В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

ИЗВЕСТНИ СА ИМЕНАТА НА ДЕСЕТТЕ НАЙ-ИЗЯВЕНИ МЛАДИ ЛИЧНОСТИ НА БЪЛГАРИЯ ЗА 2017 Г.

14 Юни 2017г.

  • Pin It

През 2017 г. Junior Chamber International Bulgaria (JCI Bulgaria) отличава за трета поредна година десетте най-изявени млади личности на България. Проектът е част от световноизвестния формат The Outstanding Young Persons – TOYP („Най-изявените млади личности”). Той цели всяка година да бъдат отличавани млади хора, които изпъкват с качествата си в избраните от тях области на развитие, и които могат да послужат за пример на младите хора по света.

През тази година десетте най-изявени млади личности на България бяха избрани от престижно 22-членно жури, а отличените по категории са:

Бизнес, икономика и/или предприемачество – Венелин Добрев
Политически, правни и/или държавни въпроси– Петър Младенов
Академично лидерство и/или постижение – Александър Луканов
Културно постижение – Илиян Любомиров
Морално лидерство и/или защита на околната среда – Христо Блажев
Принос към децата, световния мир и/или правата на човека – Валерия Иларева
Хуманитарно и/или доброволческо лидерство – Павел Кунчев
Наука и/или технологично развитие – Владимир Койлазов
Личностно развитие и/или постижение – Тодор Цачев
Иновация в медицината – Йорданка Глухчева

Отличените ще получат своите призове на официална церемония през септември.

Те вече са номинирани и за международния формат TOYP, където ще бъдат оценявани наред с доказали се млади хора от цял свят. През 2015 г. сред десетте най-изявени млади личности на света се нареди и една от носителките на приза от България София Калинова.

Повече информация може да се намери на официалния сайт на програмата: http://toyp.jci.bg.

Основите на наградите TOYP са поставени в САЩ през далечната 1938 г. като през годините преминават през редица трансформации. От 1983 г. те започват да се провеждат и в държавите, където има представителства на JCI. С наградата TOYP през годините са отличени личности като Елвис Пресли, Джеки Чан, Джон Кенеди, Хенри Кисинджър и пр.


ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОТЛИЧЕНИТЕ


ВЕНЕЛИН ДОБРЕВ
Бизнес, икономика и/или предприемачаство
Работи в Агенцията за регионално икономическо развитие – Стара Загора по международни проекти за създаване на политики и инструменти за улесняване внедряването на иновативни бизнес модели и нови технологии в малки и средни предприятия в селските райони в Европа и за насърчаване използването на зелените обществени поръчки като инструмент за устойчиво развитие и опазване на околната среда.
Той е сред основателите на "Младите успели българи", Uspelite.bg и Alternatrip.

ПЕТЪР МЛАДЕНОВ
Политически, правни и/или държавни въпроси
Участва в комитета по изработване на препоръки за борба с ХИВ/СПИН, произлезли от конференции през 2014 г. и 2016 г. През 2015 г. получава мандат да участва в преговорите по Целите на ООН за устойчиво развитие, по въпроси касаещи младите хора. Член е на международни работни групи за здравно образование на ЮНЕСКО и за младежко овластяване на Фонда на ООН за население и развитие. Обявен е от Програмата на ООН за ХИВ/СПИН за прогресивен млад лидер на Източна Европа и Централна Азия.Ю

АЛЕКСАНДЪР ЛУКАНОВ
Академично лидерство и/или постижение
Той е доцент в Минно-геоложкия университет в България и в Университета Сайтама - Япония. Разработил е лаборатория и научна база в Минно-геоложкия университет. Работата му е фокусирана в развитието на иновациите в областта на нанотехнологиите. Има над 50 авторски научни публикации и 3 учебника за студенти.
Има редица международни научни стипендии и награди.

ИЛИЯН ЛЮБОМИРОВ
Културно постижение
Той е съосновател на литературната платформа Letters of flesh и основател на Творческа академия "Валери Петров". През 2014 г. печели няколко литературни награди и издава дебютната си стихосбирка "Нощта е действие", която до момента е най-продаваната поетична книга от български автор за последните 25 години.

ХРИСТО БЛАЖЕВ
Морално лидерство и/или защита на околната среда
Блогър, създател на най-популярния блог за книги – „Книголандия” и на най-популярната група на четящи хора във Facebook – „Какво четеш...”. Съосновател е на издателство „Deja Book”, а понастоящем е редактор в „Сиела”. С активната си дейност допринася за популяризиране на четенето и българските автори. Той е победител в предаването "Минута е много" и е един от наградените в класацията на Дарик радио "40 до 40".

