В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

24 май идва – говори ми на balgarski...не, ...на български

23 Май 2017г.

  • Pin It

София 22 май 2017 г. – В навечерието на празника на писмеността, Canon и Пощенска Кутия за приказки обединяват усилия, за да покажат красотата на българския език по забавен и нетрадиционен начин. От 19ч. на 24 май, София Лайв клуб ще подслони всички ценители на книжовния ни език, за да чуят забавни разкази, в които настъпилото двусмислие или неточността на изказа, предизвикани от използването на маймуница, са довели до неприятни комични ситуации.
“Не, ти падна под общия позор, охулен, опетнен със думи кални: и чуждите, и нашите, във хор, отрекоха те, о, език страдални!“. Тези думи от стихотворението на Иван Вазов, писано в началото на XX век сякаш звучат пророчески. Все едно патриархът на българската литература е знаел, че интернет и технологиите ще променят езика и масово хората ще
загърбят книжовните норми. Вдъхновението за проекта идва от кампанията на Canon "Търси оригинала" и част от философията на компанията за стимулиране преживяването и
изразяването на моментите от живота. Защото използването на оригинални продукти е не само знак за качество, но и възможност за открояване, така, както кирилицата ни отличава като народ и култура.
За реализацията на проекта, Пощенска кутия за приказки и Canon събраха над 100 писмени истории на тема „Говори ми на b@lgarski...български“. 10 от най-интересните и забавни есета, ще бъдат представени на гостите от известни български личности като Рут Колева, Камен Алипиев - Кедъра, Димитър Калбуров, Башар Рахал, Мила Михова, Златин Цветков, Емил Джасим, както и Красимира и Елисавета – от известния тандем Майко Мила. Целта на събитието е да осмее неправилното писане с латински букви и цифри и да насърчи писането на книжовен език. Защото кирилицата е не само е 3-тата официална азбука в ЕС, създадена от българи и използвана от над 300 000 000 души в света, но и естетична и мелодична.

Повече за проекта и излюстрации, можете да откриете на:
https://goo.gl/BQiBDX
https://www.facebook.com/events/1080801972063246

Още новини от Други

RSS виж всички

ИАОС отчита изпълнението на проекта за надграждане на геоинформационната система по управление на водите

ИАОС отчита изпълнението на проекта за надграждане на геоинформационната система по управление на водите

Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС) ще отчете резултатите от изпълнението на проекта за надграждане на геоинформационната система за управление на водите и докладване.

Международно антидопинг обучение за младежи в Италия

E.D.G.E. - European Anti-Doping Generation (Европейска анти-допинг генерация) е 12 месечно партньорство, което включва 5 партньори от 4 различни държави (Италия, Латвия, Австрия и България) и има за цел да насърчава анти-допинг културата сред младите спортисти и треньори. 

Ако други предприемачи последват примера на д-р Невен Енчев, няма да има нито един гладен

Ако други предприемачи последват примера на д-р Невен Енчев, няма да има нито един гладен

Цвятко Сиромашки в кампания „Топъл обяд: Ако други предприемачи последват примера на д-р Невен Енчев, няма да има нито един гладен

Discovery Networks обяви партньорство с The Sales House в България

Discovery Networks обяви партньорство с The Sales House в България

София, 17 ноември 2017 – Discovery Networks Централна и Източна Европа, Близък Изток и Африка (CEEMEA), подразделение на Discovery Communications, глобален лидер в сферата на забавленията, обяви началото на сътрудничество в продажбите на реклами с The Sales House в България.

Близо 200 ученици се включат в международен конгрес по биомедицина

Близо 200 талантливи гимназисти ще се срещнат с науката по време на втория International Biomedical Congress Sofia и ще участват активно в практически уъркшопи. Мечтата на младежите да следват медицина може да започне да се превръща в реалност още преди да са завършили гимназия. Събитието ще се започва днес и ще продължи до 19 ноември в Sofia Tech Park.

Абонамент за RSS новини