В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Четвъртият семинар, част от проект „ЕКООБЩИНА 2017“ се проведе с подкрепата на Schneider Electric

30 Юни 2017г.

  • Pin It

28 юни 2017 г., София. За втора поредна година Schneider Electric, глобалният специалист в енергийния мениджмънт и автоматизацията, е сред основните партньори на конкурс „ЕКООБЩИНА“. Компанията подкрепи четвъртия и последен семинар, част от инициативата на тема „Подобряване на енергийната ефективност на обществените и жилищните сгради”.
Конкурсът „ЕКООБЩИНА“ се организира от Френското посолство в България и има за цел да оцени и стимулира добрите практики на българските общини в областта на устойчивото развитие. В него са поканени да участват всички общини, независимо големи или малки, които се стремят към осигуряване на нови градски услуги, едновременно конкурентоспособни и опазващи околната среда. В рамките на конкурса, фрески експерти пристигат в България, за да обменят опит с българските си колеги по темите на устойчивото развитие, като по този начин засилват двустранните отношения на двете държави.
„Щастливи сме, че за втора поредна година сме основен партньор на инициативата „ЕКООБЩИНА“. За нас този проект е от важно значение, тъй като той дава възможност на представителите на общините в България се срещат с френските си колеги и да обменят ценен опит“, каза по повод конкурса Йонуц Фаркаш, регионален мениджър на Schneider Electric за България, Македония, Косово и Албания.
Над 50 представители на местната власт, експерти и партньори на инициативата присъстваха на семинара и лекциите на френските експерти и представителите на МРРБ. Официален гост на откриването бе Н. Пр. Ерик Льобедел, посланик на Франция в България и г-жа Гергана Благиева, директор на дирекция „Жилищна политика“ в МРРБ.
В своите лекции, гостите от Франция говориха за националния контекст по отношение на политиките на подобряване на енергийната ефективност на сградите във Франция и България.

Още новини от Други

RSS виж всички

Топхирургът доц. д-р Горнев с номинация от Медицинските Оскари

Топхирургът доц. д-р Горнев с номинация от Медицинските Оскари

Един от водещите хирурзи в България - доц. д-р Радосвет Горнев, получи номинация от партньорите на Медицинските Оскари, които ще бъдат връчени на 10 октомври в балната зала на хотел Премиер Бест Уестърн в София.

Ученици и ментори разработват проекти по програма на ABLE Mentor в Американския университет в България

Ученици и ментори разработват проекти по програма на ABLE Mentor в Американския университет в България

Програмата на ABLE Mentor Благоевград и Американския университет в България се провежда за 3-ти пореден сезон.

Изпълнителната агенция по околна среда представя целите на проекта за надграждане на геоинформационната система по управление на водите

Изпълнителната агенция по околна среда представя целите на проекта  за надграждане на геоинформационната система по управление на водите

Изпълнителната агенция по околна среда ще представи основните цели, планирани дейности, срокове за изпълнение и източниците на финансиране на проекта за надграждане на геоинформационната система за управление на водите.

“Пирогов” е с нова детска площадка в двора на болницата в рамките на инициативата на Фондация “Америка за България” “Малките герои”

“Пирогов” е с нова детска площадка в двора на болницата в рамките на инициативата на Фондация “Америка за България” “Малките герои”

Днес бе официалното откриване на детската площадка, подарък от индивидуални дарители и изградена с подкрепата на “Ареа” и “Баущоф+метал” в рамките на инициативата на Фондация „Америка за България“ „Малките герои“.

145 бегача застават на старта на Pirin Ultra 2017

През 2016г. ултрамаратонът Пирин Ултра спечели любовта на бегачи, зрители и любители на планинското бягане. Една година по-късно отново ще бъде даден стартът на една от най-трудните ултри в България.

Абонамент за RSS новини