В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Раздават изравнителните сметки за парно в София от 1 до 5 юли

27 Юни 2017г.

  • Pin It

 

Изравнителните сметки на столичните абонати на Нелбо ЕАД ще бъдат раздадени в периода 1-5 юли. Сметките, които ще получат софиянци, са направени съгласно изискванията на Наредба 16-334 за топлоснабдяването съобразно двете промени в цените на топлоенергията от 1 юли 2016 г. и 7 април 2017 г. Всички абонати на компанията могат да проверят сметките си онлайн на www.nelbo.com.
След преизчисленията, тази година 49% от клиентите на Нелбо са с по-ниски сметки от сумите, които са им били фактурирани през зимата. 49% от софиянци ще имат да доплащат, а 2% са платили това, което са консумирали. 29% ще доплащат суми между 10 и 50 лв., 22% - между 51 и 100 лв. и 12% между 101 и 150 лв.
Между 193,88 лв. (за едностаен) и 304,64 лв. (за тристаен апарт.) е била средната сметка в София за ползване на топла вода за изравнителния годишен период (12 месеца), според предварителния резултат на изчисляване на сметките.
"През настоящата година се забелязва ръст на ползваната топлоенергия в повечето сгради, спрямо предходния сезон. Това показва, че хората връщат своето доверие към отоплението с парно, което, въпреки увеличените цени, остава най-евтиният вариант за качествена топлина в дома.", заяви Боряна Колева, изпълнителен директор на Нелбо ЕАД. Чрез отчитане на месечна база абонатите избягват годишна изравнителна сметка и всеки месец плащат това, което са консумирали за отопление и топла вода.

 
Процентът на неотворили абонати остава под 2% от общия брой като така се запазва ниския процент от миналогодишната кампания. Тези абонати ще получат сметки на пълна мощност, като съгласно последните промени в наредбата, им е начислена топла вода до 280 л. на денонощие на обитател. Подобни начисления се правят и на хора, чиито водомери не са изрядни (стари/без пломба/с повреда и т.н.).
В периода 5 юли до 4 август, когато тече и законовия едномесечен срок за рекламации, офисът на Нелбо на бул. "Дондуков" 82 в София ще работи с удължено работно време – от 8:00 до 18:30 ч. През август топлофикационното дружество ще фактурира сумите от изравнението към абонатите. До края на септември 2017 г. столичните абонати имат право да поискат индивидуален отчет срещу заплащане, ако не са отчетени до момента. С тази дата изтичат всички срокове за рекламации по изготвените изравнителни сметки за периода май 2016 - април 2017 и компанията няма право да извършва корекции по тях.

Още новини от Други

RSS виж всички

Варненският свободен университет отново е домакин на най-популярния форум за млади русисти в Европа

Варненският свободен университет отново е домакин на най-популярния форум за млади русисти в Европа

IХ Международна квалификационна школа „Съвременни педагогически технологии в обучението по руски език като чужд“ ще се проведе от 21 до 25 август 2017 година в Руския център на ВСУ „Черноризец Храбър“.

Община Свиленград стартира дейности за повишаване енергийната ефективност на 3 многофамилни жилищни сгради в кв. „Простор“

Община Свиленград стартира дейности за повишаване енергийната ефективност на 3 многофамилни жилищни сгради в кв. „Простор“

Община Свиленград започва строително-монтажните дейности за повишаване енергийната ефективност на 3 многофамилни жилищни сгради в кв. „Простор“. Официално това ще стане по време на церемония по „Първа копка“на 22 август 2017 г. от 10.30 часа.

Община Благоевград въведе мерки за енергийна ефективност в пожарната

Община Благоевград въведе мерки за енергийна ефективност в пожарната

На заключителна пресконференция по проекта, която ще се състои на 23 август 2017 г., ще бъдат отчетени изпълнените дейности и постигнатите резултати по проекта.

LIDL ПРЕДСТАВЯ УЧИЛИЩЕН ОНЛАЙН-КАТАЛОГ СЪС СПЕЦИАЛНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА НАЧАЛОТО НА УЧЕБНАТА ГОДИНА

LIDL ПРЕДСТАВЯ УЧИЛИЩЕН ОНЛАЙН-КАТАЛОГ СЪС СПЕЦИАЛНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ  ЗА НАЧАЛОТО НА УЧЕБНАТА ГОДИНА

Три ваучера за книги на стойност от 500 лева ще зарадват най-любознателните потребители

Canon с отличие за DSLR фотоапаратите

Canon с отличие за DSLR фотоапаратите

Престижните награди EISA отново затвърдиха авторитета на бранда при професионалните и при любителските фотоапарати

Абонамент за RSS новини