В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Предприемачи ще защитават своите бизнес идеи пред инвеститори на специално събитие на CEED България

28 Юни 2017г.

  • Pin It

Най-добрите и креативни идеи за отговорен бизнес, избрани по време на серия от практически обучения по проект на CEED България, ще бъдат представени пред експерти, инвеститори и представители на бизнеса от Швейцария и България на специален CSR Demo Day. Събитието ще се проведе на 28 юни в София, Зала 42 на НДК.

Обученията по бизнес развитие и корпоративна социална отговорност (CSR) бяха проведени в Бургас, Варна, Пловдив, Велико Търново, Враца и София и включваха над 200 малки и средни предприятия. По време на образователните срещи във всеки град, участниците бяха консултирани и подпомогнати да интегрират практики на отговорен бизнес в компаниите си и получиха възможност да презентират пред аудитория.

“Компаниите се изправят пред бизнес предизвикателства, свързани с трудности при намирането на правилните служители и на точните канали, с които да достигнат до клиентите си. Работата по промяна на бизнес моделите им ще ги направи по-стабилни и способни да се разрастват.”, споделя Надя Ташева, ръководител на проекта. “Вярваме, че осъзнаването на това колко важен е CSR, ценностите, които спомагат за репутацията на компанията и условията за спестяване на разходи, ще се повишат след обученията.”, допълва тя.

Презентациите на модели за отговорен бизнес ще бъдат разделени на 4 модула, като всеки участник ще има на разположение 8 минути за излагане на идеята и време за въпроси и отговори от журито. На 27 юни CEED организира подготвително обучение за участниците в CSR Demo Day, по време на което те ще работят с ментори по финалните си презентации.

От представените идеи журито ще избере 5-ма победители, които ще получат пътуване до Швейцария за обмен на опит в началото на месец септември. Част от журито са Себастиян Фрю, SIFE; Майкъл Байър, SIFE; Александър Терзийски, NEVEQ; Румен Илиев, LAUNCHub, Дарина Георгиева, Българска мрежа на Глобалния Договор на ООН и Елица Баракова, Фондация Bcause.

По време на бизнес пътуването финалистите ще срещнат компании от различни сектори в Швейцария, които успешно са създали и интегрирали практики на КСО и които ще споделят своя опит и контакти. Възможно е установяване на трайни партньорства.

CSR Demo Day е част от проекта „Иновативни модели за бизнес развитие и CSR“, насочен към създаване и интегриране на практики на отговорен бизнес в малките и средни предприятия в България и се провежда в партньорство с Швейцарския Институт SIFE и с финансовата подкрепа на Конфедерация Швейцария.

В края на месец септември CEED България ще организира конференция в София. Събитието ще има за цел да изгради платформа за обмен на опит с други представители на бизнеса, както и да подобри устойчивостта и конкуретоспособността на малките и средни предприятия в България.

Церемонията по награждаването на победителите в CSR Demo Day ще се състои на 28 юни от 18:00 ч. в зала 42 на НДК. Събитието е отворено за посетители и журналисти.

Още новини от Други

RSS виж всички

Топхирургът доц. д-р Горнев с номинация от Медицинските Оскари

Топхирургът доц. д-р Горнев с номинация от Медицинските Оскари

Един от водещите хирурзи в България - доц. д-р Радосвет Горнев, получи номинация от партньорите на Медицинските Оскари, които ще бъдат връчени на 10 октомври в балната зала на хотел Премиер Бест Уестърн в София.

Ученици и ментори разработват проекти по програма на ABLE Mentor в Американския университет в България

Ученици и ментори разработват проекти по програма на ABLE Mentor в Американския университет в България

Програмата на ABLE Mentor Благоевград и Американския университет в България се провежда за 3-ти пореден сезон.

Изпълнителната агенция по околна среда представя целите на проекта за надграждане на геоинформационната система по управление на водите

Изпълнителната агенция по околна среда представя целите на проекта  за надграждане на геоинформационната система по управление на водите

Изпълнителната агенция по околна среда ще представи основните цели, планирани дейности, срокове за изпълнение и източниците на финансиране на проекта за надграждане на геоинформационната система за управление на водите.

“Пирогов” е с нова детска площадка в двора на болницата в рамките на инициативата на Фондация “Америка за България” “Малките герои”

“Пирогов” е с нова детска площадка в двора на болницата в рамките на инициативата на Фондация “Америка за България” “Малките герои”

Днес бе официалното откриване на детската площадка, подарък от индивидуални дарители и изградена с подкрепата на “Ареа” и “Баущоф+метал” в рамките на инициативата на Фондация „Америка за България“ „Малките герои“.

145 бегача застават на старта на Pirin Ultra 2017

През 2016г. ултрамаратонът Пирин Ултра спечели любовта на бегачи, зрители и любители на планинското бягане. Една година по-късно отново ще бъде даден стартът на една от най-трудните ултри в България.

Абонамент за RSS новини