trainer и Microsoft Most Valuable Professional, и Деян Сарка - Microsoft Certified Trainer и SQL Server Most Valuable Professional.


Участниците имаха възможност не само да научат за новостите, но и да приложат наученото на практика във втората половина на събитието. Под формата на екипно съревнование, те трябваше да намерят решение на задача, свързана с новия SQL Server. Участие взеха 8 екипа, които бяха мотивирани от предизвикателството да се справят с новостите в SQL Server 2017, както и от наградите, осигурени от организаторите.

 

 
„Положителната обратна връзка за SQL Server Discovery Day, която получихме от колегите през миналата година, беше ясен индикатор, че българската SQL Server общност има нужда от събитие, на което нейните представители не само да поддържат контакта помежду си, но и да могат практически да научават новостите при SQL Server. Вярваме, че това е най-добрият начин да представим технологията пред колегите и се радваме, че можем да приложим нашата експертиза в сферата на обученията и тук“, заяви Маги Наумова, основател на Инспирит и SQL Master Academy.
Маги Наумова е и едно от най-дейните лица в SQL Server общността в България. Тя е основател на българската потребителска група SQL & BI User Group "Lets' SQL Together!" – общност от повече от 200 специалисти в сферата на SQL Server. През последната година, в сбирките на потребителската група, участниците имаха възможността да общуват и слушат презентации на изтъкнати български и международни експерти, между които са някои от най-големите в бранша като Пол Рандъл, Глен Бери, Деян Сарка и др.
SQL Server 2017 Discovery Day се проведе с подкрепата на Майкрософт България и JobTiger.
За Инспирит
Инспирит е създадена през 2010 г. от Маргарита Наумова, SQL Server експерт с повече от 15 години опит. Тя е един от 80-те специалисти в света, притежаващи най-високата сертификация в областта: Microsoft SQL Server MCM.
Основните сфери на дейност на компанията са свързани с предоставянето на консултантски услуги, обучения, SQL Server поддръжка и отдалечена поддръжка на бази данни.
Екипът на Инспирит е реализирал повече от 50 мащабни проекта за 45 клиента както в България, така и в други страни като Дания, Норвегия, Швеция, Великобритания и Германия. Сред клиентите на компанията в България са Райфайзенбанк, Банка ДСК, ProCredit Bank, Банка Пиреос, Дженерали България, Мобилтел, Теленор, Виваком, HP, C-Soft, I&G Brokers, Siemens България, ITCE, Tradologic, Blizoo, Майкрософт България, Български пощи, Haemimont, ReconArt, KPMG и много други.
За SQL Master Academy
SQL Master Academy е обучителен център, разработен от Маргарита Наумова, който има за цел да предостави на специалистите в областта на SQL Server и BI възможност да систематизират, профилират и задълбочат знанията и уменията си.
SQL Master Academy включва над 30 професионални курсове, покриващи изцяло темите, свързани с SQL Server, доказали на практика своето високо качество и работна приложимост.
Академията предлага също и специализирани работни семинари за дизайн на SQL Server решения, както и организиране и провеждане на обучения по индивидуални изисквания на клиентите.
SQL Master Academy работи в тясно партньорство със SolidQ в областта на BI обученията, благодарение на което разполага в портфолиото си и с уникална програма от професионални тренинги в сферата на Data Quality, Multidimensional Design, SSAS, ETL и SSIS.
През 2017 г. SQL Master Academy даде начало на инициатива за безплатна подготовка на SQL Server Database Administrators (DBAs) – Лятна DBA Академия. Участие в Академията заявиха 180 човека. Обучението ще се проведе в рамките на месец юли 2017 година и ще завърши със среща на курсистите с потенциални работодатели от България.

Още новини от Софтуер

RSS виж всички

С++ за начинаещи

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.

Цялостен Java SE курс

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

Основи на Софтуерното Тестване

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване

ИТ кариера с Open Academy

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

Абонамент за RSS новини