В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

БА ДИАБЕТ проведе среща- дискусия за психологичния аспект на живота с хронично състояние, каквото е диабетът

23 Май 2017г.

  • Pin It

На 20 май Българска асоциация диабет и Сдружение „Живей активно с диабет“ проведоха среща- дискусия за психологичния аспект на живота с хронично състояние, каквото е диабетът. На тази среща г-жа Силва Милчева, клиничен психолог, представи резултатите от проучването за тревожността и психологическите притеснения на пациенти с диабет, проведено с участието на членове на БА Диабет, а доц. д-р Михаил Околийски отговори на много въпроси на участниците в срещата. Събитието даде старт на поредицата Живот с диабет - Среща с експерта. На тези срещи ще бъдат канени видни медицински и здравни специалисти за обсъждане на предложените от членовете на асоциацията теми.

 
В дискусията взе участие и г-жа Мария Димитрова – старши мениджър Продуктова категория в „Престиж 96“ЕООД. Под мотото „Българска асоциация диабет и Престиж 96 ЕООД – заедно в различни инициативи“ ще бъдат организирани различни събития за популяризиране здравословния начин на живот за превенция на социалнозначими заболявания и подобряване на здравния статус на населението.

Според статистиката на международната диабетна федерация IDF броят на хората живеещи с диабет в световен мащаб се очаква да нарасне до 642 милиона души към 2020 година , или всеки 10ти човек ще живее с това състояние. Всеки втори случай на диабет е недиагностициран. Приблизително 140 000 деца на възраст от 0 до 14 години живеят с диабет тип 1. Данните сочат, че диабетът е един от най- масовите здравословни проблеми на човечеството и често бива определян като „социална болест“. Все по- често се наблюдава диагностициране на диабет тип 2 при деца и подрастващи, а сред основните причини, освен стреса , са нездравословното хранене на децата, обездвижването, незаитересоваността от страна на родители и учители. Диабетът не е страшен, но би могъл много да навреди ако не се диагностицира навреме. Подходът към това здравословно състояние често е погрешен и възприятието за него всява страх и ужас у хората. Истината е, че много често диагностицираните с диабет водят по- здравословен начин на живот, спортуват, живеят активно. Инициативите на младежко сдружение „Живей активно с диабет“ го доказват.

Още новини от Други

RSS виж всички

Акцентите на Дисни Ченъл за февруари

Акцентите на Дисни Ченъл за февруари

"Домът на Рейвън", "Аз съм Луна", "Домът на Рейвън", "Клонинги в мазето: Елитна сила" са само част от заглавията, с които ще ви срещне Дисни Ченъл през месец февруари.

Специалисти от „Майчин дом“ извадиха две 25-сантиметрови миоми от бременна жена

Специалисти от „Майчин дом“ извадиха две 25-сантиметрови миоми от бременна жена

Сложна и високорискова операция на бременна в третия месец жена беше направена днес от екип на АГ болница “Майчин дом”. Лекарите отстранига две миоми с размер по 25 сантиметра всяка. Майката и плодът са в стабилно състояние.

Pulse Fitness & Spa дари 12,570 лева за рехабилитация на деца в неравностойно положение

Pulse Fitness & Spa дари 12,570 лева за рехабилитация на деца в неравностойно положение

Pulse Fitness & Spa дари днес пътека-тренажор на стойност 12,570 лева на фондация „Сийдър“, обяви изпълнителният директор на спортния клуб Андон Атанасов.

В защита на Национален парк Пирин се вдигат вече 19 града в България и 8 в чужбина

Докато продължават медийните спекулации за втори лифт, в Пирин се планира строителство

Очни лекари в МБАЛ „Централ Хоспитал“ върнаха зрението на мъж с катаракта

Очни лекари в МБАЛ „Централ Хоспитал“ върнаха зрението на мъж с катаракта

Бях забравил колко е красив светът, призна пациентът при изписване от болницата

Абонамент за RSS новини