В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Безплатни обучения по ЗБУТ за работодатели и специалисти

07 Юли 2017г.

  • Pin It

Екипът на най-големият информационен български сайт за безопасност и здраве при работа Otgovori.Info осъществява свой проект за безплатно обучение на работодатели и специалисти, които да подпомагат подобряването на условията на труд във фирмите.

Как се стига до идеята и нейното осъществяване?

В малките и средни предприятия, дейностите по спазване на изискванията за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд се извършват по съвместителство. Така, изведнъж в ролята на човек, който да консултира работодателя за най-добрите мерки по условия на труд, се явява счетоводител, технически секретар или друго лице, чиито основни задължения, знания и експертиза са в съвсем различна посока.

Работодателите не желаят да отделят средства за специализирано обучение на своите подчинени, натоварени със задачата да се грижат за здравето и безопасността на своите колеги.

Оказва се също и че няма специализирани обучения, предназначени за начинаещи. Винаги има смесени групи, лекторите прескачат базови знания с "Това нали го знаете", а по-напредналите се дразнят, ако някой зададе въпрос с лесен отговор.

Затова екипът на Otgovori.Info решaва да даде възможност повече работодатели и специалисти да преминат базово обучение по безопасност и здраве при работа без да натоварват бюджета на фирмата.

Със собствени сили и средства, инж. Илиева и д-р Евстатиева започват поредица безплатни обучения, споделяйки своя опит и давайки начални знания и умения по здраве и безопасност при работа. Осъзнаването на отговорността в изпълнението на подобни задачи във фирмата е от съществена важност и е втората стъпка след придобиване на базовите знания.

До момента вече са проведени безплатни обучения в София, Разград и Враца и са обучени 157 работодатели и специалисти.

С планираните още четири обучения до края на годината - във Варна, Бургас, Пловдив и Стара Загора броят на безплатно обучените ще надвиши 300.

Във време, когато данните сочат повишаване на загиналите при трудови злополуки и проблеми с текучеството, натоварването и броя на инспекторите по труда, екипът на Otgovori.Info се натоварва със задачата да увеличи знаещите, за да се прибира всеки жив и здрав от работа.

 

 

 

 

 

 

Още новини от Други

RSS виж всички

ИАОС отчита изпълнението на проекта за надграждане на геоинформационната система по управление на водите

ИАОС отчита изпълнението на проекта за надграждане на геоинформационната система по управление на водите

Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС) ще отчете резултатите от изпълнението на проекта за надграждане на геоинформационната система за управление на водите и докладване.

Международно антидопинг обучение за младежи в Италия

E.D.G.E. - European Anti-Doping Generation (Европейска анти-допинг генерация) е 12 месечно партньорство, което включва 5 партньори от 4 различни държави (Италия, Латвия, Австрия и България) и има за цел да насърчава анти-допинг културата сред младите спортисти и треньори. 

Ако други предприемачи последват примера на д-р Невен Енчев, няма да има нито един гладен

Ако други предприемачи последват примера на д-р Невен Енчев, няма да има нито един гладен

Цвятко Сиромашки в кампания „Топъл обяд: Ако други предприемачи последват примера на д-р Невен Енчев, няма да има нито един гладен

Discovery Networks обяви партньорство с The Sales House в България

Discovery Networks обяви партньорство с The Sales House в България

София, 17 ноември 2017 – Discovery Networks Централна и Източна Европа, Близък Изток и Африка (CEEMEA), подразделение на Discovery Communications, глобален лидер в сферата на забавленията, обяви началото на сътрудничество в продажбите на реклами с The Sales House в България.

Близо 200 ученици се включат в международен конгрес по биомедицина

Близо 200 талантливи гимназисти ще се срещнат с науката по време на втория International Biomedical Congress Sofia и ще участват активно в практически уъркшопи. Мечтата на младежите да следват медицина може да започне да се превръща в реалност още преди да са завършили гимназия. Събитието ще се започва днес и ще продължи до 19 ноември в Sofia Tech Park.

Абонамент за RSS новини