В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Представители на 12 държави и 3 континента посетиха осмото издание на Evolution of Technical Communication – най-голямата конференция за техническа комуникация в Югоизточна Европа

13 Юни 2017г.

  • Pin It

Експерти в сферата на техническата документация, технически редактори и преводачи, информационни архитекти и консултанти се събраха в София за осмото издание на Evolution of Technical Communication. През тази година събитието беше посетено от над 120 участници от държави като Австрия, България, Германия, Израел, Индия, Ирландия, Полша, САЩ, Унгария, Франция, Чехия и Швейцария.


Конференцията беше открита от Ваня Кирицова – старши мениджър „Техническа документация“, VMware и член на инициативния комитет на tekom България, и Десислава Михайлова, автор на техническа документация, Progress и член на инициативния комитет на tekom България. Те говориха за новите инициативи на организацията, насочени към включване на професията „технически комуникатор“ в Националния класификатор на професиите и длъжностите, както и популяризирането ѝ сред ИТ общностите в цяла България. До момента събития, на които студентите имаха възможност да се запознаят с професията, бяха организирани от tekom Bulgaria в Пловдив, Враца и Велико Търново. Предстои да бъдат проведени във Варна, Бургас и Русе. Друга новина от tekom България са установените партньорства с БАИТ и неправителствената организация Women Who Code.
Ваня и Десислава споделиха и интересни факти за профила на авторите на техническа документация в България. Професията е добър начин за хора с отлична чуждоезикова грамотност и добри технически умения да започнат успешна ИТ кариера въпреки липсата на техническо образование. По данни от проучване, проведено от tekom България през 2016 г., с професията успешно се занимават хора с разнообразен професионален опит, който включва журналистика, работа в държавната администрация, финанси, уеб разработване и др.
Ваня Кирицова се обърна към аудиторията: „Evolution of Technical Communication e годишна среща на професионалистите в сферата на техническата комуникация в България и Югоизточна Европа. Тя е посветена на иновациите в техническата документация, последните тенденции, както и на инструментите, които използваме в нашата професия. Но в най-голяма степен конференцията е посветена на хората с различни длъжности, които споделят обща цел – да осигурят на клиентите възможност за безпроблемна работа с използваните от тях продукти. Тази конференция е за вас.“
След това Леа Гурен говори за „Силата на думите“, като даде примери от цял свят с допуснати грешки в технически текстове и последствията от тях. По време на презентацията си тя подчерта колко е важно към добрия продукт да има и добра съпътстваща документация, благодарение на която потребителите да могат да се възползват от пълните му функционалности.
Първият конферентен ден продължи с теми като State-of-the-art UA: Seamless, Interactive & Intuitive User Assistance, Dynamic Content Publishing – Your content… it’s alive, както и интерактивни сесии.
Вторият ден беше посветен на практически семинари, които включваха съвети за графично представяне на различни видове документация, както и за планиране, снимане и редактиране на видео съдържание.
Спонсори на конференцията Evolution of Technical Communication 2017 бяха Adobe, SAP, VMware, Progress, Axway, Xeditor, Oxygen.
За повече информация: http://evolution-of-tc.com.
Вижте снимките от събитието и следете страницата във Фейсбук: https://www.facebook.com/evolutiontc/?fref=ts.

Още новини от Други

RSS виж всички

Специалисти от „Майчин дом“ извадиха две 25-сантиметрови миоми от бременна жена

Специалисти от „Майчин дом“ извадиха две 25-сантиметрови миоми от бременна жена

Сложна и високорискова операция на бременна в третия месец жена беше направена днес от екип на АГ болница “Майчин дом”. Лекарите отстранига две миоми с размер по 25 сантиметра всяка. Майката и плодът са в стабилно състояние.

Pulse Fitness & Spa дари 12,570 лева за рехабилитация на деца в неравностойно положение

Pulse Fitness & Spa дари 12,570 лева за рехабилитация на деца в неравностойно положение

Pulse Fitness & Spa дари днес пътека-тренажор на стойност 12,570 лева на фондация „Сийдър“, обяви изпълнителният директор на спортния клуб Андон Атанасов.

В защита на Национален парк Пирин се вдигат вече 19 града в България и 8 в чужбина

Докато продължават медийните спекулации за втори лифт, в Пирин се планира строителство

Очни лекари в МБАЛ „Централ Хоспитал“ върнаха зрението на мъж с катаракта

Очни лекари в МБАЛ „Централ Хоспитал“ върнаха зрението на мъж с катаракта

Бях забравил колко е красив светът, призна пациентът при изписване от болницата

Ученици от ПГАВТ „А.С. Попов“ раздават прегръдки на софиянци по повод Международния ден на прегръдката

Ученици от ПГАВТ „А.С. Попов“ раздават прегръдки на софиянци по повод Международния ден на прегръдката

Ученическият парламент на ПГАВТ „А.С. Попов“ с инициатива за „Раздаване на прегръдки“

Абонамент за RSS новини