В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Министър-председателят проф. Огнян Герджиков участва в награждаването на стипендианти в областта на информационните технологии и научната дейност

12 Април 2017г.

  • Pin It

 10 талантливи студенти от цялата страна получиха стипендии и вълнуващо пътуване до Китай

 

  Министър-председателят на Република България проф. Огнян Герджиков участва днес в представянето и награждаването на 10 стипендианти в годишната програма за стипендии на студенти и ученици с постижения в областта на информационните технологии и научната дейност, организирана от технологичния производител „Хуауей Технолоджис България“ и Фондация „Еврика“. Премиерът на страната поздрави всички участници и пожела все повече талантливи млади българи да получават път за развитие чрез подобни инициативи.
Програмата за стипендии в сферата на новите технологии и научната дейност се провежда за трета поредна година, като част от традиционната дългогодишна програма на Фондация „Еврика“. Вече двадесет и седем години Фондацията предоставя стипендии на талантливи млади хора, които се определят чрез конкурси или получени медали в международните средношколски олимпиади по математика, информатика, физика, химия и биология. Стипендиите носят имената на изтъкнати български учени и общественици с принос в развитието на българската и световна наука, техника и технологии – Джон Атанасов, акад. Никола Обрешков, акад. Георги Наджаков, акад. Методи Попов, акад. Дончо Костов, акад. Димитър Мишев, акад. Ангел Балевски, Кольо Фичето и акад. Евгени Матеев.
Общият брой на стипендиантите за учебната 2016/2017 година е 52. От тях са определени 16 именни стипендии (носещи имената на известни български учени и творци с принос в българската и световна наука и техника), 26 стипендии за носители на медали от международните олимпиади и представените днес 10 стипендии за постижения в информационните технологии и научната дейност. Десетимата стипендианти, които получиха днес почетни грамоти и вълнуващо едноседмично посещение в Китай, са Владислав Харалампиев (СУ „Св. Климент Охридски“), Красен Пенчев (Икономически университет – Варна), Селиме Хасанова (ШУ „Еп. Константин Преславски“), Синан Ниязиев (ШУ „Еп. Константин Преславски“), Деница Господинова (Технически университет – Варна), Вероника Въкадинова (Технически университет – София), Младен Вълков (СУ „Св. Климент Охридски“), Киприан Бербатов (СУ „Св. Климент Охридски“), Десислава Николова (Технически университет – София), Стефан Граматиков (Технически университет – София).
„От няколко години подкрепяме младите българи, които демонстрират своите лични постижения и амбиция за успех в динамичния свят на модерните технологии. За нас е удоволствие да ги наградим и ще продължим да им помагаме и занапред по пътя към тяхната професионална реализация. Благодарим на нашите партньори от българското правителството и Фондация „Еврика“ за това, че работят активно в посока развитие на младите български таланти от различни сфери“ – коментира Джейсън Ли, изпълнителен директор на "Хуауей Технолоджис България".
Пълният списък на отличените младежи по видове стипендии и учебни заведения, е публикуван на сайта на Фондация „Еврика“: http://www.evrika.org/?p=2663

За „Хуауей Технолоджис България”
„Хуауей Технолоджис България” е водещ доставчик на ИКТ решения на българския пазар, в партньорство с корпоративни партньори и организации. Подразделението на компанията за потребителския бизнес е на второ място на пазара за смартфон устройства с 83% познаваемост сред българските потребители. В българския офис на компанията работят над 40 висококвалифицирани инженери и общо над 120 служители в различните отдели.

 

За фондация „Еврика“
Фондация „Еврика” подкрепя проекти на талантливи български деца и младежи в областта на науката, техниката и предприемачеството, насърчава обучението и специализацията, стимулира разширяването на младежкото международно научно и техническо сътрудничество, подкрепя младите изобретатели, учени и предприемачи, участва в разпространяването на научни, технически и икономически знания.

За изминалите 27 години от създаването си Фондация „Еврика“ е :
• предоставила стипендии или добавки към стипендии на 2 591 студенти и ученици;
• помогнала на 1 319 млади хора да участват в международни научни форуми и да специализират в престижни научни центрове и компании;
• организирала и провела 614 изяви – конкурси, състезания, конференции и школи за деца, ученици, студенти, млади учени и специалисти;
• оказвала финансова помощ на младите учени в техните научни изследвания и има принос за осъществяване на стопански инициативи на млади хора.
http://evrika.org/

Още новини от Други

RSS виж всички

Община Свиленград стартира дейности за повишаване енергийната ефективност на 3 многофамилни жилищни сгради в кв. „Простор“

Община Свиленград стартира дейности за повишаване енергийната ефективност на 3 многофамилни жилищни сгради в кв. „Простор“

Община Свиленград започва строително-монтажните дейности за повишаване енергийната ефективност на 3 многофамилни жилищни сгради в кв. „Простор“. Официално това ще стане по време на церемония по „Първа копка“на 22 август 2017 г. от 10.30 часа.

Община Благоевград въведе мерки за енергийна ефективност в пожарната

Община Благоевград въведе мерки за енергийна ефективност в пожарната

На заключителна пресконференция по проекта, която ще се състои на 23 август 2017 г., ще бъдат отчетени изпълнените дейности и постигнатите резултати по проекта.

LIDL ПРЕДСТАВЯ УЧИЛИЩЕН ОНЛАЙН-КАТАЛОГ СЪС СПЕЦИАЛНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА НАЧАЛОТО НА УЧЕБНАТА ГОДИНА

LIDL ПРЕДСТАВЯ УЧИЛИЩЕН ОНЛАЙН-КАТАЛОГ СЪС СПЕЦИАЛНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ  ЗА НАЧАЛОТО НА УЧЕБНАТА ГОДИНА

Три ваучера за книги на стойност от 500 лева ще зарадват най-любознателните потребители

Canon с отличие за DSLR фотоапаратите

Canon с отличие за DSLR фотоапаратите

Престижните награди EISA отново затвърдиха авторитета на бранда при професионалните и при любителските фотоапарати

Д-р Милен Врабевски получи престижното звание „Почетен гражданин на Варна“

Председателят на Фондация „Българска памет“ бе отличен за изключителен принос за българската култура и образование

Абонамент за RSS новини