В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Петкратният шампион от Льо Ман Емануеле Пиро идва в България за представянето на ексклузивни спортни модели

03 Май 2017г.

  • Pin It

 Италианският пилот Емануеле Пиро идва в България за представянето на ексклузивни спортни модели на Ауди. Петкратният шампион от Льо Ман ще сподели какво е да печелиш митичните 24 часа на Льо Ман и как запазва своя спортен дух години след като е прекратил спортната си кариера.

 Успехът на Емануеле Пиро е неповторим и до този момент, 9 поредни подиума и 5 исторически победи.

  Роден през 1962 година в Рим, той от малък открива страстта си към автомобилите. Както казва за самия себе си: „Аз съм роден с любовта си към автомобилния спорт“. На 9 годишна възраст намира един изоставен Фиат, който боядисва и прави годен за употреба, и така започва всичко.

 На 19 годишна възраст, спортният директор на Ланча, Чезаре Фиорио, го кани в тима на Ланча за 24-те часа на Дайтона и Емануеле Пиро завършва с екипа си пети. Тази победа е последвана веднага от ангажимент за Льо Ман.

  Кариерата му преминава през много състезания, включително и Формула 1, където е трети пилот в супер тима Макларлън през 1988 г., като се състезава редом до Ален Прост и Аертон Сена. Малко след това кара за Бенетон и Скудерия Италия. Големият успех, обаче, идва в състезанията с туристически автомобили, където го ангажира BMW.

 В края на 1993 г. Пиро се разделя с BMW, но отношенията с тима са така добри, че Чарли Лам от Шницер му казва, че голям производител се завръща в автомобилния спорт. Дава му телефонен номер и както разказва Пиро, за пръв път чува името един човек, на който се обажда – Доктор Улрих! Така започва кариерата на Емануеле Пиро в Ауди, която продължава повече от 15 години. В началото италианецът кара туристически автомобили и печели титли в шампионатите на Италия и Германия. В края на 1997 г. е извикан в Инголщадт, където го посвещават в тайната: марката с четирите кръга се подготвя за състезанието за издържливост 24 часа Льо Ман. Пиро участва в подготовката от самото начало. Третото и четвърто място в надпреварата през 1999 г., при първото участие на Ауди, надминават и най-смелите очаквания на екипа.

 Следва уникалната серия от победи .....включително и първата на автомобил с дизелов двигател. През по-голямата част от кариерата си с Ауди, Емануеле Пиро участва и в американските серии Льо Ман (American Le Mans Series – ALMS). Печели шампионата два пъти – през 2001 и 2005 г. Последното му състезание с екипа е на Лагуна Сека през 2008 г. В самия край на състезанието е изпреварен от Марко Вернер, който печели.

Още новини от Други

RSS виж всички

Акцентите на Дисни Ченъл за февруари

Акцентите на Дисни Ченъл за февруари

"Домът на Рейвън", "Аз съм Луна", "Домът на Рейвън", "Клонинги в мазето: Елитна сила" са само част от заглавията, с които ще ви срещне Дисни Ченъл през месец февруари.

Специалисти от „Майчин дом“ извадиха две 25-сантиметрови миоми от бременна жена

Специалисти от „Майчин дом“ извадиха две 25-сантиметрови миоми от бременна жена

Сложна и високорискова операция на бременна в третия месец жена беше направена днес от екип на АГ болница “Майчин дом”. Лекарите отстранига две миоми с размер по 25 сантиметра всяка. Майката и плодът са в стабилно състояние.

Pulse Fitness & Spa дари 12,570 лева за рехабилитация на деца в неравностойно положение

Pulse Fitness & Spa дари 12,570 лева за рехабилитация на деца в неравностойно положение

Pulse Fitness & Spa дари днес пътека-тренажор на стойност 12,570 лева на фондация „Сийдър“, обяви изпълнителният директор на спортния клуб Андон Атанасов.

В защита на Национален парк Пирин се вдигат вече 19 града в България и 8 в чужбина

Докато продължават медийните спекулации за втори лифт, в Пирин се планира строителство

Очни лекари в МБАЛ „Централ Хоспитал“ върнаха зрението на мъж с катаракта

Очни лекари в МБАЛ „Централ Хоспитал“ върнаха зрението на мъж с катаракта

Бях забравил колко е красив светът, призна пациентът при изписване от болницата

Абонамент за RSS новини