В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Viber представя ново изживяване в споделянето на съдържание с Chat Extensions

30 Юни 2017г.

  • Pin It

София, 29 юни 2017 г. – Viber, едно от водещите приложения за комуникация, представи изцяло преобразена версия на Chat Extensions – функционалността, която позволява по-пълноценно търсене и споделяне на информация в апликацията. Новото решение дава на повече от 800 милиона потребители на Viber по света достъп до услуги и съдържание на трети страни директно от панела за разговори, позволявайки им още по-лесно да следят и споделят важната за тях информация без да напускат чата.
От днес, директно в панела за разговори, потребителите могат да открият и споделят своите любими видеа от YouTube, песни от Spotify, предложения за настаняване от Booking.com, а скоро и актуални новини от VICE Media. Наред с тези брандове Viber дава достъп до каталозите на GIPHY, Guggy и Getty Images за по-пълноценна визуална комуникация.
Едно от основните предимства на новата версия е интеграцията на YouTube. Линковете към видеа са едни от най-споделяните формати в чатовете на Viber, а сега вече най-голямата световна видео платформа е достъпна и директно в приложението. Потребителите могат да търсят, споделят и гледат YouTube видеа бързо и лесно.
В допълнение на видео съдържанието, Viber предоставя и възможност за търсене и споделяне на музика директно в приложението. Chat extension на Spotify позволява на всички да открият любимата си музика и да я споделят в панела за разговори само с едно докосване.
За новини и информация от света на изкуството, културата, храната, модата, технологиите и други, потребителите на Viber ще могат да използват chat extension на VICE. Водещата глобална медия на младите хора ще представи chat extension, чрез който те ще могат да разглеждат оригинално съдържание само с едно докосване на пръста. VICE е ненадминат генератор на автентично и вдъхновяващо съдържание за всяка платформа.
„Chat Extensions на Viber са вълнуваща среда за историите на VICE", каза Стърлинг Пруфър, старши вице президент, директор бизнес развитие във VICE. "Ние продължаваме да развиваме стратегията си за дистрибуция на съдържание в различни платформи, контекстът е най-важен за нас. Историите, които разказваме са чудесно допълнение към всеки разговор, а фактът, че всичко това ще бъде достъпно за над 800 милиона потребители на Viber е направо зашеметяващ”
С новата версия на функционалността потребителите бързо ще открият, че планирането на пътувания и обсъждането им в чат не изисква използването на отделно приложение. Сhat extension на Booking.com позволява търсенето и споделянето на възможности за настаняване в самия чат прозорец, докато потребителите са готови на пристъпят към резервация на най-доброто предложение.
„Хората планират своите пътувания по много начини, но често дискусиите, свързани с тях, се случват в приложенията за разговори. Chat extension на Booking.com във Viber e интуитивна екстра към съществуващите ни услуги. Потребителите могат лесно да разглеждат предложения и да ги споделят по начин, който допълва комуникацията между тях“, споделя Брайън Батиста, старши директор глобални партньорства в Booking.com.

Заедно с всички тези глобални партньорства, Viber ще предложи и локални услуги в Русия, България, Унгария, Филипини и други. Селектираните брандове ще могат да създават свои собствени chat extensions, базирани на API, които да дадат нови възможности за пълноценна комуникация между потребителите.
„Нашата цел е да предоставим комуникационно преживяване, което да бъде възможно само и единствено във Viber. Искаме да дадем на потребителите възможността да включат в разговорите си съдържанието, което ги вълнува без да е необходимо досадното прескачане към уеб страници или други приложения“, коментира Джамел Агауа, изпълнителен директор на Viber. „Идентифицирахме най-важните функционалности, които потребителите искат да виждат в платформата и се фокусирахме основно върху тях на този етап. Вълнуваме се, че сме първото голямо приложение за разговори, което предлага цялостно изживяване, запазвайки платформата интуитивна и лесна за ползване. Тази функционалност е само един от начините, по които развиваме Viber в посока приложение за разговори на бъдещето, което съвпада и с визията ни да се превърнем в мултифункционална платформа, от която потребителите се нуждаят всеки ден.“
Новите Chat Extensions на Viber ще бъдат активирани поетапно, като глобално ще бъдат достъпни за всички потребители в следващите няколко дни. Viber е достъпен за Android и iOS.

Още новини от Други

RSS виж всички

Топхирургът доц. д-р Горнев с номинация от Медицинските Оскари

Топхирургът доц. д-р Горнев с номинация от Медицинските Оскари

Един от водещите хирурзи в България - доц. д-р Радосвет Горнев, получи номинация от партньорите на Медицинските Оскари, които ще бъдат връчени на 10 октомври в балната зала на хотел Премиер Бест Уестърн в София.

Ученици и ментори разработват проекти по програма на ABLE Mentor в Американския университет в България

Ученици и ментори разработват проекти по програма на ABLE Mentor в Американския университет в България

Програмата на ABLE Mentor Благоевград и Американския университет в България се провежда за 3-ти пореден сезон.

Изпълнителната агенция по околна среда представя целите на проекта за надграждане на геоинформационната система по управление на водите

Изпълнителната агенция по околна среда представя целите на проекта  за надграждане на геоинформационната система по управление на водите

Изпълнителната агенция по околна среда ще представи основните цели, планирани дейности, срокове за изпълнение и източниците на финансиране на проекта за надграждане на геоинформационната система за управление на водите.

“Пирогов” е с нова детска площадка в двора на болницата в рамките на инициативата на Фондация “Америка за България” “Малките герои”

“Пирогов” е с нова детска площадка в двора на болницата в рамките на инициативата на Фондация “Америка за България” “Малките герои”

Днес бе официалното откриване на детската площадка, подарък от индивидуални дарители и изградена с подкрепата на “Ареа” и “Баущоф+метал” в рамките на инициативата на Фондация „Америка за България“ „Малките герои“.

145 бегача застават на старта на Pirin Ultra 2017

През 2016г. ултрамаратонът Пирин Ултра спечели любовта на бегачи, зрители и любители на планинското бягане. Една година по-късно отново ще бъде даден стартът на една от най-трудните ултри в България.

Абонамент за RSS новини