В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Новата програма “Data Science” на WU Executive Academy стартира тази есен

21 Юни 2017г.

  • Pin It

Предвид все по-голямото количество данни, има нужда от експерти, способни да филтрират и интерпретират информация с цел да помогнат на бизнеса да се възползва стратегически от нея. Ето защо не е изненада, че зараждащата се професия „учен по данните“ (data scientist) отдавна се смята за една от най-вълнуващите професии на бъдещето. В отговор на това търсене, WU Executive Academy разработи нова програма, която предоставя на участниците теоретично и практическо ноу-хау за управление и анализ на огромни обеми данни. Под академичното ръководство на проф. Аксел Полерес, те ще научат как да помагат на бизнеса, когато става дума за извличане на максимална полза от огромното богатство от данни, с които разполагат, и да използват получените резултати като основа за вземане на информирани решения. Програмата “Data Science”, която ще се води на английски език, ще започне на 8 ноември 2017 г.

 
Никога преди фирмите не са имали достъп до по-голямо богатство от информация за своите продукти, пазари и клиенти, както днес. Макар да е ясно, че тази информация е изключително ценен актив, управлението на огромното количество данни не е лесно. Ето защо експертите, способни да превърнат днешното информационно претоварване в златна мина, като извлекат само наистина значимите данни, са по-търсени от всякога: „Харвард Бизнес Ривю“ дори нарече учен по данните „най-секси професията на 21-ви век“.


Фактът, че има огромно търсене от страна на австрийски и чуждестранни фирми за специалисти в областта на работата с данни, бе отправната точка за разработването на тази новаторска програма. Програмата на Виенския Университет “Data Science” (наука за данните) е създадена, за да предостави на мениджърите, за които работата с данни е част от професионалните им задължения, крос-функционални, интердисциплинарни познания: „Нашият подход е мултидисциплинарен и ориентиран към екипната работа. В допълнение към техническите умения, учените по данните се нуждаят, преди всичко, от цялостно разбиране на областите на приложение.“ подчертава проф. Аксел Полерес, академичен директор на програмата.

Проф. Аксел Полерес, академичен директор на програмата


Професионализацията на една тенденция

Обучението на университетско ниво има за цел да допринесе за развитието на професионалния профил на учените по данните в предприятията, който има светло бъдеще: „Като университет, ние проявяваме голям интерес към професионализацията на различните професионални направления. Това е вярно и по отношение на съвременните специалности, като например учените по данните. Макар че практическото значение на науката за данни е безспорно, областта все още не се е утвърдила работа в обществото като нова сфера на работа,” обяснява проф. Барбара Щьотингер, декан на WU Executive Academy. „Горди сме, че можем да допринесем към този процес с нашата програма "Data Science". Нашата цел е да предоставим знанията и инструментите в областта на науката за данните, от които бизнесът се нуждае, като същевременно отчитаме и социалната отговорност, когато става въпрос за управлението на данни.“

Проф. Барбара Щьотингер, декан на WU Executive Academy


В рамките на три четиридневни модула, специалисти в областта на данните ще помогнат на участниците да добият цялостно теоретично и практическо разбиране за науката за данните, като им предадат всички необходими инструменти, техники и концепции, необходими за използването на данните като основа за вземане на по-добри решения. Обучението ще обхване всички стъпки от процеса на анализиране и интерпретиране на данните - от проучвателен анализ на данни (exploratory data analysis) и манипулиране на данни до моделиране, валидиране и изчистване на данни, визуализиране и комуникиране на данни, а най-накрая – изваждане на правилните стратегически заключения. „За да покажем какво може да се направи с данните, трябва да „разсеем митовете“, като демонстрираме на практика как да работим с информацията, какви проблеми има и какво е технически и правно осъществимо. Освен това, ще разгледаме множество успешни примери за корпоративна наука за данните от реалния свят, за да запознаем участниците с потенциала, който могат да отключат, ако използват данните стратегически и креативно,“ казва проф. Аксел Полерес, пояснявайки целите на програмата.


Използване на реални данни на участниците като основа за вземане на решения

Специален акцент ще бъде поставен върху това да се гарантира, че участниците ще придобият всеобхватно ноу-хау по един изключително практичен начин: работата по проекти, включващи практически казуси от собствения бизнес на курсистите, ще позволи на бъдещите учени по данните да пренесат обучението си на работното място, докато участват в програмата.
“Data Science” е предназначена за професионалисти, които се стремят да оптимизират корпоративното вземане на решения, включително управляващо директори и продуктови мениджъри от широк кръг от области като маркетинг, финанси и управление на вериги за доставки, или отрасли като управленско консултиране, ИТ или здравеопазване. Новата програма, която ще бъде водена на английски език, ще започне на 8 ноември 2017 г.


