В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

ИЗЛОЖБАТА „НЕ/ПОЗНАТИ“ ГОСТУВА В БУРГАС

14 Юли 2017г.

  • Pin It

Обединена българска банка представя най-ценните творби от своята колекция в град Бургас. От 14 юли до 5 август експозицията „НЕ/ПОЗНАТИ“ ще гостува в една от най-старите художествени галерии в страната – Бургаската художествена галерия „Петко Задгорски“ (ул. „Митрополит Симеон“ №24). Изложбата е с вход свободен и е отворена от понеделник до петък от 9:00 до 18:00 ч., а в събота – от 10:00 до 13:00 и от 14:00 до 17:30 ч.

Един от любимите български морски градове е единадесетата спирка на пътуващата изложба „НЕ/ПОЗНАТИ“ на ОББ. Уникалната експозиция съдържа непознати творби, рисувани от едни от най-познатите български класици и съвременници. Жителите и гостите на Бургас ще имат изключителната възможност да видят произведенията на емблематични за българското изобразително изкуство творци, сред които Харалампи Илиев, Васил Маринов, Радомир Мандов, Златю Бояджиев, Христо Каварналиев, Никола Танев, Йордан Кисьов, Веско Велев, Антоний Софев и др. Наред с живописните платна и графиките, колекцията на ОББ включва и уникални пишещи и сметачни машини, стенни часовници и други антикварни предмети. Те запознават посетителите с историята на банковото дело у нас.

Специално внимание сред творците привлича академик Христо Стайков, който е роден в бургаското село Екзарх Антимово. Майстор на рисунката и класическата графика, той е представен в „НЕ/ПОЗНАТИ“ с произведението си „След дъжд“, изпълнено в техниката на сухата игла.

„НЕ/ПОЗНАТИ“ се реализира по повод 25 години Обединена българска банка и включва 47 творби от Златния фонд на Колекцията на банката, подбрани прецизно. Цялата Колекция на финансовата институция се състои от 225 творби, разделени в три фонда – златен, сребърен и бронзов. През годините всички произведения и антикварни предмети са били част от интериора на различни клонове на ОББ, а сега биват представени и на ценителите на изобразителното изкуство в цялата страна. „НЕ/ПОЗНАТИ“ е поредният проект, свързан с изкуство и култура, който ОББ осъществява у нас. Банката подкрепя и редица други културни и спортни инициативи.

Още новини от Други

RSS виж всички

Стартира Юбилейното ХV-то издание на Летен университет

Стартира Юбилейното ХV-то издание на Летен университет

Близо 400 студенти от над 25 университета от страната ще се включат в юбилейното ХV-то издание на Летен университет, което стартира на 23 август 2017 година.

66% от потребителите предпочитат да платят данъците си на POS терминал, показва проучване на Visa

70% от анкетираните казват, че биха искали да се запознаят и с нови методи за плащане на данъци. Електронните плащания на данъци продължават да показват стабилен ръст през последните четири години, показва проучване по поръчка на Visa в България.

Карлсберг Груп отбелязва 170 години в 170 часа

С поредица от полети с дрон над забележителностите на Карлсберг в Копенхаген, Карлсберг Груп даде началото на 170 часа уникални тържества в Копенхаген, за да отбележи 170 –тата годишнина на пивоварната.

Хиропрактиката и лечението на спортни травми

Хиропрактиката и лечението на спортни травми

Д-р Томас Новак е доктор по хиропрактика, специализирал в лечението на пациенти, страдащи от остри до хронични костно-мускулни заболявания, но също така е и специалист в областта на спортните травми

Община Свиленград даде старт на дейностите за повишаване енергийната ефективност на 3 многофамилни жилищни сгради в кв. „Простор“

Община Свиленград даде старт на  дейностите за повишаване енергийната ефективност на 3 многофамилни жилищни сгради в кв. „Простор“

Община Свиленград започна строително-монтажните дейности за повишаване енергийната ефективност на 3 многофамилни жилищни сгради в кв. „Простор“. Официално това стана с церемония по „Първа копка“ на 22 август 2017 г.

Абонамент за RSS новини