В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Публикуване но списъкът с имотите с променено предназначение

22 Май 2017г.

  • Pin It

София, 22 май 2017 г. – Коалицията от природозащитни организации „За да остане природа в България" приветства оттеглянето на спорните поправки в Закона за опазване на земеделските земи. С тях се даваше възможност да се удължи за пореден път срокът за застрояване на апетитни имоти, особено по Черноморието и планините ни.
С изненада научихме от думите на вносителя на законопроекта, г-н Йордан Апостолов, че справка за земеделските земи с променено предназначение е изискана от областните дирекции „Земеделие" едва след заседанието на Парламентарната комисия по земеделие и храни. Комисията е разглеждала законопроекта, без да има яснота кои точно са тези земи и къде се намират...

Представители на Коалицията имат готовност да участват в обществената дискусия за промени в Закона, за която беше съобщено, че се планира да бъде организирана от Министъра на земеделието г-н Румен Порожанов. Но преди това призоваваме Министерството да публикува списък и карта на въпросните имоти с променено предназначение, които на 23 май 2017 година отново ще бъдат възстановени като земеделски земи. Призоваваме и общинските администрации своевременно да изпълнят законовото си задължение да уведомят Комисията за земеделските земи, комисиите към областните дирекции "Земеделие" и Службата по геодезия, картография и кадастър за служебно извършване на промяна в кадастъра и съответните регистри. Така ще се избегнат противозаконни злоупотреби с невалидната промяна на предназначението им. Призоваваме Министерство на земеделието, храните и горите и Министерство на регионалното развитие и благоустройството да упражнят контрол за изпълнение на закона.

Коалиция „За да остане природа в България" държи да припомни, че с отпадането на Законопроекта не се накърняват правата на собствениците на земеделски земи, когато строителството в тях е свързано с използването на имота като земеделски. НАРЕДБА № 19 ОТ 25 ОКТОМВРИ 2012 Г. ЗА СТРОИТЕЛСТВО В ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ ЗЕМИ БЕЗ ПРОМЯНА НА ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕТО ИМ позволява при определени условия строителството на селскостопански сгради, постройки и съоръжения за съхранение на растителна и животинска продукция и отглеждане на животни, включително двуетажни помещения за обитаване от домакинствата на собствениците на земята и на упълномощени от тях производители.

За контакти:
Андрей Ралев, Сдружение за дива природа "БАЛКАНИ", 0884268552

Още новини от Политика

RSS виж всички

Парламентът дава зелена светлина за окончателното бетониране на Черноморието

В деня, в който започва българското председателство на Европейския съвет, парламентът като втора точка ще гласува вечното удължаване на строителните разрешения на земеделските земи, предупреждава коалицията от неправителствени организации и граждански групи „За да остане природа в България“

Отворено писмо пита кой е истинският собственик на ски зона Банско

Коалицията от неправителствени организации и граждански групи "За да остане природа в България“ изпрати отворено писмо до председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов да обявят официално кой е реалният собственик на ски зона Банско в Национален парк Пирин.

АРБС стартира проект за добро управление в спорта

АРБС стартира проект за добро управление в спорта

Доброто управление в спортният сектор е тема, която в последните години става все по-актуална и предприемане на спешни мерки за борба с настоящите проблеми в сферата на управлението на спорта в Европа е силно необходимо.

При новия бум на строителството клиентите определят цените и качеството

При новия бум на строителството клиентите определят цените и качеството

Мегарпроект с разгърната застроена площ 37 075 кв.м., състоящ се от 8 сгради, от които 7 жилищни и с огромна корона на покрива, бе отличен от седмото издание на Строителните Оскари, организирани от ВИП Комюникейшън.

Кабинетът "Борисов 3" прегази националното и европейско законодателство и допусна сеч и строителство на 48% от територията на Пирин

Министерски съвет преправя Закона за защитените територии със свое решение

Абонамент за RSS новини