В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Международен семинар и среща във Франция по проект „Социално предприемачество за хора от третата възраст“

09 Юни 2017г.

  • Pin It

Основната идея на проект Социално предприемачество за хора от третата възраст е активното включване на възрастните хора в предпенсионна или пенсионна възраст в социалния и икономически живот на обществото по различни начини. Най-важното през изминалите месеци от октомври 2016 до настоящия момент беше сформирането на работна група, участниците в която да бъдат заинтересовани и мотивирани в генерирането на нови предложения за отговаряне на съществуващи социални потребности или разрешаване на социални проблеми в местните общности. На поканата да се включат в проекта откликнаха ентусиасти от различни области – хора на възраст 50+, работещи в сферата на медицина, образование, научни изследвания и др.
От края на месец ноември 2016 до сега са проведени 4 срещи на работната група, установени са определени социални потребности на местна почва, формулирани са идеите за удовлетворяването им, стартира попълването на лични портфолиа, в които ще бъде направен запис на процеса по осъществяване на тези идеи.

 
Като завършек на този етап от проекта беше участието на двама представители от работната група в международен семинар в гр. По, Франция, организиран от Pistes Solidaires, част от проектния консорциум. Семинарът беше предназначен за участници в местните работни групи от различните партньорски страни – България, Великобритания, Дания, Италия, Испания и Франция. Те обмениха личен опит в областта на социални и доброволчески дейности, добри практики, информация относно идеите, които имат намерение да развиват през следващия етап на проекта.

Междувременно партньорите по проекта проведоха своята втора проектна среща, на която обсъдиха резултатите от поставените задачи, срещаните трудности и очертаха ангажиментите и дейностите, които предстои да бъдат осъществени до следващата проектна среща през месец февруари 2018 г.

 
 

 

Още новини от Други

RSS виж всички

Международна спортна конференция ще се проведе в София

Международна спортна конференция ще се проведе в София

Събитието представлява финална фаза от проект по програма Еразъм+ (572647-EPP-1-2016-1-BG-SPO-SCP) и има за цел да промотира Европейска седмица на спорта 2017 сред Европейските граждани, със специален фокус върху младите хора.

Българинът Иван Иванов стана шампион по DOTA 2 с подкрепата на AOC

Българинът Иван Иванов стана шампион по DOTA 2 с подкрепата на AOC

През септември се навършва една година от старта на едно изключително партньорство – това между водещата марка гейминг монитори AOC и най-коментирания отбор по eSports през 2017 г. – Team Liquid.

Visa създава два нови центрове за обработка на трансакции в Сингапур и Великобритания

Новите центрове за обработка на данни са проектирани да отговорят на нарастващото търсене на дигитални разплащания по света

Топхирургът доц. д-р Горнев с номинация от Медицинските Оскари

Топхирургът доц. д-р Горнев с номинация от Медицинските Оскари

Един от водещите хирурзи в България - доц. д-р Радосвет Горнев, получи номинация от партньорите на Медицинските Оскари, които ще бъдат връчени на 10 октомври в балната зала на хотел Премиер Бест Уестърн в София.

Ученици и ментори разработват проекти по програма на ABLE Mentor в Американския университет в България

Ученици и ментори разработват проекти по програма на ABLE Mentor в Американския университет в България

Програмата на ABLE Mentor Благоевград и Американския университет в България се провежда за 3-ти пореден сезон.

Абонамент за RSS новини