В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Viber представя ново изживяване в споделянето на съдържание с Chat Extensions

30 Юни 2017г.

  • Pin It

София, 29 юни 2017 г. – Viber, едно от водещите приложения за комуникация, представи изцяло преобразена версия на Chat Extensions – функционалността, която позволява по-пълноценно търсене и споделяне на информация в апликацията. Новото решение дава на повече от 800 милиона потребители на Viber по света достъп до услуги и съдържание на трети страни директно от панела за разговори, позволявайки им още по-лесно да следят и споделят важната за тях информация без да напускат чата.
От днес, директно в панела за разговори, потребителите могат да открият и споделят своите любими видеа от YouTube, песни от Spotify, предложения за настаняване от Booking.com, а скоро и актуални новини от VICE Media. Наред с тези брандове Viber дава достъп до каталозите на GIPHY, Guggy и Getty Images за по-пълноценна визуална комуникация.
Едно от основните предимства на новата версия е интеграцията на YouTube. Линковете към видеа са едни от най-споделяните формати в чатовете на Viber, а сега вече най-голямата световна видео платформа е достъпна и директно в приложението. Потребителите могат да търсят, споделят и гледат YouTube видеа бързо и лесно.
В допълнение на видео съдържанието, Viber предоставя и възможност за търсене и споделяне на музика директно в приложението. Chat extension на Spotify позволява на всички да открият любимата си музика и да я споделят в панела за разговори само с едно докосване.
За новини и информация от света на изкуството, културата, храната, модата, технологиите и други, потребителите на Viber ще могат да използват chat extension на VICE. Водещата глобална медия на младите хора ще представи chat extension, чрез който те ще могат да разглеждат оригинално съдържание само с едно докосване на пръста. VICE е ненадминат генератор на автентично и вдъхновяващо съдържание за всяка платформа.
„Chat Extensions на Viber са вълнуваща среда за историите на VICE", каза Стърлинг Пруфър, старши вице президент, директор бизнес развитие във VICE. "Ние продължаваме да развиваме стратегията си за дистрибуция на съдържание в различни платформи, контекстът е най-важен за нас. Историите, които разказваме са чудесно допълнение към всеки разговор, а фактът, че всичко това ще бъде достъпно за над 800 милиона потребители на Viber е направо зашеметяващ”
С новата версия на функционалността потребителите бързо ще открият, че планирането на пътувания и обсъждането им в чат не изисква използването на отделно приложение. Сhat extension на Booking.com позволява търсенето и споделянето на възможности за настаняване в самия чат прозорец, докато потребителите са готови на пристъпят към резервация на най-доброто предложение.
„Хората планират своите пътувания по много начини, но често дискусиите, свързани с тях, се случват в приложенията за разговори. Chat extension на Booking.com във Viber e интуитивна екстра към съществуващите ни услуги. Потребителите могат лесно да разглеждат предложения и да ги споделят по начин, който допълва комуникацията между тях“, споделя Брайън Батиста, старши директор глобални партньорства в Booking.com.

Заедно с всички тези глобални партньорства, Viber ще предложи и локални услуги в Русия, България, Унгария, Филипини и други. Селектираните брандове ще могат да създават свои собствени chat extensions, базирани на API, които да дадат нови възможности за пълноценна комуникация между потребителите.
„Нашата цел е да предоставим комуникационно преживяване, което да бъде възможно само и единствено във Viber. Искаме да дадем на потребителите възможността да включат в разговорите си съдържанието, което ги вълнува без да е необходимо досадното прескачане към уеб страници или други приложения“, коментира Джамел Агауа, изпълнителен директор на Viber. „Идентифицирахме най-важните функционалности, които потребителите искат да виждат в платформата и се фокусирахме основно върху тях на този етап. Вълнуваме се, че сме първото голямо приложение за разговори, което предлага цялостно изживяване, запазвайки платформата интуитивна и лесна за ползване. Тази функционалност е само един от начините, по които развиваме Viber в посока приложение за разговори на бъдещето, което съвпада и с визията ни да се превърнем в мултифункционална платформа, от която потребителите се нуждаят всеки ден.“
Новите Chat Extensions на Viber ще бъдат активирани поетапно, като глобално ще бъдат достъпни за всички потребители в следващите няколко дни. Viber е достъпен за Android и iOS.

Още новини от Други

RSS виж всички

Специалисти от „Майчин дом“ извадиха две 25-сантиметрови миоми от бременна жена

Специалисти от „Майчин дом“ извадиха две 25-сантиметрови миоми от бременна жена

Сложна и високорискова операция на бременна в третия месец жена беше направена днес от екип на АГ болница “Майчин дом”. Лекарите отстранига две миоми с размер по 25 сантиметра всяка. Майката и плодът са в стабилно състояние.

Pulse Fitness & Spa дари 12,570 лева за рехабилитация на деца в неравностойно положение

Pulse Fitness & Spa дари 12,570 лева за рехабилитация на деца в неравностойно положение

Pulse Fitness & Spa дари днес пътека-тренажор на стойност 12,570 лева на фондация „Сийдър“, обяви изпълнителният директор на спортния клуб Андон Атанасов.

В защита на Национален парк Пирин се вдигат вече 19 града в България и 8 в чужбина

Докато продължават медийните спекулации за втори лифт, в Пирин се планира строителство

Очни лекари в МБАЛ „Централ Хоспитал“ върнаха зрението на мъж с катаракта

Очни лекари в МБАЛ „Централ Хоспитал“ върнаха зрението на мъж с катаракта

Бях забравил колко е красив светът, призна пациентът при изписване от болницата

Ученици от ПГАВТ „А.С. Попов“ раздават прегръдки на софиянци по повод Международния ден на прегръдката

Ученици от ПГАВТ „А.С. Попов“ раздават прегръдки на софиянци по повод Международния ден на прегръдката

Ученическият парламент на ПГАВТ „А.С. Попов“ с инициатива за „Раздаване на прегръдки“

Абонамент за RSS новини