В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Раздават изравнителните сметки за парно в София от 1 до 5 юли

27 Юни 2017г.

  • Pin It

 

Изравнителните сметки на столичните абонати на Нелбо ЕАД ще бъдат раздадени в периода 1-5 юли. Сметките, които ще получат софиянци, са направени съгласно изискванията на Наредба 16-334 за топлоснабдяването съобразно двете промени в цените на топлоенергията от 1 юли 2016 г. и 7 април 2017 г. Всички абонати на компанията могат да проверят сметките си онлайн на www.nelbo.com.
След преизчисленията, тази година 49% от клиентите на Нелбо са с по-ниски сметки от сумите, които са им били фактурирани през зимата. 49% от софиянци ще имат да доплащат, а 2% са платили това, което са консумирали. 29% ще доплащат суми между 10 и 50 лв., 22% - между 51 и 100 лв. и 12% между 101 и 150 лв.
Между 193,88 лв. (за едностаен) и 304,64 лв. (за тристаен апарт.) е била средната сметка в София за ползване на топла вода за изравнителния годишен период (12 месеца), според предварителния резултат на изчисляване на сметките.
"През настоящата година се забелязва ръст на ползваната топлоенергия в повечето сгради, спрямо предходния сезон. Това показва, че хората връщат своето доверие към отоплението с парно, което, въпреки увеличените цени, остава най-евтиният вариант за качествена топлина в дома.", заяви Боряна Колева, изпълнителен директор на Нелбо ЕАД. Чрез отчитане на месечна база абонатите избягват годишна изравнителна сметка и всеки месец плащат това, което са консумирали за отопление и топла вода.

 
Процентът на неотворили абонати остава под 2% от общия брой като така се запазва ниския процент от миналогодишната кампания. Тези абонати ще получат сметки на пълна мощност, като съгласно последните промени в наредбата, им е начислена топла вода до 280 л. на денонощие на обитател. Подобни начисления се правят и на хора, чиито водомери не са изрядни (стари/без пломба/с повреда и т.н.).
В периода 5 юли до 4 август, когато тече и законовия едномесечен срок за рекламации, офисът на Нелбо на бул. "Дондуков" 82 в София ще работи с удължено работно време – от 8:00 до 18:30 ч. През август топлофикационното дружество ще фактурира сумите от изравнението към абонатите. До края на септември 2017 г. столичните абонати имат право да поискат индивидуален отчет срещу заплащане, ако не са отчетени до момента. С тази дата изтичат всички срокове за рекламации по изготвените изравнителни сметки за периода май 2016 - април 2017 и компанията няма право да извършва корекции по тях.

Още новини от Други

RSS виж всички

ИАОС отчита изпълнението на проекта за надграждане на геоинформационната система по управление на водите

ИАОС отчита изпълнението на проекта за надграждане на геоинформационната система по управление на водите

Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС) ще отчете резултатите от изпълнението на проекта за надграждане на геоинформационната система за управление на водите и докладване.

Международно антидопинг обучение за младежи в Италия

E.D.G.E. - European Anti-Doping Generation (Европейска анти-допинг генерация) е 12 месечно партньорство, което включва 5 партньори от 4 различни държави (Италия, Латвия, Австрия и България) и има за цел да насърчава анти-допинг културата сред младите спортисти и треньори. 

Ако други предприемачи последват примера на д-р Невен Енчев, няма да има нито един гладен

Ако други предприемачи последват примера на д-р Невен Енчев, няма да има нито един гладен

Цвятко Сиромашки в кампания „Топъл обяд: Ако други предприемачи последват примера на д-р Невен Енчев, няма да има нито един гладен

Discovery Networks обяви партньорство с The Sales House в България

Discovery Networks обяви партньорство с The Sales House в България

София, 17 ноември 2017 – Discovery Networks Централна и Източна Европа, Близък Изток и Африка (CEEMEA), подразделение на Discovery Communications, глобален лидер в сферата на забавленията, обяви началото на сътрудничество в продажбите на реклами с The Sales House в България.

Близо 200 ученици се включат в международен конгрес по биомедицина

Близо 200 талантливи гимназисти ще се срещнат с науката по време на втория International Biomedical Congress Sofia и ще участват активно в практически уъркшопи. Мечтата на младежите да следват медицина може да започне да се превръща в реалност още преди да са завършили гимназия. Събитието ще се започва днес и ще продължи до 19 ноември в Sofia Tech Park.

Абонамент за RSS новини