В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Наръчник за специалисти работещи с младежи в социална изолация

16 Май 2017г.

  • Pin It

Световната икономическа криза, стартирала през 2008 все още оказва силно влияние върху нивото на младежка безработица. Европейците под 30-годишна възраст са най-застрашената от социална изолация група на Стария континент. Това се дължи главно на факта, че голям процент от тях изпитват затруднения при поддържането на стабилна позиция на пазара на труда. Изолацията от своя страна често се изразява в самота, безсилие, неврност или депресия.
Младежите, които нито работят, нито се обучават имат нужда да осъзнаят и използват своя потенциал и да намерят начини да се интегрират ефективно в обществото. Социалното включване не се изчерпва само с образование, обучение или реализация на пазара на труда. Друга възможност за реинтеграция виждаме в лицето на неформалното образование, което с множеството си форми и методи спомага за развитието на разнообразни знания, умения и компетенции; повишава мотивацията за активно гражданство и спомага за цялостната професионална реализация.
В следващите две години организациите, формиращи партньорството по проект COMP-PASS, активно ще работят за създаването на иновативни работни методи за стимулиране на социалната интеграция на младежи, със специален акцент върху тези, които нито работят, нито се обучават.
Основният работен инструмент, създаден в рамките на проекта е настоящият Наръчник за младежки работници, който е създаден за специалисти работещи с младежи в социална изолация. Целта му е да предостави на младежките работници иновативни работни инструменти в областта на метода „разказване на истории“ (т.нар сторителинг), по специално дигиталния сторителинг.
Разказването на истории е много популярна техника за описание на продукт, ситуация или личност, която се използва в разнообразни сфери, включително маркетинг, журналистика, политика, бизнес и образование. Освен това, сторителинга е доказано ефикасен при работата с младежи терапевтичен метод за самопознание и самоусъвършенстване, полезен както за разказващия, така и за слушателя.
Наръчникът е насочен към младежки работници, мотивирани да насърчават, подкрепят и подпомагат младежите в изграждането на самочувствие и самопознание, както и в развиването на техния потенциал с помощта на метода „разказване на истории“. Младежките работници ще подпомагат младежите и в процеса на дигитализиране на техните истории, което от своя страна ще допринесе за тяхната социална интеграция.
 

Още новини от Други

RSS виж всички

Акцентите на Дисни Ченъл за февруари

Акцентите на Дисни Ченъл за февруари

"Домът на Рейвън", "Аз съм Луна", "Домът на Рейвън", "Клонинги в мазето: Елитна сила" са само част от заглавията, с които ще ви срещне Дисни Ченъл през месец февруари.

Специалисти от „Майчин дом“ извадиха две 25-сантиметрови миоми от бременна жена

Специалисти от „Майчин дом“ извадиха две 25-сантиметрови миоми от бременна жена

Сложна и високорискова операция на бременна в третия месец жена беше направена днес от екип на АГ болница “Майчин дом”. Лекарите отстранига две миоми с размер по 25 сантиметра всяка. Майката и плодът са в стабилно състояние.

Pulse Fitness & Spa дари 12,570 лева за рехабилитация на деца в неравностойно положение

Pulse Fitness & Spa дари 12,570 лева за рехабилитация на деца в неравностойно положение

Pulse Fitness & Spa дари днес пътека-тренажор на стойност 12,570 лева на фондация „Сийдър“, обяви изпълнителният директор на спортния клуб Андон Атанасов.

В защита на Национален парк Пирин се вдигат вече 19 града в България и 8 в чужбина

Докато продължават медийните спекулации за втори лифт, в Пирин се планира строителство

Очни лекари в МБАЛ „Централ Хоспитал“ върнаха зрението на мъж с катаракта

Очни лекари в МБАЛ „Централ Хоспитал“ върнаха зрението на мъж с катаракта

Бях забравил колко е красив светът, призна пациентът при изписване от болницата

Абонамент за RSS новини