В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Международен семинар и среща във Франция по проект „Социално предприемачество за хора от третата възраст“

09 Юни 2017г.

  • Pin It

Основната идея на проект Социално предприемачество за хора от третата възраст е активното включване на възрастните хора в предпенсионна или пенсионна възраст в социалния и икономически живот на обществото по различни начини. Най-важното през изминалите месеци от октомври 2016 до настоящия момент беше сформирането на работна група, участниците в която да бъдат заинтересовани и мотивирани в генерирането на нови предложения за отговаряне на съществуващи социални потребности или разрешаване на социални проблеми в местните общности. На поканата да се включат в проекта откликнаха ентусиасти от различни области – хора на възраст 50+, работещи в сферата на медицина, образование, научни изследвания и др.
От края на месец ноември 2016 до сега са проведени 4 срещи на работната група, установени са определени социални потребности на местна почва, формулирани са идеите за удовлетворяването им, стартира попълването на лични портфолиа, в които ще бъде направен запис на процеса по осъществяване на тези идеи.

 
Като завършек на този етап от проекта беше участието на двама представители от работната група в международен семинар в гр. По, Франция, организиран от Pistes Solidaires, част от проектния консорциум. Семинарът беше предназначен за участници в местните работни групи от различните партньорски страни – България, Великобритания, Дания, Италия, Испания и Франция. Те обмениха личен опит в областта на социални и доброволчески дейности, добри практики, информация относно идеите, които имат намерение да развиват през следващия етап на проекта.

Междувременно партньорите по проекта проведоха своята втора проектна среща, на която обсъдиха резултатите от поставените задачи, срещаните трудности и очертаха ангажиментите и дейностите, които предстои да бъдат осъществени до следващата проектна среща през месец февруари 2018 г.

 
 

 

Още новини от Други

RSS виж всички

Специалисти от „Майчин дом“ извадиха две 25-сантиметрови миоми от бременна жена

Специалисти от „Майчин дом“ извадиха две 25-сантиметрови миоми от бременна жена

Сложна и високорискова операция на бременна в третия месец жена беше направена днес от екип на АГ болница “Майчин дом”. Лекарите отстранига две миоми с размер по 25 сантиметра всяка. Майката и плодът са в стабилно състояние.

Pulse Fitness & Spa дари 12,570 лева за рехабилитация на деца в неравностойно положение

Pulse Fitness & Spa дари 12,570 лева за рехабилитация на деца в неравностойно положение

Pulse Fitness & Spa дари днес пътека-тренажор на стойност 12,570 лева на фондация „Сийдър“, обяви изпълнителният директор на спортния клуб Андон Атанасов.

В защита на Национален парк Пирин се вдигат вече 19 града в България и 8 в чужбина

Докато продължават медийните спекулации за втори лифт, в Пирин се планира строителство

Очни лекари в МБАЛ „Централ Хоспитал“ върнаха зрението на мъж с катаракта

Очни лекари в МБАЛ „Централ Хоспитал“ върнаха зрението на мъж с катаракта

Бях забравил колко е красив светът, призна пациентът при изписване от болницата

Ученици от ПГАВТ „А.С. Попов“ раздават прегръдки на софиянци по повод Международния ден на прегръдката

Ученици от ПГАВТ „А.С. Попов“ раздават прегръдки на софиянци по повод Международния ден на прегръдката

Ученическият парламент на ПГАВТ „А.С. Попов“ с инициатива за „Раздаване на прегръдки“

Абонамент за RSS новини