ПАВЕЛ КУНЧЕВ
Хуманитарно и/или доброволческо лидерство
Той е съосновател на най-голямата платформа за доброволчество в България Фондация "Герои на времето" и на Фондация Fine Acts, която промотира важни социални каузи.
През 2014 г. се нарежда в класациите на сп. “Forbes” и Дарик радио за млади иноватори и лидери в България. Той попада и в класацията за "Най-влиятелни българи в социалните мрежи".

ВАЛЕРИЯ ИЛАРЕВА
Принос към децата, световния мир и/или човешките права
От близо 10 години предоставя безплатна правна помощ на бежанци и търсещи убежище, като адвокат към Клиника за бежанци и имигранти към СУ "Св. Климент Охридски", а по-късно и в основаната от нея "Фондация за достъп до права".
През 2010 г. е номинирана за Човек на годината.

ВЛАДИМИР КОЙЛАЗОВ
Наука и/или технологично развитие
Той е съосновател и главен технически ръководител на Chaos Group - водещ международен доставчик на иновативни решения за рендиране за медийната, развлекателната и дизайнерската индустрия. Заедно с екипа си разработва технологията V-Ray – за 3D генериране и обработване на изображения. Благодарение на тази иновация в началото на 2017 г. Коилазов получава най-голямото признание в своята сфера – Оскар за принос в кинотехнологиите.

ТОДОР ЦАЧЕВ
Личностно развитие и/или постижение
Той е музикант, посветил живота си на образованието и културата. Създател е на училищен оркестър по американски модел, за който сам купува 16 музикални инструмента.
Носител е на наградата „ПроКултура“ и на отличие от осмия национален конкурс за специалисти, работещи в извънкласни и извънучилищни дейности – “Ден на таланта”. Обявен е за Учител на 2014 г. в Община Златица.

ЙОРДАНКА ГЛУХЧЕВА
Иновация в медицината
Доц. Глухчева и колективът й са разработили и усъвършенствали експериментални модели за in vivo третиране (орално или подкожно) с цел изясняване влиянието на различни метални соли върху механизмите на хемопоезата и тяхното биоакумулиране в различни органи. Иновативните резултати могат да послужат за подобряване стратегиите за допустимите концентрации метални соли в храни, напитки, козметика, и др. с цел повишаване качеството на живот и подобряване здравния статус на населението.

 

Още новини от Други

RSS виж всички

Топхирургът доц. д-р Горнев с номинация от Медицинските Оскари

Топхирургът доц. д-р Горнев с номинация от Медицинските Оскари

Един от водещите хирурзи в България - доц. д-р Радосвет Горнев, получи номинация от партньорите на Медицинските Оскари, които ще бъдат връчени на 10 октомври в балната зала на хотел Премиер Бест Уестърн в София.

Ученици и ментори разработват проекти по програма на ABLE Mentor в Американския университет в България

Ученици и ментори разработват проекти по програма на ABLE Mentor в Американския университет в България

Програмата на ABLE Mentor Благоевград и Американския университет в България се провежда за 3-ти пореден сезон.

Изпълнителната агенция по околна среда представя целите на проекта за надграждане на геоинформационната система по управление на водите

Изпълнителната агенция по околна среда представя целите на проекта  за надграждане на геоинформационната система по управление на водите

Изпълнителната агенция по околна среда ще представи основните цели, планирани дейности, срокове за изпълнение и източниците на финансиране на проекта за надграждане на геоинформационната система за управление на водите.

“Пирогов” е с нова детска площадка в двора на болницата в рамките на инициативата на Фондация “Америка за България” “Малките герои”

“Пирогов” е с нова детска площадка в двора на болницата в рамките на инициативата на Фондация “Америка за България” “Малките герои”

Днес бе официалното откриване на детската площадка, подарък от индивидуални дарители и изградена с подкрепата на “Ареа” и “Баущоф+метал” в рамките на инициативата на Фондация „Америка за България“ „Малките герои“.

145 бегача застават на старта на Pirin Ultra 2017

През 2016г. ултрамаратонът Пирин Ултра спечели любовта на бегачи, зрители и любители на планинското бягане. Една година по-късно отново ще бъде даден стартът на една от най-трудните ултри в България.

Абонамент за RSS новини