В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Министър-председателят проф. Огнян Герджиков участва в награждаването на стипендианти в областта на информационните технологии и научната дейност

12 Април 2017г.

  • Pin It

 10 талантливи студенти от цялата страна получиха стипендии и вълнуващо пътуване до Китай

 

  Министър-председателят на Република България проф. Огнян Герджиков участва днес в представянето и награждаването на 10 стипендианти в годишната програма за стипендии на студенти и ученици с постижения в областта на информационните технологии и научната дейност, организирана от технологичния производител „Хуауей Технолоджис България“ и Фондация „Еврика“. Премиерът на страната поздрави всички участници и пожела все повече талантливи млади българи да получават път за развитие чрез подобни инициативи.
Програмата за стипендии в сферата на новите технологии и научната дейност се провежда за трета поредна година, като част от традиционната дългогодишна програма на Фондация „Еврика“. Вече двадесет и седем години Фондацията предоставя стипендии на талантливи млади хора, които се определят чрез конкурси или получени медали в международните средношколски олимпиади по математика, информатика, физика, химия и биология. Стипендиите носят имената на изтъкнати български учени и общественици с принос в развитието на българската и световна наука, техника и технологии – Джон Атанасов, акад. Никола Обрешков, акад. Георги Наджаков, акад. Методи Попов, акад. Дончо Костов, акад. Димитър Мишев, акад. Ангел Балевски, Кольо Фичето и акад. Евгени Матеев.
Общият брой на стипендиантите за учебната 2016/2017 година е 52. От тях са определени 16 именни стипендии (носещи имената на известни български учени и творци с принос в българската и световна наука и техника), 26 стипендии за носители на медали от международните олимпиади и представените днес 10 стипендии за постижения в информационните технологии и научната дейност. Десетимата стипендианти, които получиха днес почетни грамоти и вълнуващо едноседмично посещение в Китай, са Владислав Харалампиев (СУ „Св. Климент Охридски“), Красен Пенчев (Икономически университет – Варна), Селиме Хасанова (ШУ „Еп. Константин Преславски“), Синан Ниязиев (ШУ „Еп. Константин Преславски“), Деница Господинова (Технически университет – Варна), Вероника Въкадинова (Технически университет – София), Младен Вълков (СУ „Св. Климент Охридски“), Киприан Бербатов (СУ „Св. Климент Охридски“), Десислава Николова (Технически университет – София), Стефан Граматиков (Технически университет – София).
„От няколко години подкрепяме младите българи, които демонстрират своите лични постижения и амбиция за успех в динамичния свят на модерните технологии. За нас е удоволствие да ги наградим и ще продължим да им помагаме и занапред по пътя към тяхната професионална реализация. Благодарим на нашите партньори от българското правителството и Фондация „Еврика“ за това, че работят активно в посока развитие на младите български таланти от различни сфери“ – коментира Джейсън Ли, изпълнителен директор на "Хуауей Технолоджис България".
Пълният списък на отличените младежи по видове стипендии и учебни заведения, е публикуван на сайта на Фондация „Еврика“: http://www.evrika.org/?p=2663

За „Хуауей Технолоджис България”
„Хуауей Технолоджис България” е водещ доставчик на ИКТ решения на българския пазар, в партньорство с корпоративни партньори и организации. Подразделението на компанията за потребителския бизнес е на второ място на пазара за смартфон устройства с 83% познаваемост сред българските потребители. В българския офис на компанията работят над 40 висококвалифицирани инженери и общо над 120 служители в различните отдели.

 

За фондация „Еврика“
Фондация „Еврика” подкрепя проекти на талантливи български деца и младежи в областта на науката, техниката и предприемачеството, насърчава обучението и специализацията, стимулира разширяването на младежкото международно научно и техническо сътрудничество, подкрепя младите изобретатели, учени и предприемачи, участва в разпространяването на научни, технически и икономически знания.

За изминалите 27 години от създаването си Фондация „Еврика“ е :
• предоставила стипендии или добавки към стипендии на 2 591 студенти и ученици;
• помогнала на 1 319 млади хора да участват в международни научни форуми и да специализират в престижни научни центрове и компании;
• организирала и провела 614 изяви – конкурси, състезания, конференции и школи за деца, ученици, студенти, млади учени и специалисти;
• оказвала финансова помощ на младите учени в техните научни изследвания и има принос за осъществяване на стопански инициативи на млади хора.
http://evrika.org/

Още новини от Други

RSS виж всички

ИАОС отчита изпълнението на проекта за надграждане на геоинформационната система по управление на водите

ИАОС отчита изпълнението на проекта за надграждане на геоинформационната система по управление на водите

Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС) ще отчете резултатите от изпълнението на проекта за надграждане на геоинформационната система за управление на водите и докладване.

Международно антидопинг обучение за младежи в Италия

E.D.G.E. - European Anti-Doping Generation (Европейска анти-допинг генерация) е 12 месечно партньорство, което включва 5 партньори от 4 различни държави (Италия, Латвия, Австрия и България) и има за цел да насърчава анти-допинг културата сред младите спортисти и треньори. 

Ако други предприемачи последват примера на д-р Невен Енчев, няма да има нито един гладен

Ако други предприемачи последват примера на д-р Невен Енчев, няма да има нито един гладен

Цвятко Сиромашки в кампания „Топъл обяд: Ако други предприемачи последват примера на д-р Невен Енчев, няма да има нито един гладен

Discovery Networks обяви партньорство с The Sales House в България

Discovery Networks обяви партньорство с The Sales House в България

София, 17 ноември 2017 – Discovery Networks Централна и Източна Европа, Близък Изток и Африка (CEEMEA), подразделение на Discovery Communications, глобален лидер в сферата на забавленията, обяви началото на сътрудничество в продажбите на реклами с The Sales House в България.

Близо 200 ученици се включат в международен конгрес по биомедицина

Близо 200 талантливи гимназисти ще се срещнат с науката по време на втория International Biomedical Congress Sofia и ще участват активно в практически уъркшопи. Мечтата на младежите да следват медицина може да започне да се превръща в реалност още преди да са завършили гимназия. Събитието ще се започва днес и ще продължи до 19 ноември в Sofia Tech Park.

Абонамент за RSS новини