Факти за програмата:

Програмата, която е с продължителност от 12 дни, ще бъде преподавана във Виена от ноември 2017 г. до март 2018 г.

Език на програмата: английски

Блокирани модули:

• Модул 1: What is Data Science? Concepts & Application Domains
• Модул 2: From Data Science to Big Data
• Модул 3: Data Science in Practice and in the Future

Такса за програмата: 11 400,00 EUR (без ДДС)
Такса за рано регистриране, приложима до 31 май, 2017: 9,900 EUR (без ДДС)


За повече подробности, моля, посетете:
https://executiveacademy.at/en/programs/executive-education/short-programs/data-scientist/

 

 

WU Executive Academy – Executive образование на високо международно ниво

WU Executive Academy на Виенския университет по икономика и бизнес (WU) има над стогодишен опит и отлична репутация в сферата на екзекютив образованието и принадлежи към водещите бизнес университети в света.

Портфолиото от програми за екзекютив образование на WU Executive Academy включва MBA програми и Магистратури по Право, сертифицирани университетски програми, персонализирани и отворени програми. През последните години, WU се превърна в едно от водещите бизнес училища в Централна и Източна Европа.

През есента на 2015 г. всички MBA програми на WU Executive Academy бяха акредитирани от Асоциацията за развитие на висшите бизнес училища (Association to Advance Collegiate Schools of Business, AACSB) за петгодишен период. След акредитациите от EQUIS, AMBA, а сега и от AACSB, WU Executive Academy е първият и единствен Австрийски университет, предлагащ MBA, който притежава “тройна акредитация“ – изключително рядко и престижно отличие за най-високо качество на МВА обучението.

Освен WU, едва 75 бизнес университета и училища в света и само две в немскоезичния свят покриват строгите стандарти за качество на всички три агенции за акредитация.
Всяка година, повече от 750 студенти и около 1200 мениджъри, експерти и таланти от над 75 страни се обучават в екзекютив програмите на WU Executive Academy. В момента практическото обучение и програмите се провеждат в над 15 страни на три континента.

Преподавателският състав на WU Executive Academy се състои от международно признати професори и водещи мениджъри. Заедно, те предоставят най-новите научни познания в областта на мениджмънта и последните тенденции при приложението им в практиката.

Новият университетски комплекс на WU

През септември 2013 г. , WU и WU Executive Academy се преместиха в изцяло нов университетски комплекс, който се намира в близост до центъра на Виена, както и до един от най-големите паркове в австрийската столица. Сградата на академията е проектирана от испанските архитекти от NO.MAD Arquitectos и представлява седеметажна кула с квадратни стени и стъклено-алуминиева фасада, която се слива перфектно с околната среда. Новият университетски комплекс разполага с модерни съоръжения и ресурси, които допринасят за високото качество на образованието във WU Executive Academy.

Още новини от Други

RSS виж всички

Стартира Юбилейното ХV-то издание на Летен университет

Стартира Юбилейното ХV-то издание на Летен университет

Близо 400 студенти от над 25 университета от страната ще се включат в юбилейното ХV-то издание на Летен университет, което стартира на 23 август 2017 година.

66% от потребителите предпочитат да платят данъците си на POS терминал, показва проучване на Visa

70% от анкетираните казват, че биха искали да се запознаят и с нови методи за плащане на данъци. Електронните плащания на данъци продължават да показват стабилен ръст през последните четири години, показва проучване по поръчка на Visa в България.

Карлсберг Груп отбелязва 170 години в 170 часа

С поредица от полети с дрон над забележителностите на Карлсберг в Копенхаген, Карлсберг Груп даде началото на 170 часа уникални тържества в Копенхаген, за да отбележи 170 –тата годишнина на пивоварната.

Хиропрактиката и лечението на спортни травми

Хиропрактиката и лечението на спортни травми

Д-р Томас Новак е доктор по хиропрактика, специализирал в лечението на пациенти, страдащи от остри до хронични костно-мускулни заболявания, но също така е и специалист в областта на спортните травми

Община Свиленград даде старт на дейностите за повишаване енергийната ефективност на 3 многофамилни жилищни сгради в кв. „Простор“

Община Свиленград даде старт на  дейностите за повишаване енергийната ефективност на 3 многофамилни жилищни сгради в кв. „Простор“

Община Свиленград започна строително-монтажните дейности за повишаване енергийната ефективност на 3 многофамилни жилищни сгради в кв. „Простор“. Официално това стана с церемония по „Първа копка“ на 22 август 2017 г.

Абонамент за RSS новини