В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Обучение на обучители и международна среща по проект WHOLE

09 Юни 2017г.

  • Pin It

   

Неусетно измина повече от половин година след срещата на консорциума на проект WHOLE в Линц. През тези месеци всички усилено работиха по подготовката за осъществяване на поставените задачи. Резултатите от работата бяха обсъдени по време на срещата на партньорите по проекта, която се проведе през месец май 2017 в София с домакин Сдружение „Поколения“. Експерти от ирландската организация ProActive разработиха модула за здравословно хранене, състоящ се от 10 части. Колегите от Wingate Institute, Израел подготвиха модула за физическата активност за хора със здравословни проблеми и такива в напреднала възраст. И двата модула са лесно разбираеми и достъпни за всякакъв вид публика, интересно и приятно поднесени. Модулът за здравословно хранене има подходящи цветни илюстрации, а всички упражнения към модула за физическа активност са съпътствани от кратки видеа. Текстовете към двата модула са преведени на всички езици на участващите в проекта страни, към видеата има субтитри. Онлайн-платформата за обучение е в процес на разработване и предстои качването на всички готови материали. Очаква се да бъде готова през есента, когато ще бъдат стартирани пилотните обучения за работа с нея.

 Освен проектната среща през май се състоя и първото кратко обучение на обучители за работа с двата модула, в което участваха представители на всички партньорски организации. Това беше възлов момент за общия преглед на всички разработени материали, тяхното възприемане и установяване на евентуални слабости, които се налага да бъдат отстранени. Елементи от модула за физическа активност бяха демонстрирани от представители на Българската асоциация на експертите по здравни грижи в рамките на мероприятия, организирани по случай Международния ден на сестринството 12. Май.

 

Още новини от Други

RSS виж всички

Топхирургът доц. д-р Горнев с номинация от Медицинските Оскари

Топхирургът доц. д-р Горнев с номинация от Медицинските Оскари

Един от водещите хирурзи в България - доц. д-р Радосвет Горнев, получи номинация от партньорите на Медицинските Оскари, които ще бъдат връчени на 10 октомври в балната зала на хотел Премиер Бест Уестърн в София.

Ученици и ментори разработват проекти по програма на ABLE Mentor в Американския университет в България

Ученици и ментори разработват проекти по програма на ABLE Mentor в Американския университет в България

Програмата на ABLE Mentor Благоевград и Американския университет в България се провежда за 3-ти пореден сезон.

Изпълнителната агенция по околна среда представя целите на проекта за надграждане на геоинформационната система по управление на водите

Изпълнителната агенция по околна среда представя целите на проекта  за надграждане на геоинформационната система по управление на водите

Изпълнителната агенция по околна среда ще представи основните цели, планирани дейности, срокове за изпълнение и източниците на финансиране на проекта за надграждане на геоинформационната система за управление на водите.

“Пирогов” е с нова детска площадка в двора на болницата в рамките на инициативата на Фондация “Америка за България” “Малките герои”

“Пирогов” е с нова детска площадка в двора на болницата в рамките на инициативата на Фондация “Америка за България” “Малките герои”

Днес бе официалното откриване на детската площадка, подарък от индивидуални дарители и изградена с подкрепата на “Ареа” и “Баущоф+метал” в рамките на инициативата на Фондация „Америка за България“ „Малките герои“.

145 бегача застават на старта на Pirin Ultra 2017

През 2016г. ултрамаратонът Пирин Ултра спечели любовта на бегачи, зрители и любители на планинското бягане. Една година по-късно отново ще бъде даден стартът на една от най-трудните ултри в България.

Абонамент за RSS новини