В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

България записа първо участие в международен аматьорски турнир по футбол за диабетици.

02 Септември 2013г.

  • Pin It

Благодарение на финансовата подкрепа на ангажирани с каузата за активен живот с диабет представители на бизнеса, младият и ентусиазиран отбор на БАД взе участие в "DIAEURO – 2013", който се проведе между 26 и 31 Август в Задар- Хърватска.
В турнира участваха представителните аматьорски футболни отбори на асоциации –членки на Европейската Диабетна федерация IDF-Europe от 12 страни: Италия, Унгария, Украйна, България, Португалия, Белгия, Полша,Словакия, Сърбия, Румъния, Хърватска и Узбекистан.
След теглене на жребий, отборите започнаха надпревара, разпределени в 4 групи по три отбора, съгласно правилата на Futsal, ФИФА 2013.
Българският отбор изигра 2 мача срещу отборите от своята група – на Румъния и на Словакия и претърпя 2 загуби, поради което не се класира за следващ кръг за борба за разпределение на медалите. На първо място , с право да организира следващия турнир "DIAEURO – 2014" заслужено се класира отборът на Унгария.
Всички представили се на турнира отбори бяха получили сериозна комплексна подготовка от професионални екипи от треньори и спортни и медицински специалисти , докато тимът от България успя да проведе кратка програма по спортно-техническа подготовка в рамките на само 5 дни.
Независимо от загубата на терена, младежите се прибраха в България със самочувствието на отбор, поставил началото на устойчиво партньорство, както в спорта , така и в рамките на общността от пациенти, лекари и сподвижници, обединени от целите за повишаване на осведомеността по отношение на диабета, популяризиране на здравословния начин на живот, подобряване на комуникацията и разпространението на положителен опит.

Още новини от Други

RSS виж всички

Световната купа по футбол на ФИФА идва в София с Coca-Cola

Световната купа по футбол на ФИФА идва в София с Coca-Cola

Футболните фенове и любителите на незабравими преживявания могат да станат част от емоцията на световното първенството на 14 февруари

Учител N 1 в света по арменски език навърши 70 години и получи куп поздравления от цял свят

Учител N 1 в света по арменски език навърши 70 години и получи куп поздравления от цял свят

Учител N 1 в света по арменски език Елизабет Вартанян чества днес 70-годишен юбилей. Председателката на Сдружение за култура и просвета „Ереван“ в Пловдив бе отрупана с поздравления от роднини, близки и приятели от цял свят.

Volvo Trucks пуска на пазара електрически камиони през 2019 година

Volvo Trucks пуска на пазара електрически камиони през 2019 година

Без шум и вредни емисии товарните автомобили могат да поемат дистрибуцията в градовете късно вечер и през нощта.

Акцентите на Дисни Ченъл за февруари

Акцентите на Дисни Ченъл за февруари

"Домът на Рейвън", "Аз съм Луна", "Домът на Рейвън", "Клонинги в мазето: Елитна сила" са само част от заглавията, с които ще ви срещне Дисни Ченъл през месец февруари.

Специалисти от „Майчин дом“ извадиха две 25-сантиметрови миоми от бременна жена

Специалисти от „Майчин дом“ извадиха две 25-сантиметрови миоми от бременна жена

Сложна и високорискова операция на бременна в третия месец жена беше направена днес от екип на АГ болница “Майчин дом”. Лекарите отстранига две миоми с размер по 25 сантиметра всяка. Майката и плодът са в стабилно състояние.

Абонамент за RSS новини