В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Обучение на обучители и международна среща по проект WHOLE

09 Юни 2017г.

  • Pin It

   

Неусетно измина повече от половин година след срещата на консорциума на проект WHOLE в Линц. През тези месеци всички усилено работиха по подготовката за осъществяване на поставените задачи. Резултатите от работата бяха обсъдени по време на срещата на партньорите по проекта, която се проведе през месец май 2017 в София с домакин Сдружение „Поколения“. Експерти от ирландската организация ProActive разработиха модула за здравословно хранене, състоящ се от 10 части. Колегите от Wingate Institute, Израел подготвиха модула за физическата активност за хора със здравословни проблеми и такива в напреднала възраст. И двата модула са лесно разбираеми и достъпни за всякакъв вид публика, интересно и приятно поднесени. Модулът за здравословно хранене има подходящи цветни илюстрации, а всички упражнения към модула за физическа активност са съпътствани от кратки видеа. Текстовете към двата модула са преведени на всички езици на участващите в проекта страни, към видеата има субтитри. Онлайн-платформата за обучение е в процес на разработване и предстои качването на всички готови материали. Очаква се да бъде готова през есента, когато ще бъдат стартирани пилотните обучения за работа с нея.

 Освен проектната среща през май се състоя и първото кратко обучение на обучители за работа с двата модула, в което участваха представители на всички партньорски организации. Това беше възлов момент за общия преглед на всички разработени материали, тяхното възприемане и установяване на евентуални слабости, които се налага да бъдат отстранени. Елементи от модула за физическа активност бяха демонстрирани от представители на Българската асоциация на експертите по здравни грижи в рамките на мероприятия, организирани по случай Международния ден на сестринството 12. Май.

 

Още новини от Други

RSS виж всички

Световната купа по футбол на ФИФА идва в София с Coca-Cola

Световната купа по футбол на ФИФА идва в София с Coca-Cola

Футболните фенове и любителите на незабравими преживявания могат да станат част от емоцията на световното първенството на 14 февруари

Учител N 1 в света по арменски език навърши 70 години и получи куп поздравления от цял свят

Учител N 1 в света по арменски език навърши 70 години и получи куп поздравления от цял свят

Учител N 1 в света по арменски език Елизабет Вартанян чества днес 70-годишен юбилей. Председателката на Сдружение за култура и просвета „Ереван“ в Пловдив бе отрупана с поздравления от роднини, близки и приятели от цял свят.

Volvo Trucks пуска на пазара електрически камиони през 2019 година

Volvo Trucks пуска на пазара електрически камиони през 2019 година

Без шум и вредни емисии товарните автомобили могат да поемат дистрибуцията в градовете късно вечер и през нощта.

Акцентите на Дисни Ченъл за февруари

Акцентите на Дисни Ченъл за февруари

"Домът на Рейвън", "Аз съм Луна", "Домът на Рейвън", "Клонинги в мазето: Елитна сила" са само част от заглавията, с които ще ви срещне Дисни Ченъл през месец февруари.

Специалисти от „Майчин дом“ извадиха две 25-сантиметрови миоми от бременна жена

Специалисти от „Майчин дом“ извадиха две 25-сантиметрови миоми от бременна жена

Сложна и високорискова операция на бременна в третия месец жена беше направена днес от екип на АГ болница “Майчин дом”. Лекарите отстранига две миоми с размер по 25 сантиметра всяка. Майката и плодът са в стабилно състояние.

Абонамент за RSS новини