В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Американският университет в България е домакин на международна Академия за лидерство

28 Юни 2017г.

  • Pin It

Над 70 участници и организатори ще се съберат за първи път в България на ежегодна Академия за лидерство, която ще се проведе от 29 юни до 8 юли в Американския университет в България. Участниците от Афганистан, Армения, Азербайджан, Грузия, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан, Туркменистан и Узбекистан ще споделят обща среда със своите ментори и лектори, което ще им позволи да установят трайни контакти и да обменят идеи за развитие.

Академията е част от програмата на CELA (Central Eurasia Leadership Alliance) - амбициозна мултикултурна инициатива, която насърчава регионалното сътрудничество и подкрепя развитието на най-перспективните и напредничави лидери от Кавказ, Централна Азия и Афганистан.

Участниците се избират сред лидери, които работят в различни области на държавното управление, бизнеса, медиите и гражданското общество. В серия от интензивни сесии в малки групи, ролеви игри и симулации участниците и техните ментори ще изследват проблемите на лидерството и различните подходи за справяне в реални ситуации чрез разрешаване на конкретни казуси и отборни презентации. Иновативната програма е създадена от Bill Starnes (бивш партньор в Trammell Crow International), който ще бъде и главен лектор по време на Академията.

Ментори и лектори в Академията са още John King, автор, специалист по архитектура на културата, Linh Quach, основател на Q International Inc., Rashad Bayramov, Мениджър външни отношения, BP Exploration Caspian Sea, Michael Kouly, Президент на Cambridge Institute for Global Leadership, Merrick Furst, Професор по компютърни науки в Технологичен институт, Грузия, Fakhri Abbasov, Председател на Борда на директорите на CELA, Michael Gutierrez, предприемач и цигулар.

Лектори в предишни издания на Академията са били изявени обществени и бизнес лидери като бившия президент на Финландия Martti Ahtisaari, Bill Dearstyne - вицепрезидент на Johnson and Johnson и Ahmet Bozer, бивш вицепрезидент на Coca Cola International.

 

Още новини от Други

RSS виж всички

ИАОС отчита изпълнението на проекта за надграждане на геоинформационната система по управление на водите

ИАОС отчита изпълнението на проекта за надграждане на геоинформационната система по управление на водите

Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС) ще отчете резултатите от изпълнението на проекта за надграждане на геоинформационната система за управление на водите и докладване.

Международно антидопинг обучение за младежи в Италия

E.D.G.E. - European Anti-Doping Generation (Европейска анти-допинг генерация) е 12 месечно партньорство, което включва 5 партньори от 4 различни държави (Италия, Латвия, Австрия и България) и има за цел да насърчава анти-допинг културата сред младите спортисти и треньори. 

Ако други предприемачи последват примера на д-р Невен Енчев, няма да има нито един гладен

Ако други предприемачи последват примера на д-р Невен Енчев, няма да има нито един гладен

Цвятко Сиромашки в кампания „Топъл обяд: Ако други предприемачи последват примера на д-р Невен Енчев, няма да има нито един гладен

Discovery Networks обяви партньорство с The Sales House в България

Discovery Networks обяви партньорство с The Sales House в България

София, 17 ноември 2017 – Discovery Networks Централна и Източна Европа, Близък Изток и Африка (CEEMEA), подразделение на Discovery Communications, глобален лидер в сферата на забавленията, обяви началото на сътрудничество в продажбите на реклами с The Sales House в България.

Близо 200 ученици се включат в международен конгрес по биомедицина

Близо 200 талантливи гимназисти ще се срещнат с науката по време на втория International Biomedical Congress Sofia и ще участват активно в практически уъркшопи. Мечтата на младежите да следват медицина може да започне да се превръща в реалност още преди да са завършили гимназия. Събитието ще се започва днес и ще продължи до 19 ноември в Sofia Tech Park.

Абонамент за RSS новини