В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Безплатни обучения по ЗБУТ за работодатели и специалисти

07 Юли 2017г.

  • Pin It

Екипът на най-големият информационен български сайт за безопасност и здраве при работа Otgovori.Info осъществява свой проект за безплатно обучение на работодатели и специалисти, които да подпомагат подобряването на условията на труд във фирмите.

Как се стига до идеята и нейното осъществяване?

В малките и средни предприятия, дейностите по спазване на изискванията за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд се извършват по съвместителство. Така, изведнъж в ролята на човек, който да консултира работодателя за най-добрите мерки по условия на труд, се явява счетоводител, технически секретар или друго лице, чиито основни задължения, знания и експертиза са в съвсем различна посока.

Работодателите не желаят да отделят средства за специализирано обучение на своите подчинени, натоварени със задачата да се грижат за здравето и безопасността на своите колеги.

Оказва се също и че няма специализирани обучения, предназначени за начинаещи. Винаги има смесени групи, лекторите прескачат базови знания с "Това нали го знаете", а по-напредналите се дразнят, ако някой зададе въпрос с лесен отговор.

Затова екипът на Otgovori.Info решaва да даде възможност повече работодатели и специалисти да преминат базово обучение по безопасност и здраве при работа без да натоварват бюджета на фирмата.

Със собствени сили и средства, инж. Илиева и д-р Евстатиева започват поредица безплатни обучения, споделяйки своя опит и давайки начални знания и умения по здраве и безопасност при работа. Осъзнаването на отговорността в изпълнението на подобни задачи във фирмата е от съществена важност и е втората стъпка след придобиване на базовите знания.

До момента вече са проведени безплатни обучения в София, Разград и Враца и са обучени 157 работодатели и специалисти.

С планираните още четири обучения до края на годината - във Варна, Бургас, Пловдив и Стара Загора броят на безплатно обучените ще надвиши 300.

Във време, когато данните сочат повишаване на загиналите при трудови злополуки и проблеми с текучеството, натоварването и броя на инспекторите по труда, екипът на Otgovori.Info се натоварва със задачата да увеличи знаещите, за да се прибира всеки жив и здрав от работа.

 

 

 

 

 

 

Още новини от Други

RSS виж всички

Стартира Юбилейното ХV-то издание на Летен университет

Стартира Юбилейното ХV-то издание на Летен университет

Близо 400 студенти от над 25 университета от страната ще се включат в юбилейното ХV-то издание на Летен университет, което стартира на 23 август 2017 година.

66% от потребителите предпочитат да платят данъците си на POS терминал, показва проучване на Visa

70% от анкетираните казват, че биха искали да се запознаят и с нови методи за плащане на данъци. Електронните плащания на данъци продължават да показват стабилен ръст през последните четири години, показва проучване по поръчка на Visa в България.

Карлсберг Груп отбелязва 170 години в 170 часа

С поредица от полети с дрон над забележителностите на Карлсберг в Копенхаген, Карлсберг Груп даде началото на 170 часа уникални тържества в Копенхаген, за да отбележи 170 –тата годишнина на пивоварната.

Хиропрактиката и лечението на спортни травми

Хиропрактиката и лечението на спортни травми

Д-р Томас Новак е доктор по хиропрактика, специализирал в лечението на пациенти, страдащи от остри до хронични костно-мускулни заболявания, но също така е и специалист в областта на спортните травми

Община Свиленград даде старт на дейностите за повишаване енергийната ефективност на 3 многофамилни жилищни сгради в кв. „Простор“

Община Свиленград даде старт на  дейностите за повишаване енергийната ефективност на 3 многофамилни жилищни сгради в кв. „Простор“

Община Свиленград започна строително-монтажните дейности за повишаване енергийната ефективност на 3 многофамилни жилищни сгради в кв. „Простор“. Официално това стана с церемония по „Първа копка“ на 22 август 2017 г.

Абонамент за RSS новини