В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

БА ДИАБЕТ проведе среща- дискусия за психологичния аспект на живота с хронично състояние, каквото е диабетът

23 Май 2017г.

  • Pin It

На 20 май Българска асоциация диабет и Сдружение „Живей активно с диабет“ проведоха среща- дискусия за психологичния аспект на живота с хронично състояние, каквото е диабетът. На тази среща г-жа Силва Милчева, клиничен психолог, представи резултатите от проучването за тревожността и психологическите притеснения на пациенти с диабет, проведено с участието на членове на БА Диабет, а доц. д-р Михаил Околийски отговори на много въпроси на участниците в срещата. Събитието даде старт на поредицата Живот с диабет - Среща с експерта. На тези срещи ще бъдат канени видни медицински и здравни специалисти за обсъждане на предложените от членовете на асоциацията теми.

 
В дискусията взе участие и г-жа Мария Димитрова – старши мениджър Продуктова категория в „Престиж 96“ЕООД. Под мотото „Българска асоциация диабет и Престиж 96 ЕООД – заедно в различни инициативи“ ще бъдат организирани различни събития за популяризиране здравословния начин на живот за превенция на социалнозначими заболявания и подобряване на здравния статус на населението.

Според статистиката на международната диабетна федерация IDF броят на хората живеещи с диабет в световен мащаб се очаква да нарасне до 642 милиона души към 2020 година , или всеки 10ти човек ще живее с това състояние. Всеки втори случай на диабет е недиагностициран. Приблизително 140 000 деца на възраст от 0 до 14 години живеят с диабет тип 1. Данните сочат, че диабетът е един от най- масовите здравословни проблеми на човечеството и често бива определян като „социална болест“. Все по- често се наблюдава диагностициране на диабет тип 2 при деца и подрастващи, а сред основните причини, освен стреса , са нездравословното хранене на децата, обездвижването, незаитересоваността от страна на родители и учители. Диабетът не е страшен, но би могъл много да навреди ако не се диагностицира навреме. Подходът към това здравословно състояние често е погрешен и възприятието за него всява страх и ужас у хората. Истината е, че много често диагностицираните с диабет водят по- здравословен начин на живот, спортуват, живеят активно. Инициативите на младежко сдружение „Живей активно с диабет“ го доказват.

Още новини от Други

RSS виж всички

Международна спортна конференция ще се проведе в София

Международна спортна конференция ще се проведе в София

Събитието представлява финална фаза от проект по програма Еразъм+ (572647-EPP-1-2016-1-BG-SPO-SCP) и има за цел да промотира Европейска седмица на спорта 2017 сред Европейските граждани, със специален фокус върху младите хора.

Българинът Иван Иванов стана шампион по DOTA 2 с подкрепата на AOC

Българинът Иван Иванов стана шампион по DOTA 2 с подкрепата на AOC

През септември се навършва една година от старта на едно изключително партньорство – това между водещата марка гейминг монитори AOC и най-коментирания отбор по eSports през 2017 г. – Team Liquid.

Visa създава два нови центрове за обработка на трансакции в Сингапур и Великобритания

Новите центрове за обработка на данни са проектирани да отговорят на нарастващото търсене на дигитални разплащания по света

Топхирургът доц. д-р Горнев с номинация от Медицинските Оскари

Топхирургът доц. д-р Горнев с номинация от Медицинските Оскари

Един от водещите хирурзи в България - доц. д-р Радосвет Горнев, получи номинация от партньорите на Медицинските Оскари, които ще бъдат връчени на 10 октомври в балната зала на хотел Премиер Бест Уестърн в София.

Ученици и ментори разработват проекти по програма на ABLE Mentor в Американския университет в България

Ученици и ментори разработват проекти по програма на ABLE Mentor в Американския университет в България

Програмата на ABLE Mentor Благоевград и Американския университет в България се провежда за 3-ти пореден сезон.

Абонамент за RSS новини