В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

L’Oréal обедини сили с Фондация „За Нашите Деца“ в подкрепа на приемната грижа

17 Юли 2017г.

  • Pin It

17 юли 2017 г., София. Козметичният гигант L’Oréal и Фондация „За Нашите Деца“ стартираха ключово партньорство в подкрепа на приемната грижа. Ежегодно компанията оказва подкрепа за значими каузи в страната. Тази година L’Oréal избра да обедини сили с Фондация „За Нашите Деца“ и да организира специално мероприятие за приемни семейства. В петък, 14 юли, френската компанията и фондацията със съдействието на Столичната община проведоха съвместно събитие в столичен парк – пикник за приемни родители и деца. Голям брой служители на L’Oréal България се включиха в събитието и посветиха ежегодния си ден на доброволчески труд на 30 приемни семейства.

Събитието бе и в подкрепа на дългогодишната цел и мечта на фондацията за разкриването на съвременен Комплекс за ранно детско развитие, който ще предоставя интегрирани социално-здравни и образователни услуги на деца и семейства. L’Oréal ще дари за новия комплекс големи цветни платна и десетки нови образователни играчки, които са особено важни за развитието на деца, преживели емоционален стрес.

В комплекса ще работят: център за обществена подкрепа, център по приемна грижа, дневен център за деца с увреждания от 0 до 7 години и рехабилитационен блок.

Много повече от пикник

Три работилнички с различни забавления бяха организирани като част от събитието, в които възрастни и деца се включиха с желание.

В рамките на работилничката за игри доброволците от L’Oréal обучиха децата как да играят на най-различни образователни игри, като за целта бяха закупени модерни образователни играчки. Те ще бъдат дарени на новия комплекс. Този тип играчки са много важни за детското интелектуално развитие. Те развиват различни способности у подрастващите - координация, логика, сетивност, съобразителност, реакция, познавателни умения.

По време на работилничката за гозби служителите на компанията, приемните родители и фондацията приготвиха наистина страхотни и здравословни сандвичи в забавни форми, на които децата нямаше как да устоят.

Най-голям интерес обаче сред малки и големи предизвика работилничката за рисунки. Доброволците на L’Oréal, с артистична подкрепа от приемните семейства, изработиха изключително майсторски платна и рисунки. Те ще бъдат използвани за декориране на новия комплекс и превръщането му в наистина уютен дом. Идеята за платна, сътворени от деца за деца, от едно поколение приемни деца за друго, предизвика истински ентусиазъм у всички участници в събитието.

„От създаването си преди 25 години Фондация „За Нашите Деца“ работи с амбицията да изпрати институционалната грижа в историята. Ние сме сред пионерите в развитието на една от основните алтернативи на институциите - приемната грижа. Нашите чудесни приемни родители, част от които са сред нас днес, се грижат за децата в нужда с много любов и внимание в истинска семейна среда, за да могат те да растат и да развиват своя потенциал. Ние сме изключително щастливи, че социално ангажирана компания като L’Oréal и сърдечните й служители избра приемната грижа на фондацията за кауза на тазгодишния Citizen Day. Подобни партньорства са много важни за нас, защото без подкрепата на корпоративния сектор и на индивидуалните дарители - служителите на L'Oreal, ние не бихме могли да предоставяме високото качество на приемната грижа, на което държим“, коментира Атанас Цанов, заместник изпълнителен директор на Фондация „За Нашите Деца“.

В края на събитието доброволците на L’Oréal изненадаха семействата и с разнообразни подаръци, сред които аксесоари за спортни игри и козметични продукти.

Глобална мрежа за доброволчество

Събитието бе част от ежегодната доброволческа кампания на L'Oréal – Citizen Day, която се провежда за 8-а поредна година. Проектът цели да заяви ангажираността и солидарността на компанията към обществено значими каузи, като всяка година служителите се включват и подпомагат лично избраните инициативи. Миналата година над 28 000 служители от 70 страни взеха участие в благотворителните дейности, а тази година се очаква броят на служителите да е още по-голям.

„Гордост за мен е да наблюдавам как всяка година все повече и повече служители на L’Oréal се включват доброволно, за да подпомогнат най-различни каузи по цял свят“, сподели Жан-Пол Агон, председател и изпълнителен директор на L’Oréal. „Организирайки Citizen Day всяка година, ние им даваме възможност да играят главни роли в най-различни социалноотговорни инициативи.“

Досега служителите на компанията в България са участвали в различни доброволчески дейности, сред които облагородяване на дом за деца, реконструкция на софийски училища, реновиране на паркове, подобряване на градската среда и др.

Още новини от Други

RSS виж всички

Международна спортна конференция ще се проведе в София

Международна спортна конференция ще се проведе в София

Събитието представлява финална фаза от проект по програма Еразъм+ (572647-EPP-1-2016-1-BG-SPO-SCP) и има за цел да промотира Европейска седмица на спорта 2017 сред Европейските граждани, със специален фокус върху младите хора.

Българинът Иван Иванов стана шампион по DOTA 2 с подкрепата на AOC

Българинът Иван Иванов стана шампион по DOTA 2 с подкрепата на AOC

През септември се навършва една година от старта на едно изключително партньорство – това между водещата марка гейминг монитори AOC и най-коментирания отбор по eSports през 2017 г. – Team Liquid.

Visa създава два нови центрове за обработка на трансакции в Сингапур и Великобритания

Новите центрове за обработка на данни са проектирани да отговорят на нарастващото търсене на дигитални разплащания по света

Топхирургът доц. д-р Горнев с номинация от Медицинските Оскари

Топхирургът доц. д-р Горнев с номинация от Медицинските Оскари

Един от водещите хирурзи в България - доц. д-р Радосвет Горнев, получи номинация от партньорите на Медицинските Оскари, които ще бъдат връчени на 10 октомври в балната зала на хотел Премиер Бест Уестърн в София.

Ученици и ментори разработват проекти по програма на ABLE Mentor в Американския университет в България

Ученици и ментори разработват проекти по програма на ABLE Mentor в Американския университет в България

Програмата на ABLE Mentor Благоевград и Американския университет в България се провежда за 3-ти пореден сезон.

Абонамент за RSS новини