В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Бюлетин 1 - проект VALITS

03 Май 2017г.

  • Pin It

В туристическия сектор в целия ЕС, голяма част от хората работят с краткосрочни трудови договори и следват един модел на заетост и интензивна работа по време на сезона, последвана от безработица през останалото време. Но тези хора притежават разнообразие от ценни преносими умения – способности които са актуални и приложими в широка сфера от професии и бизнес сектори. Преносимите умения са градивните елементи за развитието на на допълнителни формални умения, необходими за успеха на пазара на труда и включват: междуличностни, презентиране, работа в екип, сътрудничество, управление, комуникация, умения за преговори, финансови способности. За впрягането на тези умения и способности и ефективното използване на тази неизползвана работна възможности, проекта VALITS ще разработи и създаде:
1. ‘Инструментариум за разпознаване и валидация’: на съществуващите умения и способности на сезонните работници следвайки принципите на ECVET и EQF
2. ‘Приложение за кариерно напътстване’: да предложи целеви предложения и съвети за бъдещи кариерни възможности в или извън сектора
Продукти на прокета
1. Валидационен Инструментариум – онлайн уеб платформа, позволяваща на ползвалите да направят тест за умения и оценка на способностите, даващ независими и обективни резултати. Основна задача на Инструментариума е да отключи и разкрие потенциала на техните умения за бъдещи продължителни работни възможности. Доколкото такива умения са общи за страните партньори, всеки от тях ще определи 10те най-специфични преносими умения. Сред работодатели и други заинтересовани от туристическия и не само бизнес ще се проведе изследване за определяне на най-желаните и вече придобити такива умения. Ще се разработи методология за тестване на преносими умения, която ще бъде обединена с иновативно интерактивно оценяване за получаване на точен резултат. Резултата ще бъде в такава форма, че да може директно да се използва в техните Europass CV-та.
Кои са в проекта?
Sea Teach S.L. е испанска ООД компания и е координатор на проекта. Компанията повече от 14 години работи в сферата на морските услуги и работи както като Морско Училище, така и като чартърен оператор на моторни лодки.
Danmar Computers LLC (Полша) е частна компания работеща в сферата на IT технологиите, предлагаща обучения в тази област.
Асоциация Знам и Мога (България) създадена през 1996 година и е образователен център работещ в три основни направления – формално образование, неформално образование, работа по национални и международни проекти.
EURO – Изследователски център за насърчаване на инициативи на ЕС (Италия) е създаден през 1996 година и работи в сферата на организирането на професионални обучения, подкрепа на социални изолации, подкрепя доживотни форми на обучение.
SMC Studien and Management GmbH (Австрия) е частна партньорска организация разработваща и прилагаща магистърски програми, формални и неформални курсове, участва в Европейски проекти в областта на туризма и е-обучението.
 

Още новини от Други

RSS виж всички

Топхирургът доц. д-р Горнев с номинация от Медицинските Оскари

Топхирургът доц. д-р Горнев с номинация от Медицинските Оскари

Един от водещите хирурзи в България - доц. д-р Радосвет Горнев, получи номинация от партньорите на Медицинските Оскари, които ще бъдат връчени на 10 октомври в балната зала на хотел Премиер Бест Уестърн в София.

Ученици и ментори разработват проекти по програма на ABLE Mentor в Американския университет в България

Ученици и ментори разработват проекти по програма на ABLE Mentor в Американския университет в България

Програмата на ABLE Mentor Благоевград и Американския университет в България се провежда за 3-ти пореден сезон.

Изпълнителната агенция по околна среда представя целите на проекта за надграждане на геоинформационната система по управление на водите

Изпълнителната агенция по околна среда представя целите на проекта  за надграждане на геоинформационната система по управление на водите

Изпълнителната агенция по околна среда ще представи основните цели, планирани дейности, срокове за изпълнение и източниците на финансиране на проекта за надграждане на геоинформационната система за управление на водите.

“Пирогов” е с нова детска площадка в двора на болницата в рамките на инициативата на Фондация “Америка за България” “Малките герои”

“Пирогов” е с нова детска площадка в двора на болницата в рамките на инициативата на Фондация “Америка за България” “Малките герои”

Днес бе официалното откриване на детската площадка, подарък от индивидуални дарители и изградена с подкрепата на “Ареа” и “Баущоф+метал” в рамките на инициативата на Фондация „Америка за България“ „Малките герои“.

145 бегача застават на старта на Pirin Ultra 2017

През 2016г. ултрамаратонът Пирин Ултра спечели любовта на бегачи, зрители и любители на планинското бягане. Една година по-късно отново ще бъде даден стартът на една от най-трудните ултри в България.

Абонамент за RSS новини