В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Huawei представя интересно сравнение между мощния P10 и компютрите от старото и новото поколение

24 Април 2017г.

  • Pin It

 Повечето от нас са наясно с факта, че смартфонът е като мобилен компютър – снабден с тъч скрийн и мобилна операционна система. Флагманът на Huawei P10, тънък само 7 мм, притежава батерия, позволяваща гледането на филми в продължение на 12 часа, осем-ядрен процесор и голяма памет, сензори и други допълнителни елементи. Заслужава си да се замислим колко мощни всъщност са устройствата, които носим със себе си постоянно.
Първите компютри заемаха големи пространства (цели етажи в университети). Те стояха под бюрата и разполагаха с едва 1 килобайт RAM памет и един мегабайт дисково пространство. Дискетите обикновено имаха 1 или 2 програми. Що се отнася до най-новите смартфони, говорим за несравнимо по-големи параметри. Капацитетът на вградената памет при Huawei P10 е 64 GB, освен това може да се увеличи с допълнителна micro SD card до 256 GB!
Подобни различия откриваме и по отношение на процесора. Популярният Intel 386 е с честота 33 Mhz. Този на Huawei P10 е с 2.4 GHz и да не забравяме, че смартфонът има 8-ядрен процесор, а старите компютри имат едва едно ядро. Разликите при производителността са наистина несравними!
Старите компютри не могат да възпроизвеждат YouTube видеа, дори в най-ниска резолюция. Стриймването от интернет изисква достатъчна мощност. Дори елементарния плейбек на видео в резолюцията на аналоговата телевизия, беше нелека задача за тези компютри. Сега смартфоните като Huawei P10 записват и възпроизвеждат видео в 4K резолюция! Никой не се и замисля дали смартфонът е достатъчно бърз, за да пусне отново видео. Съвсем естествено е вече да се справя безпроблемно със задачата, защото мултимедията е силата на модерните мобилни устройства.
Както при паметта и капацитета, забелязваме голям прогрес и в други сфери. Преди мобилните устройства всички лаптопи имаха екрани със слаб контраст и цветове. Гледайки лаптопа под ъгъл, на екрана се виждаха всички цветове на дъгата. Проблемът засягаше както най-евтините, така и по-скъпите устройства. Сега, Huawei P10 разполага с Full HD екран с честота на пикселите от 432 PPI (пиксела на един инч) - дори най-малкият текст се вижда ясно и се чете добре. Дисплеят, произведен чрез IPS-NEO технологията, притежава дълбоки, наситени цветове и, гледайки го под ъгъл, няма да окаже влияние върху качеството на картината.
Възможностите на смартфоните впечатляват не само в сравнение със старите устройства. С развитието на технологиите някои от елементите в мобилните устройства се наложиха при лаптопите. Смартфоните имат две големи предимства пред компютрите: мобилност и интегриране на множество функции в едно устройство. Телефонът винаги е включен и готов за работа. Да отговорим на съобщение през смартфона е по-бързо и удобно, отколкото да си вземем лаптопа и да изчакаме операционната система да стартира.
Huawei P10 притежава страхотна двойна камера разработена съвместно с Leica. Снимката може да бъде коригирана директно в телефона, позволявайки ни бързо и лесно да използваме много интересни ефекти. В резултат перфектната снимка може да бъде споделена директно в социалните мрежи или изпратена на семейството и приятелите. Много по-удобно и бързо е, отколкото да сваляме снимки на компютър и да ги коригираме след това на сложен графичен софтуер.
Смартфоните произлизат от компютрите и споделят много функции с тях. Те използват познати възможности, за да достигнат изцяло ново ниво – моментален достъп до услуги, които са винаги на наше разположение, независимо къде се намираме. В ръката си разполагаме с мощта на компютър, скрит в нашия джоб или чанта. Смартфонът предлага най-добрите характеристики на компютрите, а P10 е истинското олицетворение на това.

Още новини от Други

RSS виж всички

Специалисти от „Майчин дом“ извадиха две 25-сантиметрови миоми от бременна жена

Специалисти от „Майчин дом“ извадиха две 25-сантиметрови миоми от бременна жена

Сложна и високорискова операция на бременна в третия месец жена беше направена днес от екип на АГ болница “Майчин дом”. Лекарите отстранига две миоми с размер по 25 сантиметра всяка. Майката и плодът са в стабилно състояние.

Pulse Fitness & Spa дари 12,570 лева за рехабилитация на деца в неравностойно положение

Pulse Fitness & Spa дари 12,570 лева за рехабилитация на деца в неравностойно положение

Pulse Fitness & Spa дари днес пътека-тренажор на стойност 12,570 лева на фондация „Сийдър“, обяви изпълнителният директор на спортния клуб Андон Атанасов.

В защита на Национален парк Пирин се вдигат вече 19 града в България и 8 в чужбина

Докато продължават медийните спекулации за втори лифт, в Пирин се планира строителство

Очни лекари в МБАЛ „Централ Хоспитал“ върнаха зрението на мъж с катаракта

Очни лекари в МБАЛ „Централ Хоспитал“ върнаха зрението на мъж с катаракта

Бях забравил колко е красив светът, призна пациентът при изписване от болницата

Ученици от ПГАВТ „А.С. Попов“ раздават прегръдки на софиянци по повод Международния ден на прегръдката

Ученици от ПГАВТ „А.С. Попов“ раздават прегръдки на софиянци по повод Международния ден на прегръдката

Ученическият парламент на ПГАВТ „А.С. Попов“ с инициатива за „Раздаване на прегръдки“

Абонамент за RSS новини