В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Отвори врати първата в България детска медицинска лаборатория

01 Юни 2017г.

  • Pin It

Новооткритият пункт разполага с модерна апаратура и опитни специалисти, които ще се грижат за здравето на най-малките пациенти. Той е част от мрежата Synevo.
На международния ден на детето – 1-ви юни, на улица “Недялка Шилева“ 4, комплекс Гербера в град Пловдив, отвори врати първата в България лаборатория, изцяло специализирана в грижата за деца.Ще се провеждат широк набор медицински изследвания по прецизно разработени методи за взимане на диагностични тестове от малките пациенти.
По време на официалното откриване присъстваха и редица родители със своите деца. Те имаха възможността да се запознаят с видовете кръвни тестове, които се предлагат в новата детска лаборатория, както и кои са видовете изследвания,значими за превенция на заболявания в по-късен етап от развитието. Всички гости на събитието получиха и подарък - ваучер за 10% отстъпка, валиден за целия набор от медицински изследвания във всички лаборатории Synevo.
След официалното представяне на новата детска медицинска лаборатория, имаше и специална програма за всички деца. На място в лабораторията аниматори организираха много игри и забавления за най-малките гости. Събитието бе в синхрон с празника 1-ви юни – международен ден на детето.
Забавленията за децата в новооткритата специализирана лаборатория ще продължат през целия месец. През всички съботи на юни от 10:00 до 14:00 часа за разнообразните игри и доброто настроение на децата ще се грижи професионален аниматор на място в пункта.
Първата в България детска лаборатория ще функционира с работно време от понеделник до петък от 07:30 до 17:00 часа, както и в събота 08:00-14:00 часа.
Специален гост на Официалното откриване на детската медицинска лаборатория беше д-р Анета Иванова, управител на лаборатории Synevo за България, която представи на гостите спецификите на новия пункт, апаратурата, с която разполага, както и екипа от специалисти, които ще обслужват пациентите.
Опитните лаборанти също споделиха своя професионален опит в медицинското обслужване, който съчетава не само специално разработени методи за изследване на деца, но и приятелско отношение, което предразполага малките пациенти да станат част от интересни и занимателни активности.

Допълнителна информация за специализирани лабораторииSynevo:
Medicover е водеща международна компания за здравеопазване и диагностика, създадена през 1995 година. Medicover работи в голям брой амбулаторни клиники, болници, специализирани заведения и лаборатории, а най-големите й пазари са Полша и Германия. В момента Medicover има близо 15 000 служители. За повече информация посетете www.medicover.com.
Synevo е диагностичния отдел на здравната организация Medicover, създаден преди повече от 20 години в Швеция от фондацията на Йонас и Кристина Аф Йохник. Тази фондация е създател и собственик на козметичната компания Oriflame. Medicover Group представлява консорциум ангажиран със здравеопазване, като притежава лечебни заведения, медицински центрове, хосписи и клиники за in vitro оплождане.
Synevo представлява мрежа от комуникиращи си лаборатории на територията на Централна и Източна Европа, които осигуряват достъп до всички лабораторни тестове, налични в системата. Името Synevo произлиза от синергия и еволюция, тъй като лабораториите са се появили като допълваща структура на лечебните заведения.
Synevo оперира главно на територията на Централна и Източна Европа. Представлява единна мрежа от над 80 комуникиращи си лаборатории, което ѝ дава възможност да предложиуникално голям за региона набор от диагностични тестове. Тези тестове се извършват в собствената мрежа наSynevo, а не от договорни партньори или външни подизпълнители.
Лабораториите на Synevo са оборудвани с модерни апарати от оригинални производители, като Roche Diagnostics, Abbot, Siemens, Sysmex.Централните лаборатории участват в схеми за международен контрол на качеството. Българските лаборатории се оценяват в Германската схема INSTAND.
В България, Synevo разполага с 4 централни лаборатории и 20 пункта. Те предлагат на пациентите над 3000 лабораторни теста по специалностите хематология, микробиология, имунология, биохимия, токсикология, цитология, хистопатология и генетични тестове. От 1 юни 2017 година вече функционира и първият изцяло специализиран за деца пункт в град Пловдив.

Още новини от Други

RSS виж всички

Топхирургът доц. д-р Горнев с номинация от Медицинските Оскари

Топхирургът доц. д-р Горнев с номинация от Медицинските Оскари

Един от водещите хирурзи в България - доц. д-р Радосвет Горнев, получи номинация от партньорите на Медицинските Оскари, които ще бъдат връчени на 10 октомври в балната зала на хотел Премиер Бест Уестърн в София.

Ученици и ментори разработват проекти по програма на ABLE Mentor в Американския университет в България

Ученици и ментори разработват проекти по програма на ABLE Mentor в Американския университет в България

Програмата на ABLE Mentor Благоевград и Американския университет в България се провежда за 3-ти пореден сезон.

Изпълнителната агенция по околна среда представя целите на проекта за надграждане на геоинформационната система по управление на водите

Изпълнителната агенция по околна среда представя целите на проекта  за надграждане на геоинформационната система по управление на водите

Изпълнителната агенция по околна среда ще представи основните цели, планирани дейности, срокове за изпълнение и източниците на финансиране на проекта за надграждане на геоинформационната система за управление на водите.

“Пирогов” е с нова детска площадка в двора на болницата в рамките на инициативата на Фондация “Америка за България” “Малките герои”

“Пирогов” е с нова детска площадка в двора на болницата в рамките на инициативата на Фондация “Америка за България” “Малките герои”

Днес бе официалното откриване на детската площадка, подарък от индивидуални дарители и изградена с подкрепата на “Ареа” и “Баущоф+метал” в рамките на инициативата на Фондация „Америка за България“ „Малките герои“.

145 бегача застават на старта на Pirin Ultra 2017

През 2016г. ултрамаратонът Пирин Ултра спечели любовта на бегачи, зрители и любители на планинското бягане. Една година по-късно отново ще бъде даден стартът на една от най-трудните ултри в България.

Абонамент за RSS новини