В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

24 май идва – говори ми на balgarski...не, ...на български

23 Май 2017г.

  • Pin It

София 22 май 2017 г. – В навечерието на празника на писмеността, Canon и Пощенска Кутия за приказки обединяват усилия, за да покажат красотата на българския език по забавен и нетрадиционен начин. От 19ч. на 24 май, София Лайв клуб ще подслони всички ценители на книжовния ни език, за да чуят забавни разкази, в които настъпилото двусмислие или неточността на изказа, предизвикани от използването на маймуница, са довели до неприятни комични ситуации.
“Не, ти падна под общия позор, охулен, опетнен със думи кални: и чуждите, и нашите, във хор, отрекоха те, о, език страдални!“. Тези думи от стихотворението на Иван Вазов, писано в началото на XX век сякаш звучат пророчески. Все едно патриархът на българската литература е знаел, че интернет и технологиите ще променят езика и масово хората ще
загърбят книжовните норми. Вдъхновението за проекта идва от кампанията на Canon "Търси оригинала" и част от философията на компанията за стимулиране преживяването и
изразяването на моментите от живота. Защото използването на оригинални продукти е не само знак за качество, но и възможност за открояване, така, както кирилицата ни отличава като народ и култура.
За реализацията на проекта, Пощенска кутия за приказки и Canon събраха над 100 писмени истории на тема „Говори ми на b@lgarski...български“. 10 от най-интересните и забавни есета, ще бъдат представени на гостите от известни български личности като Рут Колева, Камен Алипиев - Кедъра, Димитър Калбуров, Башар Рахал, Мила Михова, Златин Цветков, Емил Джасим, както и Красимира и Елисавета – от известния тандем Майко Мила. Целта на събитието е да осмее неправилното писане с латински букви и цифри и да насърчи писането на книжовен език. Защото кирилицата е не само е 3-тата официална азбука в ЕС, създадена от българи и използвана от над 300 000 000 души в света, но и естетична и мелодична.

Повече за проекта и излюстрации, можете да откриете на:
https://goo.gl/BQiBDX
https://www.facebook.com/events/1080801972063246

Още новини от Други

RSS виж всички

Варненският свободен университет отново е домакин на най-популярния форум за млади русисти в Европа

Варненският свободен университет отново е домакин на най-популярния форум за млади русисти в Европа

IХ Международна квалификационна школа „Съвременни педагогически технологии в обучението по руски език като чужд“ ще се проведе от 21 до 25 август 2017 година в Руския център на ВСУ „Черноризец Храбър“.

Община Свиленград стартира дейности за повишаване енергийната ефективност на 3 многофамилни жилищни сгради в кв. „Простор“

Община Свиленград стартира дейности за повишаване енергийната ефективност на 3 многофамилни жилищни сгради в кв. „Простор“

Община Свиленград започва строително-монтажните дейности за повишаване енергийната ефективност на 3 многофамилни жилищни сгради в кв. „Простор“. Официално това ще стане по време на церемония по „Първа копка“на 22 август 2017 г. от 10.30 часа.

Община Благоевград въведе мерки за енергийна ефективност в пожарната

Община Благоевград въведе мерки за енергийна ефективност в пожарната

На заключителна пресконференция по проекта, която ще се състои на 23 август 2017 г., ще бъдат отчетени изпълнените дейности и постигнатите резултати по проекта.

LIDL ПРЕДСТАВЯ УЧИЛИЩЕН ОНЛАЙН-КАТАЛОГ СЪС СПЕЦИАЛНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА НАЧАЛОТО НА УЧЕБНАТА ГОДИНА

LIDL ПРЕДСТАВЯ УЧИЛИЩЕН ОНЛАЙН-КАТАЛОГ СЪС СПЕЦИАЛНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ  ЗА НАЧАЛОТО НА УЧЕБНАТА ГОДИНА

Три ваучера за книги на стойност от 500 лева ще зарадват най-любознателните потребители

Canon с отличие за DSLR фотоапаратите

Canon с отличие за DSLR фотоапаратите

Престижните награди EISA отново затвърдиха авторитета на бранда при професионалните и при любителските фотоапарати

Абонамент за RSS новини