В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

ИЗЛОЖБАТА „НЕ/ПОЗНАТИ“ ГОСТУВА В БУРГАС

14 Юли 2017г.

  • Pin It

Обединена българска банка представя най-ценните творби от своята колекция в град Бургас. От 14 юли до 5 август експозицията „НЕ/ПОЗНАТИ“ ще гостува в една от най-старите художествени галерии в страната – Бургаската художествена галерия „Петко Задгорски“ (ул. „Митрополит Симеон“ №24). Изложбата е с вход свободен и е отворена от понеделник до петък от 9:00 до 18:00 ч., а в събота – от 10:00 до 13:00 и от 14:00 до 17:30 ч.

Един от любимите български морски градове е единадесетата спирка на пътуващата изложба „НЕ/ПОЗНАТИ“ на ОББ. Уникалната експозиция съдържа непознати творби, рисувани от едни от най-познатите български класици и съвременници. Жителите и гостите на Бургас ще имат изключителната възможност да видят произведенията на емблематични за българското изобразително изкуство творци, сред които Харалампи Илиев, Васил Маринов, Радомир Мандов, Златю Бояджиев, Христо Каварналиев, Никола Танев, Йордан Кисьов, Веско Велев, Антоний Софев и др. Наред с живописните платна и графиките, колекцията на ОББ включва и уникални пишещи и сметачни машини, стенни часовници и други антикварни предмети. Те запознават посетителите с историята на банковото дело у нас.

Специално внимание сред творците привлича академик Христо Стайков, който е роден в бургаското село Екзарх Антимово. Майстор на рисунката и класическата графика, той е представен в „НЕ/ПОЗНАТИ“ с произведението си „След дъжд“, изпълнено в техниката на сухата игла.

„НЕ/ПОЗНАТИ“ се реализира по повод 25 години Обединена българска банка и включва 47 творби от Златния фонд на Колекцията на банката, подбрани прецизно. Цялата Колекция на финансовата институция се състои от 225 творби, разделени в три фонда – златен, сребърен и бронзов. През годините всички произведения и антикварни предмети са били част от интериора на различни клонове на ОББ, а сега биват представени и на ценителите на изобразителното изкуство в цялата страна. „НЕ/ПОЗНАТИ“ е поредният проект, свързан с изкуство и култура, който ОББ осъществява у нас. Банката подкрепя и редица други културни и спортни инициативи.

Още новини от Други

RSS виж всички

ИАОС отчита изпълнението на проекта за надграждане на геоинформационната система по управление на водите

ИАОС отчита изпълнението на проекта за надграждане на геоинформационната система по управление на водите

Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС) ще отчете резултатите от изпълнението на проекта за надграждане на геоинформационната система за управление на водите и докладване.

Международно антидопинг обучение за младежи в Италия

E.D.G.E. - European Anti-Doping Generation (Европейска анти-допинг генерация) е 12 месечно партньорство, което включва 5 партньори от 4 различни държави (Италия, Латвия, Австрия и България) и има за цел да насърчава анти-допинг културата сред младите спортисти и треньори. 

Ако други предприемачи последват примера на д-р Невен Енчев, няма да има нито един гладен

Ако други предприемачи последват примера на д-р Невен Енчев, няма да има нито един гладен

Цвятко Сиромашки в кампания „Топъл обяд: Ако други предприемачи последват примера на д-р Невен Енчев, няма да има нито един гладен

Discovery Networks обяви партньорство с The Sales House в България

Discovery Networks обяви партньорство с The Sales House в България

София, 17 ноември 2017 – Discovery Networks Централна и Източна Европа, Близък Изток и Африка (CEEMEA), подразделение на Discovery Communications, глобален лидер в сферата на забавленията, обяви началото на сътрудничество в продажбите на реклами с The Sales House в България.

Близо 200 ученици се включат в международен конгрес по биомедицина

Близо 200 талантливи гимназисти ще се срещнат с науката по време на втория International Biomedical Congress Sofia и ще участват активно в практически уъркшопи. Мечтата на младежите да следват медицина може да започне да се превръща в реалност още преди да са завършили гимназия. Събитието ще се започва днес и ще продължи до 19 ноември в Sofia Tech Park.

Абонамент за RSS новини