В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Кампанията „Аз и Ти ЗаЕдно“ ще подкрепи две бургаски семейства по пътя им към желаното бебе

01 Юни 2017г.

  • Pin It

 

Кампанията в подкрепа на бургаски двойки с репродуктивни проблеми - Аз и Ти ЗаЕдно - „За повече детски усмивки“ е във финалния си етап. Днес на специална пресконференция организаторите обявиха края на набиране на средства.

 

“Изключително щастливи сме, че бургазлии припознаха нашата кауза и по време на кампанията стоките, маркирани с етикет Аз и Ти ЗаЕдно представляваха голям интерес. Благодарение на общите ни усилия събраната сума е в размер на 10 000 лв. По този начин ще успеем да помогнем на две семейства по пътя им към мечтаната рожба.“ заяви Теодора Златева един от инициаторите и координатор на кампанията.

Съвместното дело на най-голямата неправителствена организация, подкрепяща жени с репродуктивни проблеми – Фондация „Искам бебе“, и най-старият търговски център на Бургас – Триа Сити Център, продължи 9 месеца. През този период търговският център набираше средства чрез продажбата на специално обозначени с етикет стоки в магазините и заведенията на територията на търговския център. 20 % от стойността на стоките бе дарена за каузата.

Събраната сума от 10 000 лв. ще бъде разпределена за ин витро процедури под формата на ваучери от по 5000 лв.

„Много малка част от бизнеса чува за нашите проблеми и откликва в тази връзка искам да заявя огромни благодарности на Триа Сити Център и организаторите на кампанията за подкрепата, която ни оказаха,“ заяви Ваня Христова - координатор на Фондация „Искам бебе“ за град Бургас.

На пресконференцията бе даден старт и на кандидатстването за финансова подкрепа от кампанията. Семействата ще могат да изпращат своите кандидатури на посочения адрес: azitizaedno@tria.bg

Двойките имат право сами да изберат лечебното заведение, в което да бъдат извършени процедурите, в срок от 6 месеца от момента, в който бъдат изтеглени.

За да участват в кампанията двойките трябва отговарят на следните критерии:
- Да бъдат български граждани, жители на Област Бургас;
- Жената да не е навършила 43-годишна възраст;
- Двойката да има поне един неуспешен опит;

„С ръководството на УМБАЛ Бургас искаме да допринесем допълнително за каузата като ще разширим събраната сума с лекарства и труд от наша страна,“ каза д-р Антонио Душепеев – председател на комисията по здравеопазване и социални дейности към Общински съвет Бургас и ръководител на звеното по асистирана репродукция към УМБАЛ - Бургас.

Кандидатствалите за финансова подкрепа чрез кампанията, ще бъдат изтеглени на случаен принцип в присъствието на нотариус, представител на „Искам бебе“ и представител на Триа Сити Център на 7 юли. Освен двете двойки ще бъдат изтеглени и 3 резервни двойки, които в случай на отказ от страна на победителите да заемат тяхното място.

Кампанията се осъществява с подкрепата на УМБАЛ - Бургас и в частност звеното по асистирана репродукция.

Още новини от Други

RSS виж всички

ИАОС отчита изпълнението на проекта за надграждане на геоинформационната система по управление на водите

ИАОС отчита изпълнението на проекта за надграждане на геоинформационната система по управление на водите

Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС) ще отчете резултатите от изпълнението на проекта за надграждане на геоинформационната система за управление на водите и докладване.

Международно антидопинг обучение за младежи в Италия

E.D.G.E. - European Anti-Doping Generation (Европейска анти-допинг генерация) е 12 месечно партньорство, което включва 5 партньори от 4 различни държави (Италия, Латвия, Австрия и България) и има за цел да насърчава анти-допинг културата сред младите спортисти и треньори. 

Ако други предприемачи последват примера на д-р Невен Енчев, няма да има нито един гладен

Ако други предприемачи последват примера на д-р Невен Енчев, няма да има нито един гладен

Цвятко Сиромашки в кампания „Топъл обяд: Ако други предприемачи последват примера на д-р Невен Енчев, няма да има нито един гладен

Discovery Networks обяви партньорство с The Sales House в България

Discovery Networks обяви партньорство с The Sales House в България

София, 17 ноември 2017 – Discovery Networks Централна и Източна Европа, Близък Изток и Африка (CEEMEA), подразделение на Discovery Communications, глобален лидер в сферата на забавленията, обяви началото на сътрудничество в продажбите на реклами с The Sales House в България.

Близо 200 ученици се включат в международен конгрес по биомедицина

Близо 200 талантливи гимназисти ще се срещнат с науката по време на втория International Biomedical Congress Sofia и ще участват активно в практически уъркшопи. Мечтата на младежите да следват медицина може да започне да се превръща в реалност още преди да са завършили гимназия. Събитието ще се започва днес и ще продължи до 19 ноември в Sofia Tech Park.

Абонамент за RSS новини